Filme care au fost interzise în diverse ţări

10 noiembrie, 2015
Filme care au fost interzise png

Există o serie de pelicule care au avut parte de un „tratament” special din parte anumitor state. Vorbim despre filme care au fost interzise din cauza mesajului transmis. Iată câteva filme care au fost interzise:

Codul lui Da Vinci (2006). Profesorul Robert Langdon (Tom Hanks) este chemat într-o noapte la Muzeul Luvru unde un custode a fost ucis, lăsând în urma sa o urmă misterioasă plină de simboluri şi indicii. Fiind în joc propria sa supravieţuire, Langdon, ajutat de Sophie Neveu (Audrey Tautou), descoperă o serie de secrete extraordinare care sunt ascunse în operele lui Leonard da Vinci, toate conducând la o societate dedicată păzirii unui secret străvechi, rămas ascuns timp de 2000 de ani. Filmul lui Tom Hanks a fost interzis in Samoa din cauza continutului sau religios.

image

Şapte ani în Tibet şi Life of Brian – filme care au fost interzise

Şapte ani in Tibet (1997). Sapte ani în Tibet este o adaptare a romanului autobiografic aparţinând lui Heinrich Harrer, vândut în peste 60 de milioane de exemplare. Brad Pitt interpretează rolul faimosului alpinistului Heinrich Harrer care, în Austria anului 1939, este o personalitate a propagandei naziste. El îşi părăseşte patria natală, dar şi soţia şi copilul, pentru o expediţie în Himalaya. Această poveste a fost interzisă în China şi Malaezia din cauza mesajului pro Tibet.

Life of Brian. Filmul poveşteste viaţa, moartea şi invierea lui Brian din Nazaret, un profet evreu, care vrea să elibereze Nazaretul de opresiunile romanilor. Brian s-a născut în noaptea de Crăciun într-un grajd, la fel ca Iisus. Oamenii l-au receptat greşit pe acest profet şi îl consideră Mesia. Pelicula "Life of Brian" a fost interzisă în Irlanda şi Norvegia fiind considerat o blasfemie.

Filme care au fost interzise – Exorcistul, Ben-Hur şi 2012

Exorcistul (1973). Această peliculă este considerată una dintre cele mai înspăimântătoare filme horror Filmul a avut încasări uriaşe – 441 milioane de dolari. Dar, odată cu succesul vine şi lucrurile mai puţin plăcute, pentru că scenele în care era distrus un crucifix, ori limbajul dur au fost taxate cu 15 ani de interdicţie în Anglia.

Ben-Hur. Filmul istoric Ben Hur este poate unul dintre cele mai cunoscute din istoria cinematografiei mondiale. Cu toate acestea, a avut şi el de suferit. Deşi europenilor nu li s-a părut prea religios, China a decis interzicerea lui pe motiv că ar fi o "propaganda asupra superstiţiilor care încurajează creştinismul".

image

2012. Vă vine să credeţi sau nu, filmul „2012” a fot interzis în Coreea de Nord din superstiţie! Conform profeţiilor lui Kim Johng-II, 2012 ar fi trebuit să fie un an norocos care să cimenteze statutul Coreei de Nord ca putere mondială. Astfel, orice ar fi sugerat că lucrurile stau diferit, trebuia exterminat. Şi după cum filmul „2012” a avut ca subiect sfârşitul lumii, oricine era prins cu o copie piratată a filmului era imediat arestat.



Recente pe Ok! Magazine

Premiere la GOPO 2024 iubiri noi, sarcini la vedere și tablouri de familie pe red carpet jpg
Esca și mama sa PNG
banner laura cosoi png
Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg