EXCLUSIV Ilinca Vandici şi Andrei Neacşu, culisele căsniciei lor: "El încă de la primele întâlniri îmi spunea că voi fi soţia lui şi mama copiilor lui"

16 octombrie, 2020
4 ilinca vandici despre sot si familia 1 jpg jpeg

Ea este o figură-simbol a noii generaţii, iar el este cel care o susţine din umbră. Şi împreună formează o echipă care a trecut, deja, prin multe încercări.

linca şi Andrei sunt discreţi în ceea ce priveşte viaţa de cuplu, dar de această dată au acceptat să ne povestească, în premieră, despre cum se văd unul pe celălalt pe drumul acesta în trei. N-au respectat reţeta clasică, ci s-au cunoscut, s-au plăcut şi au lăsat iubirea să decidă pentru ei, făcând, parcă, în ciudă timpului şi vremurilor. De trei ani îl au în viaţa lor şi pe micuţul Zian, însă venirea lui pe lume a fost un test pentru relaţia lor, pe care l-au trecut, însă, cu brio. Şi pentru că Ilinca este vedeta în casă, ea a fost mai darnică cu cuvintele, căci Andrei e omul faptelor, după cum veţi descoperi în cele ce urmează.

Bravo, ai stil! Celebrities este în desfăşurare pe micile ecrane, la Kanal D. Care mai este pentru tine provocarea de a reveni cu acelaşi entuziasm după atâtea sezoane?

Ilinca: Cred că importantă este energia care se creează între mine şi juraţi şi între concurente, tot ce se întâmplă pe platouri ne ţine şi în al şaselea sezon entuziasmaţi. Provocarea fiecărui sezon vine din descoperirea noilor concurente, pentru că vorbim despre personalităţi diferite, vedete sau nu. Tematica de reality show mă incită şi mă încântă să descopăr mereu situaţii inedite.

E un format solicitant, multe caractere puternice şi ciocniri între juriu şi concurente şi între concurente. De multe ori te transformi în mediator. Nu te încarci şi cu energie negativă după disputele din platou? Cum te menajezi?

Vorbim despre un reality show, aşa că se presupune că vedem acolo parcursul real al tuturor celor implicaţi în proiect. Aşa cum se întâmplă şi în viaţă, există şi momente plăcute, şi momente tensionate, apar certuri şi disensiuni. Şi de multe ori oamenii reacţionează în funcţie de personalitatea lor: unii sunt vulcanici, alţii sunt introvertiţi sau dornici de a se apăra, iar datoria mea impune şi o mediere, dar niciodată nu aduc energia de la filmări acasă şi nici viceversa. E adevărat că mă „încarc“, pentru că ador să descopăr lucrurile care nu se spun în competiţie. Încerc să citesc concurentele şi uneori mă consumă treaba asta. Dar chiar dacă mai vin acasă obosită, nu sunt încărcată. Am învăţat, în timp, să gestionez viaţa din platoul de filmare. Am evoluat, am învăţat din mers, veneam acasă şi vorbeam cu Andrei şi discuţiile noastre mă ajutau să mă descarc.

Ai concurente favorite, îţi faci un top al tău, pariezi în mintea ta pe cineva, să spunem aşa?

Nu-mi permit să fac asta, pentru că aş lăsa ca o sămânţă de subiectivism să-şi facă apariţia în prezentarea concurentelor şi în abordarea lor. E foarte important pentru ele ca totul să fie corect şi nu pot să iau partea niciuneia. Nu vreau ca emoţiile să mă facă să favorizez pe cineva în vreun fel. Am remarcat anumite concurente, am estimat că vor câştiga şi am avut şi fler, dar nu le-am influenţat în niciun fel evoluţia.

De ce crezi că show-ul e atât de urmărit?

Este primul şi singurul show din România care combină moda cu reality show-ul. Telespectatorii îşi aleg câte o favorită în care se regăsesc, acesta este şi motivul pentru care le alegem atât de diferite ca stil şi ca personalitate. Şi atunci vrei să-i urmăreşti evoluţia. Doza de controversă este un alt atu, dar şi educaţia stilistică pe care juraţii o oferă. Bărbaţii care ne urmăresc cred că sunt atraşi de frumuseţea concurentelor, iar cei mai mici telespectatori ne urmăresc pentru show în sine, pentru că am auzit că pe la şcoli s-au organizat petreceri tematice, inspirate de emisiune.

2 ilinca vandici despre sot si familia 2 jpg jpeg

Ai şi nişte juraţi foarte puternici, foarte diferiţi şi ei ca şi caractere, dar care, cumva, vorbesc aceeaşi limbă, au acelaşi ton. Cum i-ai descrie pe fiecare?

Greu răspuns! Cătălin Botezatu este justiţiarul, pentru că poate fi şi extrem de tranşant, Raluca Bădulescu cred că este liantul, se mulează foarte bine pe orice situaţie, iar Maurice Munteanu este profesionistul, şi mă refer strict la zona de styling, el e cel care face divertisment cu stil.

Ai avut momente când ai spus că vrei să faci şi altceva, să încerci alt format de emisiune?

