Alessandra Stoicescu: “Timpul petrecut cu fiica mea, Sara, este un cadou prețios de la viață”

24 decembrie, 2023

Am început în forță sezonul festiv cu o ședință foto de familie. Vedeta care se confundă cu numele Antenei 1 ni i-a prezentat pe cei care formează universul ei.

Trebuie să recunosc că acea Sandra care a venit la shootingul nostru de Crăciun, de mână cu adorabila Sara Maria și cu soțul Sergiu Constantinescu, a ieșit complet din hainele Observatorului, la propriu și la figurat, de altfel.

Alessandra Stoicescu foto Ok Magazine (2) jpg

Am cunoscut (și, personal, am revăzut după mulți ani) o femeie prietenoasă și de o eleganță feminină aparte, o mamă topită după simpatica ei blondină în vârstă de patru ani și o soție încă îndrăgostită de partenerul ei de viață. Totul atât de firesc transpus în cadrul de un rafinament unic de la Mercure Conacul Cozieni, locul în care am fost primiți cu căldură și cu un superb brad de Crăciun. Și-am simțit cu toții atât de intens atmosfera festivă, încât cei mai mici dintre noi au cedat impulsului de-a desface toate cadourile de sub pom...

Întâmplarea a făcut să ne întâlnim chiar înainte de aniversarea a 30 de ani de Antena 1. Iar tu te confunzi practic cu acest post TV. Simți greu resposabilitatea de a fi imaginea Antenei?

Alessandra Stoicescu

E mai degrabă o mantie de prințesă decât o povară. Fiecare an a consolidat încrederea publicului, a adăugat credibilitate și așa am crescut împreună. Îți dai seama că Observator este prima producție a Antenei 1 și singura care a continuat fără oprire, timp de 30 de ani?! Iar eu am fost aici aproape de la început, din momentul lansării. Sunt fericită că aici am putut să o construiesc profesional pe Alessandra Stoicescu de azi.

Știu că tu ai venit în Antenă în studenție, la 19 ani dacă nu greșesc. Ce-ți amintești cel mai pregnant din acei primi ani?

Alessandra Stoicescu Am venit chiar din primul an de Antenă, la opt luni de la lansare. Era un loc magic, ca de poveste... cu oameni cu mare experiență și eu simțeam că permanent trebuie să dovedesc: că pot, că merit, că reușesc, că pot fi cea mai bună. Eu visam asta chiar dacă atunci nu am idee pe ce mă bazam... dar știam că aceasta este calea mea. Îți imaginezi că, în prima vară ca studentă, eu nici nu am plecat din București?! Nu voiam vacanță, ci să fiu în Antenă, în redacție, în fiecare zi. Fără weekend, fără pauză...

Și cum era acea Alessandra care voia să fie non-stop în redacție? Încrezătoare, ambițioasă, sigură pe ea? Sau siguranța de sine s-a format în timp?

Alessandra Stoicescu Deși acum sunt o femeie foarte sigură pe mine și, în meseria mea, chiar sunt extrem de sigură pe mine și pe valoarea mea, să știi că am luptat mult cu mine ca să ajung să fiu convinsă că am, într-adevăr, toate datele pentru siguranța de care întrebi. Și mă bucur mult că pui întrebări care să-mi permită să mă deschid și lumea să mă vadă și altfel decât pe TV, sticla micului ecran fiind foarte rece. Când visam să fiu jurnalistă, eram un copil care avea, în primul rând, o uriașă admirație față de marii jurnaliști de la care am și învățat meserie, apoi o dorință de muncă pe care o făceam cu drag și nu la program, iar la bază am avut lungile discuții cu mama în fața televizorului, în care comentam știrile și felul în care erau prezentate. Abia după mulți, mulți ani de muncă, am început să am încredere în mine, să îmi susțin ideile cu siguranță de sine și să-mi conturez ambiții pe o bază stabilă, nu doar pe visuri. Nu am ars etape, fac parte din generația care clădește, nu caută succesul imediat și pe termen scurt.

Cum faci și ce faci bine de arăți neschimbată, de parcă anii n-ar trece peste tine? Văd că stresul din televiziune nu te atinge sau nu-ți atinge silueta, cel puțin.

Alessandra Stoicescu Mulțumesc, ce compliment, mai ales că nu am apelat la nici un fel de intervenție chirurgicală, ci am ales să las anii să își pună amprenta. Și și-au pus, desigur, așa că susțin cu tot ce pot, cu proceduri non invazive pe care le fac periodic, deși în ultimele luni, trebuie să recunosc, nu am avut timp. Finalul de an este mereu plin cu multe proiecte, cel mai apropiat sufletului meu fiind campania Ajut eu, un liant între oamenii de bine care împreună fac un bine mai mare, mai puternic, ajutând cazuri complexe, prin intermediul Fundației Mereu Aproape. Împreună cu colegii de la fundație, ținem însă această campanie deschisă permanent, pentru toți românii din țară și de peste hotare, pentru marile companii, generoșii susținându-și semenii care au nevoie de sprijin și cărora le întind mâna de ajutor ce le poate schimba destinul.  

Alessandra Stoicescu foto Ok Magazine (3) jpg

Și de unde găsești energia pentru a-i face față Sarei, fetița ta care, la patru ani, este un bulgăre de energie?

Alessandra Stoicescu Sara este bucuria noastră și, de fapt, ea e cea care ne dă energie în fiecare zi. Ne motivează fantastic, mergem peste tot împreună încă de când s-a născut și ne distrăm foarte bine în trei. Tot timpul petrecut cu ea este un cadou prețios de la viață pentru care sunt extrem de recunoscătoare și de fericită.

Multe alte mame care lucrează în televiziune se plâng că pot gestiona cu greu ritmul nebun din redacție cu cel la fel de solicitant din viața de familie. Tu cum ți-ai găsit echilibrul?

Alessandra Stoicescu Tot printr-un ritm, cum ai zis, care după atâția ani este absolut firesc și mă ține în priză. Nici nu știu cum este altfel, nu îmi pot imagina o zi fără sute de mesaje pe telefon, fără subiecte care dau peste cap ce știam ieri, fără cazuri noi la fundație pe care trebuie să le gestionez împreună cu echipa de acolo, apoi pregătirile pentru forumurile de business pe care le organizez și le prezint... Așa a fost de când mă știu, dar toate astea n-au cum să îmi ocupe toată ziua. Astfel, de când sunt mamă, micile proiecte ale Sarei de la grădiniță, costumațiile pentru serbări, preocupările ei de zi cu zi, au devenit prioritate. Diminețile îi sunt dedicate, apoi o duc la grădiniță atunci când pot, iar seara, după Observator, ajung cât mai repede acasă, înainte de a se culca. Cred că toate mamele fac asta. Faptul că am o meserie care nu se poate face într-un program de doar opt ore și mă implic în multe proiecte pentru că îmi iubesc munca, înseamnă doar că trebuie să îmi gestionez mai bine timpul pentru a le face pe toate.

"Sara a luat tot ce e mai bun de la mine și de la Sergiu"

Sergiu, soțul tău este o oază de calm, cel puțin așa l-am perceput noi la această ședință foto. Cât de mult cântărește el în echilibrul tău personal?

Alessandra Stoicescu Enorm de mult, el este echilibrul meu și mereu când aud expresia „jumătatea mea” mă gândesc că se referă exact la asta, la echilibrarea balansului pentru o armonie dinamică, de fapt. De la el am învățat că acest calm valorează mai mult în viață decât agitația cu care eram obișnuită și doar cu calm vin bucuriile, soluțiile și viziunea pentru viitor.

Sara Maria este conștientă că mama ei e celebră, că apare la televizor? Cum reacționează când te vede pe ecran?

Alessandra Stoicescu Îmi dau lacrimile când îmi amintesc de un moment pe care Sergiu l-a și filmat, e pe paginile mele de social media, în care Sara aleargă spre televizor când mă vede și se întinde mult să-l îmbrățișeze, pentru că e mai lat decât putea ea să cuprindă. Avea doi ani și jumătate.

Fetița ta a fost vedeta ședinței foto, ne-a cucerit pe toți. Dar are și personalitate. Are putere asupra voastră, este șefă în casă?

Alessandra Stoicescu E șefă peste tot, în primul rând în casă, desigur, unde noi ne străduim să nu îi facem toate poftele și să o educăm cât mai echilibrat posibil, dar și în grupurile ei de prieteni. Are o personalitate foarte puternică și mă bucură mult asta, sper să rămână așa și să aibă parte în viață de oameni care să susțină modul ei de a fi pe toate planurile. Îmi amintesc de o vacanță, Sara nu avea nici trei ani, iar pe partea de insulă unde eram nu prea erau copii, cei mai apropiați, la distanță de câteva căsuțe, fiind doi băieți mai mari cu familia lor. M-am și gândit că zece zile Sara se va juca doar singură și cu noi, fără copii, deoarece cei doi băieți mai mari nu credeam că o vor băga în seamă. Ce crezi? În primele ore i-a cucerit, iar a doua zi deja erau după ea, mergeau în șir indian, nu ne venea să credem, ea le făcea programul.

