Royals

Tatăl Prinţesei Diana, John Spencer, un bărbat violent care îşi agresa familia. Gestul care a făcut-o pe faimoasa blondă să plângă

Tatăl Prinţesei Diana, John Spencer, un bărbat violent care îşi agresa familia. Gestul care a făcut-o pe faimoasa blondă să plângă

Prinţesa Diana rămâne un model pentru generaţii întregi. Poate din acest motiv, povestea ei de viaţă încă generează o atenţie publică imensă.

Astăzi, vrem să aruncăm o privire asupra relaţiei pe care Dianei o avea cu tatăl ei. Unii critici susţin că acesta era, de fapt, un bărbat care îşi agresa familia, iar acest lucru ar fi afectat-o foarte mult pe Diana.

Părinţii Dianei, John Spencer Viscount Althorp şi Frances Shand Kydd, au cerut divorţul când Diana avea doar 8 ani. A fost o perioadă grea pentru micuţa prinţesă şi fraţii ei. Gândul că părinţii nu se mai iubesc este întotdeauna traumatizant pentru copii. Poate că divorţul părinţilor ei a afectat într-o oarecare măsură şi mariajul Dianei cu Charles.

Într-o carte despre regretata Prinţesa, un autor rus, Dmitrij Medvedev, menţionează opiniile mai multor jurnalişti şi prieteni care spun că John Spencer îşi maltrata soţia şi era un bărbat iute la mânie.

Prima persoană care a menţionat acest lucru a fost un jurnalist celebru, James Whitaker. În cartea sa, Charles vs. Diana: Royal Blood Feud, Whitaker scrie: “Cetăţenii din Norfolk nu au nicio îndoială în privinţa violenţelor care aveau loc cu adevărat în această familie”.

Cu toate acestea, unul dintre prietenii apropiaţi ai acestuia a negat zvonurile: „Johnny era un adevărat gentleman. Nu ar fi ridica niciodată mâna la o femeie”.

În cartea sa, Medvedev a scris, de asemenea, că mama Dianei nu a confirmat niciodată că era abuzată de soţul ei. Deşi zvonurile erau de nerstăvilit, membrii familiei regale nu şi-au spălat niciodată „rufele murdare” în faţa lumii.

Cu toate astea, în documentarul Diana: In Her Own Words, sunt prezentate înregistrări cu interviurile prinţesei Diana. Diana aminteşte despre luptele constante care aveau loc în familia lor. Un moment traumatizant se remarcă de restul

“Îmi amintesc că l-am văzut pe tatăl meu cum o lovea pe mama peste faţă. Şi ea plângea. Mă ascundeam în spatele uşii când se întâmplau toate astea”.

Când a vorbit despre copilăria ei, Diana a descris-o ca fiind una „foarte nefericită”.

Un cadou de la părinţi i-a frânt inima Dianei

Povestea s-a întâmplat după despărţirea părinţilor ei. Diana a fost invitată la nunta vărului ei. Înainte de eveniment, John şi Frances au surprins-o pe Prinţesă cu două rochii superbe: una verde, cealaltă albă. Gândul că trebuie să aleagă între aceste ţinute a făcut-o pe Diana să se simtă groaznic. Ea a mărturisit că are senzaţia că trebuie să aleagă între unul dintre părinţi..

“Ambele rochii erau foarte frumoase. Nu-mi amintesc pe care am ales-o de fapt, dar nu pot uita cât de mult mi-a afectat această situaţie sentimentele. Mi-am dat seama că orice alegere aş face, i-aş răni pe părinţii mei”, spunea Diana.

De fapt, Prinţesa s-a confruntat cu o situaţie similară în timpul despărţirii sale de Charles. Cu toate acestea, Diana a lăsat amintirile urâte în trecut şi a mers mai departe.

 

 

Modifică Setările