Anca Serea: „Când am fost foarte bolnavă, am fost speriată, aproape că voiam să-mi scriu testamentul.“

15 ianuarie, 2021
10 whatsapp image 2020 12 08 at 11 50 19 jpg jpeg

A încheiat un an dificil în ceea ce priveşte starea de sănătate, dar unul foarte bun din punct de vedere profesional, iar după ce veţi citi acest interviu, vă veţi da seama că Anca este nu doar mama a şase copii ci şi mama... optimismului. Pentru ea, nimic nu e prea greu, prea mult şi prea dificil, iar noua provocare, reîntoarcerea la pupitrul ştirilor sportive de weekend la PRIMA TV, nu face decât să demonstreze că săptămâna are prea puţine zile. Un interviu despre cum a fost viaţa de familie şi de cuplu în pandemie, despre dorinţa de a avea al şaptelea copil şi despre cum şi-a revenit după perioada grea din vara lui 2020.

S-a încheiat unul dintre cei mai grei ani pentru omenire. Cum a fost 2020 pentru tine?

Anca A fost un an plin de imprevizibil, aşa cum a fost pentru toată lumea, au fost multe provocări, dar încerc să iau şi partea bună, faptul că am ajuns sănătoşi la finalul anului şi că, deşi au fost multe momente pline de tensiune, suntem bine. Eu sunt un om optimist din fire şi sunt convinsă că totul va fi bine şi de acum încolo. 

Dar în ceea ce priveşte familia voastră, dacă te uiţi în urmă, ce a fost mai bine, ce a fost mai greu anul ăsta care a trecut?

Am trecut prin multe provocări, în special cu copiii mici cu şcoala online, cu care s-au obişnuit între timp. La început ne-a fost şi nouă greu, dar acum ţinem pasul cu acest sistem. Distanţarea socială a impus şi o serie de schimbări în programul lor, nu mai au activităţi exterioare, nu se mai văd cu colegii şi prietenii, nu am mai mers aşa des în vacanţe. Una dintre părţile bune este faptul că Adi nu a mai călătorit atât de mult şi a fost şi el mai implicat, ne-am dat seama care sunt priorităţile noastre, pentru că eram într-o goană nebună. Noi suntem un caz fericit, nu mă pot plânge. În plan profesional, lucrurile s-au desfăşurat normal, nu am avut momente de panică. Nu pot spune că a fost un an rău, eu am trăit unul şi mai rău în trecut. Eu fiind o fire mai religioasă, sunt convinsă că toate se întâmplă cu un scop. Lumea o luase puţin razna, nu ne mai vedeam de treaba noastră. Trebuia să punem puţin frână, pentru că nu ne dăm seama cât de fragili suntem.

Ai avut  momente mai grele, când ai ajuns la spital în Bulgaria şi în România. Cum e starea ta de sănătate acum?

Au fost momente grele, da, dar am trecut cu bine peste ele, deşi nu eram pregătită să traversez aşa ceva. Eu mă confrunt cu o anemie severă încă din tinereţe, înainte să-l nasc pe David, de pe la 19 ani, când mi-am făcut şi primele investigaţii din cauza unor menstruaţii abundente. Aveam ameţeli frecvente, stare de slăbiciune. Eu nu am făcut tratamente susţinute şi nici cură de fier, decât în perioada sarcinilor sau când trebuia să nasc. Şi cu trecerea timpului, cu naşterile multiple, starea asta de anemie s-a acutizat, dar niciodată nu a fost aşa grav ca anul trecut, erau doar momente izolate. Acum sunt OK, dar atunci aproape că am căzut din picioare. Mi-am făcut toate investigaţiile: RMN, endoscopie, colonoscopie, tot ce se putea, pentru că medicilor nu le venea să creadă că pot să supravieţuiesc cu o valoare atât de mică a hemoglobinei, iar depozitul de fier era infim. Niciodată nu îmi fusese atât de rău.

Şi după perioada grea din vara trecută, familia voastră a fost afectată de Covid. Ce aţi făcut atunci? 

Da, am stat în casă, ne-am izolat, au fost forme uşoare, slavă Domnului. Cred că perioada asta este despre a merge mai departe şi despre a încerca cu toate forţele să rămânem optimişti. 

6 screenshot 2021 01 14 at 19 37 09 png png

Cum aţi făcut faţă şcolii online, cum v-aţi împărţit activităţile?

La început a fost mai greu cu copiii mici, pentru că Sara şi David, copiii mai mari, se descurcă singuri. David are şi bacalaureatul şi trebuie să se pregătească intens, iar Sara este un copil minunat, este foarte implicată şi dedicată, nu am probleme cu ea. Cu Noah stau aproape în permanenţă.

Şi Adi face şi el teme cu copiii, şcoală online?

Nu, ne-am împărţit treburile, el se ocupă de afacerile noastre. Nici nu a fost nevoie, drept să spun, ne-am descurcat. 

Apropo de şcoală, citeam numeroase speculaţii legate de un conflict pentru neplata taxelor şcolare. Care e adevărul?

Acele taxe reprezintă masa copiilor noştri de la o grădiniţă. Ei mergând mereu la un program scurt, mâncând micul dejun acasă şi luându-i înainte de prânz, nu beneficiau de acele mese. Dar ei le-au taxat. Eu nu am vrut niciodată să comentez acest subiect, nu ştiu de unde a pornit toată povestea. Totul s-a întâmplat acum trei ani şi nu cred că este vreo problemă pentru niciuna dintre părţile implicate, pentru că David, fiul meu cel mare, învaţă tot acolo, la liceu. Ei au înţeles că nu voi plăti acele taxe pentru că nu am de ce. Şi nici nu este suma vehiculată în presă, este vorba de o sumă mult mai mică. Am văzut multe discuţii legate şi de nişte terenuri pentru care nu sunt despăgubită şi pe care se doreşte construirea unei autostrăzi, dar pe mine nu m-a căutat nimeni. 

Din punct de vedere financiar, cum a fost pentru voi pandemia? Mulţi influenceri îmi spun că a fost cel mai bun an al lor.

A fost o perioadă bună, am lucrat non-stop, dar nu vreau să exagerez. La Adi a fost mai complicat, deoarece nu au mai fost concerte sau turnee. Ne-am concentrat pe magazinele noastre online, cele de produse organice pentru îngrijirea tenului şi cel de puericultură, dedicat mamei şi copilului, cu haine, mobilier, jucării. Hainele le creez eu împreună cu Otilia Brăiloiu.

Dacă dau o căutare pe Google, în topul ştirilor îmi apar informaţii legate de al şaptelea copil. Chiar vă doriţi un al şaptelea bebeluş?

Da, chiar ne dorim al şaptelea copil, am spus întotdeauna. 

6 screenshot 2021 01 14 at 19 37 09 png png

Şi ne poţi da vreo veste în acest sens?

Nu, momentan nu. În primul rând nu-mi permite starea de sănătate. Nu se ştie în viitor, dar voi anunţa dacă va fi să fie.

Nu vă gândiţi că sunt mulţi copii?

Ba da, sunt mulţi, dar sunt şi frumoşi şi ne aduc atâta bucurie. Avem nişte copii foarte buni şi nu ne facem griji.

Dar viaţa de cuplu cum a fost în perioada asta, au fost şi momente tensionate?

Pentru noi perioada asta a fost foarte bună, pentru că Adi nu a mai plecat atât de des, am stat mai uniţi. Am funcţionat mult, mult mai bine ca şi cuplu. N-am avut probleme, din fericire.

Cine vă ajută cu copiii? Aveţi bone?

Avem o singură bonă filipineză şi o doamnă care ne ajută cu curăţenia, în rest noi stăm cu copiii. 

Ai avut o copilărie încercată,  mama voastră a plecat să muncească în străinătate pentru ca tu şi fratele tău să aveţi un trai mai bun. Ce lecţii ai învăţat atunci pe care le-ai aplicat şi cu copiii voştri?

Nu i-aş spune încercată, e exagerat, am avut o copilărie frumoasă, în prima perioadă a vieţii m-au crescut bunicii, care erau cadre în Armată, şi mama. Mama a plecat să lucreze mai târziu, când eu eram în clasa a 9-a. Nu pot spune că am aplicat neapărat ceva, poate că îi las să se dezvolte independenţi de mine. Am nişte valori învăţate de la mama, spre exemplu modestia. Mie mama nu mi-a zis niciodată că sunt un copil frumos, nici când am câştigat Elite Model Look sau Miss România. Nu mă ridica în slăvi şi îmi spunea că suntem toţi oameni obişnuiţi şi că noi am avut noroc. Aş vrea să le transmit modestia, ambiţia şi credinţa. Tot de la ea am învăţat că educaţia este foarte importantă şi asta le spun şi lor.

Sunt alintaţi, primesc tot ce-şi doresc sau încercaţi să faceţi cu ei educaţie financiară, să ştie ce înseamnă valoarea banului?

În general, le explicăm, dar sunt nişte copii foarte buni, nu cer lucruri exagerate. Noi le facem nişte cadouri mai costisitoare cu ocazii speciale, de ziua lor, de Moş Crăciun. Nu le refuz multe lucruri, pentru că nici nu-mi cer. Au fost şi episoade mai puţin plăcute, dar mereu încerc să fiu calmă, să nu intru în defensivă cu ei. Spre exemplu, David i-a dat maşina mea, care e foarte scumpă, unui coleg şi colegul a lovit-o rău în partea din spate. Eram la mare când m-a sunat şi mi-a spus adevărul, eu mi-am păstrat calmul şi l-am sfătuit să nu-i spună lui Adi, pentru că-mi era frică de reacţia lui. Eu mi-am prioritizat lucrurile în viaţă şi încerc să nu ies din starea mea de linişte. Poate doar când am fost foarte bolnavă am fost speriată, aproape că voiam să-mi scriu testamentul. Atunci am vrut să-mi fac absolut toate investigaţiile. Acum sunt bine.

Vreţi să urmeze şcoli în străinătate? Ştiu că David vrea să facă filosofie.

Da, el doreşte să plece în Olanda, dar trebuie să ne gândim cum se va desfăşura anul viitor tot procesul de admitere şi şcolarizare, de când cu şcoala online. Vom aplica la începutul anului. El îşi doreşte, a mers vara asta să vadă nişte facultăţi. Nu sunt pregătită neapărat moral, dar dacă el îşi doreşte, noi îl vom susţine. Sarah este încă mică, e clasa a şasea, mai are timp să se gândească. Îi voi lăsa pe ei să ia deciziile, chiar dacă nu voi fi neapărat de acord cu ele. Le voi fi alături mereu. Îi las pe ei să vadă dacă e bine sau rău ce au ales. 

9 screenshot 2021 01 14 at 19 39 12 png png

În ochii multora eşti o eroină. Ce ai vrea să ştie lumea despre tine?

Nu mă gândesc niciodată cum mă văd alţii. Aşa cum sunt în viaţa de zi cu zi, aşa sunt şi pentru comunitatea mea din online. Aş vrea ca ei să ştie că sunt un om bun, pe care te poţi baza, care face fapte bune fără să aştepte nimic în schimb. Sunt foarte credincioasă şi responsabilă.

V-aţi gândit ce veţi face după ce toţi copiii vor fi plecaţi pe la şcoli sau pe la casele lor?

Vrem să ne mutăm undeva la ţară, să ne retragem. Adi îşi doreşte să trăiască într-un loc mai aproape de pădure. Eu de călătorit nu-mi doresc să călătoresc, pentru că am frică de avion. 

Sunt atât de multe locuri frumoase în lume, nu vrei să încerci hipnoză sau să tratezi această fobie?

Nu simt momentan, am zis să treacă anul acesta şi voi face ceva şi în acest sens. Eu sunt chiar fericită aici, nu există nicio zi în care să fiu deprimată şi să mă plâng că am o viaţă urâtă. Am tot ce-mi trebuie aici.

În urmă cu câţiva ani, renunţai la postul de prezentator la PRIMA TV, iar acum ai revenit la pupitrul ştirilor sportive. Spune-mi trei motive care te-au determinat să te întorci pe sticlă.

Oamenii de aici, echipa, emoţiile live-ului şi faptul că am apreciat foarte mult că pot să fiu pe sticlă şi la 40 de ani şi să am un job pe care multe domnişoare tinere şi frumoase şi l-ar dori. A fost o provocare. Deşi aveam contract cu PROTV până în vara anului 2021, cu două apariţii pe săptămână în emisiunea lui Cătălin Măruţă, am acceptat propunerea celor de la PRIMA TV. Banii nu au fost un motiv. Eu sunt mai încăpăţânată din fire şi faptul că am ceva de lucru şi în weekend mi s-a părut o altă provocare. În plus, prima mea dragoste au fost ştirile. Am avut şi alte propuneri de la alte televiziuni, dar nu era ce-mi doream eu. Eu chiar cred că acest post o să se ridice şi sunt mulţumită de decizia mea.

Nu vrei şi un show al tău?

Nu vreau, au mai fost discuţii cu televiziuni legate de asta, dar chiar nu îmi doresc.

N-am scăpat de pandemie, dar să visăm nu ne opreşte nimeni. Ce-ţi doreşti de la 2021?

Nu-mi doresc nimic din ceea ce n-aş putea să am sau din ceea ce e prea mult. Îmi doresc să fim sănătoşi, nu-mi doresc nimic deosebit, pentru că Dumnezeu ne-a ajutat să ne împlinim toate dorinţele. Am învăţat să nu-mi mai fac planuri pe termen lung, să luăm totul pas cu pas.Recente pe Ok! Magazine

Carla Bruni la Cannes 2024   GettyImages 2153558078 jpg
Anca Lungu si sotul Harry Arampatzis la Cannes la premiera Trei kilometrin pana la capatul lumii   Alex Rosu (3) jpg
CRBL instagram jpg
Sarah Jessica Parker, Profimedia (2) jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, Getty Images (4) jpg
Bridgerton, GettyImages (1) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck, Bennifer, Getty (1) jpg
FotoJet Hailey jpg
Naomi Campbell la Cannes profimedia 0873394238 jpg
Brooke Shields în 2024, Profimedia (1) jpg
Maia Morgenstern, nou film (2) jpeg
Elizabeth Hurley, GettyImages (1) jpg
FotoJet Cannes 1 zi jpg
FotoJet Măruță jpg
Angelina Jolie, Brad Pitt  sursa   Shutterstock jpg
Deva Cassel și Monica Bellucci FotoJet (3) jpg
FotoJet Albu jpg
Catherine Zeta Jones si Michael jpg