Am văzut că îi place să pozeze. Nu știu de ce am impresia că la grădiniță este un mic star deja... Am dreptate?

Alessandra Stoicescu Ai perfectă dreptate, dar să știi că mai toate fetițele de la grădiniță sunt la fel de dezinhibate și staruri în felul lor, cred că e o chestiune de generație și manifestările astea ajută în dezvoltarea personală.

Când te uiți la Sara, cât vezi din fetița Alessandra Stoicescu?

Alessandra Stoicescu Sincer, foarte puțin. Nu am fost un copil atât de curajos, atât de deschis, desigur, fiind influențată de o copilărie foarte diferită față de vremurile de acum. Sara a luat însă tot ce e mai bun de la mine și de la Sergiu și, în plus, și-a pus amprenta unică de care este extrem de conștientă, nelăsându-se influențată de cei din jur, nici de noi și nici de prietenii ei mici.

Tu și Sergiu ați aniversat toamna care a trecut 10 ani de mariaj. Mulți înainte vă dorim și am vrea să știm ce a funcționat pentru voi astfel încât să atingeți această bornă și să vă îndreptați spre următoarele?

Alessandra Stoicescu Mulțumim mult, 10 ani de căsătorie reprezintă, într-adevăr, o bornă importantă în viața oricărui cuplu și aș minți să spun că este ușor și totul numai lapte și miere. Căsătoria este o călătorie incredibilă în doi, care îți permite să te cunoști mai bine, să înveți să te bazezi cu încredere nu doar pe tine, să simți dragostea adevărată în toate formele ei și să schimbi unele convingeri care erau OK pentru tine înainte de căsătorie. Însă toate astea ajung să funcționeze în timp, cu multă răbdare și doar între persoane compatibile, care se iubesc cu adevărat.

Alessandra Stoicescu foto Ok Magazine (1) jpg

Ce zodii sunteți voi? Pentru cei care cântăresc și astfel de compatibilități.

Alessandra Stoicescu Sergiu e Scorpion și eu sunt Taur, două zodii compatibile, în ciuda faptului că la prima vedere părem foarte diferiți. El este calm, organizat, critic și pretențios, iar pe parte emoțională, extrem de intens când vine vorba de tot ce ține de familie. Eu sunt mai impulsivă în viața de zi cu zi, loială pe termen lung și mereu gata să sar în ajutor. Ne completăm foarte bine.

Cum se așterne Crăciunul în casa voastră? Casa e decorată, lista de dorințe pentru Moșu e gata? Sara e nerăbdătoare?

Alessandra Stoicescu Facem bradul împreună și decorăm casa de când e Sara, pentru că ea savurează cel mai mult acele zile. Sara se joacă foarte mult în natură, fiecare frunză sau petic de zăpadă este o jucărie pentru ea, astfel că își dorește foarte puține jucării de interior. Acum vrea un căluț de mare mov, iar Moșul e în căutări intense...

Pe tine te mai entuziasmează să mai găsești cadouri sub brad, pentru tine? Cine dintre tine și Sergiu se bucură, mai mult, ca un copil, de un cadou sau o surpriză?

Alessandra Stoicescu Ne facem surprize pe tot parcursul anului, ține cred de întreținerea relației, iar faptul că te gândești la cel de lângă tine căutând să-i faci periodic mici bucurii este minunat. Pe mine mă face fericită orice cadou, iar Sergiu m-a răsfățat de-a lungul anilor cu cele mai frumoase bijuterii, cele mai multe cu semnificație.

La sfârșit de an, te întreb: pentru ce ai fost cel mai mult recunoscătoare anului 2023?

Alessandra Stoicescu Sunt recunoscătoare pentru toate schimbările interioare pe care le-am făcut, pentru toată înțelegerea și înțelepciunea căpătate în acest an deloc ușor, pentru liniștea interioară pe care o am, pentru familia mea minunată și unită, pentru toate realizările pe care le-am avut împreună și, mai ales, pentru Sara noastră minunată!

Foto: Sorin Stana

Make-up Corina Mănescu

Vestimentație Valentino, Dolce & Gabbana - Terminal of Fashion / toff.ro,  Kultho Forever Diamonds, Casadei

Mulțumim Mercure Conacul Cozieni, strada Mănăstirii nr.2, Cozieni



Recente pe Ok! Magazine

Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg