Charlize Theron se menține în formă cu baclava? „Cel mai bun lucru pe care l-am mâncat!”

9 iunie, 2023

Superba actriță hollywoodiană are o siluetă de vis la 47 de ani și asta în ciuda faptului că strecoară în meniul ei și deserturi delicioase...

image

Într-una dintre secvențele din filmul „The Old Guard” (2020), Charlize Theron parcă face reclamă unui desert adorat și de români – baclavaua. Cine și-ar fi închipuit că vedeta americană are astfel de preferințe culinare, când tot ce vedem la ea este o înfățișare ca de adolescentă la aproape 50 de ani?!

Cert e că Charlize nu s-a prefăcut la filmări, ci chiar s-a bucurat de minunatul desert turcesc atât de gustos și sățios. Theron a recunoscut, într-o discuție cu Netflix Turkey, că s-a bucurat mult când a gustat din acea baclava delicioasă: „A fost cel mai bun lucru pe care l-am mâncat vreodată!”.

image

Oscarul... turcesc  

Ce-i drept, știm cu toții cât de bun e asemenea desert plin de nuci pisate și fistic și scăldat într-un sirop de miere care te face să te lingi pe degete. Cel mai probabil a fost servit și anul trecut la Oscaruri, când s-a decis pentru prima dată să fie introduse în meniul oficial și preparate turcești.

Astfel, chef-ul vedetelor Wolfgang Puck, care pregătește meniul în cea mai importantă seară din an pentru Hollywood încă din 1995, a decis să-i surprindă pe cei mai mari actori, producători și regizori din lume cu bunătăți turcești.

Săptămâna Bucătăriei Turcești

În ceea ce îi privește pe români, ei s-au putut delecta cu preparate turcești în timpul „Săptămânii Bucătăriei Turcești”, care a avut loc la sfârșitul lunii trecute. Organizată a doua oară în acest an, a pus accentul pe gastronomia din regiunea Hatay, „al 26-lea oraș gastronomic al lumii”. Organizatorii au pregătit mâncărurile native de la Hatay folosind ingrediente locale, tehnici tradiționale de gătit și vor avea o privire detaliată asupra bucătăriei antice.

OK! România a răspuns afirmativ la invitația Ambasadorului Republicii Turcia la București, Özgür Kıvanç Altanal, de-a degusta câteva dintre preparatele turcești care au cucerit întreaga lume. Totul în cadrul Săptămânii Bucătăriei Turcești, bineînțeles!

44 jpg
Mai multe pentru tine...

Despre Hatay și gastronomia locală

Evenimentele care țin de Săptămâna Turcească și care au loc la nivel mondial includ un meniu unic în gastonomia turcească cu arome și bune practici originare din regiunea Hatay. Bucătăria din regiunea Hatay are în combinație uleiul de măsline, cerealele de înaltă calitate, leguminoasele, legumele, fructele, ierburile locale și condimentele cultivate de pe soluri fertile dominate de clima mediteraneană.

Moștenirea culinară a orașului care a găzduit de-a lungul istoriei sale, mai multe civilizații, pune accentul pe mesa de dimineață (micul dejun), unic în felul său și asupra numeroaselor preparate. Meniul Hatay care va fi pregătit în cadrul acestui eveniment include „biberli ekmek” (pâine cu pasta de ardei roșu); salată de măsline; hummus; „kisir” (salată fină de bulgur); „tepsi kebap” (kebap la cuptor) și „kunefe” (desert kadayif cu brânză).

Oare kunefe e la fel de bun ca baclavaua?...

Foto - GettyImages, arhivă personală, PR



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet Enrique și sora sa jpg
Premiere la GOPO 2024 iubiri noi, sarcini la vedere și tablouri de familie pe red carpet jpg
Esca și mama sa PNG
banner laura cosoi png
Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg