Știai că și Brazilia are o Familie Imperială? Ce chipeș este Prințul Rafael, unul dintre tinerii membri

13 noiembrie, 2024

Mai puțin cunoscută europenilor moderni, Casa Imperială a Braziliei a luat ființă în urmă cu 200 de ani, pentru ca acum să-și trăiască ultimele file de istorie.

Prințul Rafael al Braziliei, succesorul Printului Antonio de Orleans Braganza cu mama sa, Prințesa Cristina, la înmormântarea tatălui său   profimedia 0932596417 jpg

Casa Imperială a Braziliei este o dinastie braziliană de origine portugheză, o ramură a Casei de Braganza, care a condus Imperiul Brazilian din 1822 până în 1889, din momentul în care Prințul Pedro de Braganza (cunoscut ulterior ca Împăratul Pedro I al Braziliei) a declarat independența Braziliei, până când Pedro al II-lea a fost depus în timpul loviturii de stat militare care a dus la proclamarea Republicii în 1889.

Membrii familiei sunt descendenți dinastici ai Împăratului Pedro I. Revendicatorii la conducerea moștenirii imperiale braziliene post-monarhice descind din împăratul Pedro al II-lea, inclusiv agnații seniori ai două ramuri ale Casei de Orléans-Braganza; așa-numitele linii Petrópolis și Vassouras. Prințul Pedro Carlos de Orléans-Braganza (născut în 1945) conduce linia Petrópolis, în timp ce ramura Vassouras este condusă de vărul său de-al doilea, Bertrand de Orléans-Braganza.

Rivalitatea în cadrul familiei a izbucnit în 1946, când Dom Pedro Gastão (1913-2007) a repudiat renunțarea la tron a răposatului său tată, Pedro de Alcantara, Prinț de Grão-Pará (1875-1940), pentru el și viitorii săi descendenți, atunci când a făcut o căsătorie nedinastică în 1908. Urmând tradiția monarhiei portugheze, ea însăși abolită în 1910, cele mai apropiate rude ale Împăratului brazilian sunt considerate membri ai Familiei Imperiale braziliene.

Prințului Peter Henry de Orléans-Braganza și Prințesa Maria Elisabeth de Bavaria au avut 13 copii. Primul lor copil, Prințul Louis, a fost șeful Familiei Imperiale braziliene timp de patru decenii, dar când a murit fără copii la 15 iulie 2022, a fost succedat de fratele său, Prințul Bertrand. Acesta nu avea nici el copii când a murit la vârsta de 83 de ani, astfel că Prințul Antonio de Orléans-Braganza a devenit moștenitorul fratelui său. Din păcate, acesta a decedat zilele trecute, la vârsta de 74 de ani, lăsând familia din nou într-o dezordine dinastică.

Cine a fost Prințul Antonio de Orléans-Braganza?

Prințul Antoine, născut la Rio de Janeiro, era al șaptelea din cei treisprezece copii ai Prințului Peter Henry de Orleans-Braganza și ai Prințesei Maria Elisabeth de Bavaria și era succesorul fratelui său, Prințul Beltran, actualul șef al Casei Imperiale.

De profesie inginer, dar și pictor pasionat, Prințul Antoine era căsătorit din 26 septembrie 1982 cu Cristina, fiica lui Antoine, Prinț de Ligne și a Prințesei Alice de Luxemburg, cu care s-a căsătorit la Castelul Beloeil din Belgia. Cuplul a avut patru copii: Pedro Luis, Prinț de Orleans-Braganza; Amalia, căsătorită cu James Spearman al Scoției, cu care îi are pe Amélia, Joaquín și Nicolás; Rafael și Maria Gabriela.

Însă în ultimii ani, starea de sănătate a Prințului Antoine d'Orléans-Braganza s-a deteriorat și a fost internat în spital în mai multe rânduri. În 2020, s-a infectat cu coronavirus și a fost spitalizat pentru o perioadă îndelungată în secția de terapie intensivă. În august 2022 a fost internat din nou pentru probleme respiratorii și, în cele din urmă, din iulie anul trecut a fost internat pentru insuficiență respiratorie. În ultimele zile, starea sa s-a înrăutățit, iar vineri Prințul Antoine d'Orléans-Braganza a murit la vârsta de 74 de ani. Succesorul său va fi Prințul Rafael.

Familia imperială braziliană și-a luat rămas bun de la prințul Antonio în cadrul unei funeralii care a avut loc sâmbătă în municipalitatea Vassouras din statul Rio de Janeiro, la care au participat Prințul Bertrand și moștenitorul său, Prințul Rafael. Înmormântarea a avut loc în mausoleul Familiei Imperiale din cimitirul Fraternității Notre-Dame de la Conception din Vassouras, unde se odihnesc rămășițele părinților săi.

Trebuie remarcat faptul că mulți dintre cei 13 frați nu mai făceau parte din linia dinastică, încheind căsătorii morganatice (cu parteneri fără titluri nobiliare) sau denunțându-și drepturile succesorale. Trebuie amintit că tatăl lui Antonio de Orleans-Braganza era văr primar cu Maria de las Mercedes, contesă de Barcelona și bunică a Regelui Felipe al VI-lea.


FOTO: Profimedia, Instagram



Recente pe Ok! Magazine

meghan victoria jpeg
Majestatea Sa Margareta la cratiță gătind în bucătăria Palatului Elisabeta   capturi jpg
beatrice borromeo profimedia 0936340941 jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei cu noul look   profimedia 0936229464 jpg
Charlene și Albert de Monaco alături de copii GettyImages 2185581711 jpg
Regina Camilla, Profimedia (5) jpg
Regele Charles și Regele Vajiralongkorn al Thailandei  foto   GettyImages jpg
Regele Charles trist   GettyImages 2184019715 jpg
William la dineul diplomatic, GettyImages (2) jpg
Kate Middleton Foto GettyImages jpg
Regina Rania și Regele Abdullah Foto Profimedia jpg
Kate Middleton Foto Getty Images (11) jpg
scandalul Marius Borg, Printul Haakon, Printesa Mette Marit   Profimedia, Casa Regala norvegiana jpg
Prinții Jacques și Gabriella foto Facebook jpg
Charlene și Albert, Ziua Națională, GettyImages (3) jpg
Prințesa Yuriko a Japoniei în 2016 la înmormântarea soțului ei, Mikasa   profimedia 0580965663 jpg
Prințesa Sofia a Suediei în bikini profimedia 0934403195 jpg
Meghan tristă, Profimedia (2) jpg