Codin Maticiuc, despre infectarea cu coronavirus: "Nu toţi au norocul meu şi al familiei mele pentru care covid19 a fost cea mai uşoară răceală din viaţa noastră"
Codin Maticiuc a dezvăluit că el, partenera şi părinţii sunt infectaţi cu coronavirus. Sunt în izolare la domiciliu de câteva zile şi se simt destul de bine. "Cea mai uşoară răceală din viaţa noastră", a explicat acesta.
Codin Maticiuc este foarte activ pe reţelele de socializare, acolo a anunţat că este infectat cu coronavirus şi tot acolo vine acum cu completări despre perioada aceasta în acre este infectat. Este acasă, nu la spital, şi se simte destul de bine, atât el, cât şi familia.
"Părerea mea despre covid19 Nu mi-a cerut-o nimeni, poate nu va interesează dar eu mi-o exprim oricum. În primul rând acest virus există (Jesus Christ nu-mi vine să cred că trebuie să încep cu asta). Există dar este mai puţin nociv şi mai puţin transmisibil de cât s-a crezut la început. Ca a fost prost evaluat sau că a suferit deja o mutaţie, greu de spus. TOTUŞI el încă are un procent de victime sigure: oameni în vârstă, oameni cu alte probleme de sănătate. Nu toţi au norocul meu şi al familiei mele pentru care covid19 a fost cea mai uşoară răceală din viaţa noastră.", a scris el pe Facebook.
Codin Maticiuc a adus în discuţie măsurile luate de autorităţi.
"Primul lockdown l-am înţeles. Nu ştiam cu ce ne confruntăm şi trebuia sa ne protejăm. Măsurile de acum însă? Hai sa le discutăm. E normal sa avem grijă şi sa mai apasăm câte o frână pentru a fi siguri ca avem locuri la ATI. Frână înseamnă mască în locuri închise, înseamnă spălat pe mâini, înseamnă anumite norme de distanţare chiar impuse. Până aici cred ca toţi cei care ştiu ca pământul e rotund suntem de-acord. Cu ce nu sunt de-acord? Cu exagerările în general. Nu sunt de-acord sa port masca în aer liber când ma plimb şi sunt singur pe stradă. Dacă ajung la Universitate într-o mare de oameni o sa mi-o pun de îndată singur. Cred ca oamenii în vârstă şi cei cu comorbiditati ştiute ar trebui să aibă chiar mai multă grijă decât ceilalţi. Cu ce nu mai sunt de-acord? Cu măsurile neegale, de legile cu dublu-standard. De ce nu funcţionează restaurantele chiar şi cu o distanţare rezultată dintr-un procent de ocupare de 50% dar companiile aeriene zboară cu avioanele pline şi pasagerii umăr la umăr? Da, vorbesc de cursele spre Istanbul de exemplu unde NU e nevoie de test covid înainte. De ce poţi sa ieşi la o terasă în aer liber şi nu poţi merge pe Arena Naţională tot în aer liber unde e posibilă orice distanţare imaginabila? Suntem noi mai catolici decât Papa? Fie. Suntem. Ce nu înţeleg este de unde a apărut această grijă a autorităţilor pentru sănătate? Sau de când? S-au împlinit de curând 5 ani de la Colectiv şi peste 30 de ani la revoluţie. Spitalele noastre sunt groaznice. Rezervele nu au băi, infecţiile nozocomiale sunt la ele acasă. UK? Franţa? Sa închidă ţara căci coronavirus este problema lor unică în sistemul sanitar. Noi de ce nu arătăm dezinteresul obişnuit pentru bolnavi de data asta? Sa înţeleg ca s-a trezit guvernul şi cum câştigăm lupta cu covidul se apucă de spitale? Mi-ar plăcea sa văd mai mult curaj la guvernanţii noştri. Şi poate deschidere. Să văd cum se întreabă "cum sa facem sa meargă businessurile". Sa caute soluţii. De închis e tare uşor. Nu luaţi în seamă penultimul paragraf. L-am scris şi eu din frustrare. Protejaţi-va. Eu cum termin cu izolarea şi boala ma reapuc de iniţiativa mea #spitalepublicedinbaniprivati. Termin secţia de hematologie pediatrica şi cred ca voi continua tot la etajul 7 de la Fundeni, sectia nefrologie pediatrica. Şi cândva, când voi termina la Fundeni cred ca dau o fuga la Craiova sa vad ce pot face şi acolo la oncologie."
Foto: Facebook