Aceasta este încă emisiunea cea mai apropiată sufletului meu, nu simt că m-am plafonat, dimpotrivă, cu fiecare sezon am învăţat câte ceva. Mă trezesc cu aceeaşi bucurie şi cu acelaşi entuziasm când ştiu că trebuie să filmăm.

Andrei a înţeles încă de la începutul relaţiei natura jobului tău? Îţi spune vreodată că se simte neglijat, că eşti prea mult la filmări?

Nu, niciodată nu mi-a reproşat. Am mare noroc cu el, înţelege foarte bine jobul şi expunerea mea, dar se ţine departe de tot ceea ce înseamnă viaţa publică şi expunerea media. Mi-a spus de la început că nu îi place să iasă în faţă, dar că respectă ce fac eu. Mă susţine pentru că mă vede cât sunt de implicată şi mi-a şi spus să fac lucrurile care îmi fac plăcere şi îmi aduc zâmbetul pe buze.

Cum a început povestea de iubire dintre Ilinca Vandici şi Andrei Neacşu

Din ce-mi spui e un bărbat matur, care te înţelege, dar există şi o diferenţă de vârstă între voi, el fiind mai mic. Ai simţit vreodată diferenţa asta?

Nu, deloc. Acestea sunt preconcepţii pe care cred că doar noi, românii, le avem. Mi-a demonstrat de foarte multe ori că e mult mai matur decât alţi bărbaţi cu mult în vârstă. Este foarte determinat, ştie ce vrea.

Cum a început povestea voastră, de fapt?

Că pentru noi, cei care vă urmărim, totul a fost foarte rapid: copil, căsătorie... Da, e adevărat că totul s-a întâmplat foarte repede. Cumva m-a luat şi m-a vrăjit. M-a băgat în povestea lui fără să-mi dau seama ce se întâmplă, hop, ne-am mutat împreună, a venit copilul, ne-am căsătorit şi abia după aceea ne-am dat seama cât de repede s-a petrecut totul. Dar nu a fost nimic forţat, totul a fost foarte natural. Am ajuns la concluzia că nu e musai să stai ani de zile lângă un om, ci e important să întâlneşti omul potrivit la momentul potrivit.

Cum v-aţi cunoscut?

Cineva ne-a făcut cunoştinţă absolut întâmplător. Ulterior am aflat că, de fapt, el mă plăcea de mai multă vreme, dar niciodată nu a fost un moment propice pentru a ne cunoaşte. Şi poate că a fost mai bine aşa.

Dar ce ştiai despre el înainte să vă cunoaşteţi personal, să fiţi împreună?

Nu-l cunoşteam, nu ştiam nimic despre el. Mi-a plăcut la prima vedere, nu pot spune că a fost dragoste la prima vedere, e nevoie de ceva mai mult ca să iubeşti. Am ieşit de câteva ori cu grupul de prieteni din care făceam parte, ulterior am ieşit doar noi doi ca să ne cunoaştem şi aşa s-a înfiripat totul.

Dar tu, Andrei, ce ştiai despre Ilinca înainte să vă cunoaşteţi? Cum o percepeai atunci şi cum ai descoperit-o în relaţie?

Ştiam că este cea mai frumoasă femeie pe care o văzusem, iar mai apoi am descoperit că este cea mai bună iubită, soţie, prietenă şi mamă.

Îţi mai aminteşti cu ce te-a cucerit?

Cu zâmbetul şi strălucirea ei.

Şi pe tine, Ilinca, cu ce te-a convins Andrei că poate fi un partener pe viaţă, tatăl copilului tău şi bărbatul căruia merită să-i spui DA! aşa repede?

Andrei n-a vorbit foarte mult, el m-a luat pe sus şi a acţionat, a trecut la fapte. Nu era foarte darnic în declaraţii, el a tăcut şi a făcut. Şi fără să-mi dau seama, am ajuns o familie frumoasă.

Cum e Ilinca-soţia şi cum e Ilinca- mama lui Zian?

Este o soţie model şi cea mai bună mamă pentru copilul nostru. Este naturală, sinceră, dedicată, jucăuşă, o femeie şi o mamă puternice, un om care împarte iubire şi compasiune.

3 ilinca vandici despre sot si familia 3 jpg jpeg

Zian, fiul vostru, a fost un copil planificat?

Andrei şi-a dorit încă de la început un copil. El încă de la primele întâlniri îmi spunea că voi fi soţia lui şi mama copiilor lui... 

Deci avea un plan...

Probabil că pentru el a fost un plan, pentru mine n-a fost. Deşi eu aveam vârsta potrivită pentru a deveni mamă, el şi-a dorit mai mult decât mine copil. Eram într-o perioadă a vieţii în care nu-mi mai făceam planuri de viitor de acest gen. Nu-mi mai puneam dorinţele şi aşteptările într-un bărbat, depăşisem etapa asta. Dar mereu mi-am dorit relaţii de lungă durată, niciodată nu mi-au plăcut aventurile. Nu pot spune că a fost un plan să-l facem pe Zian, dar s-a întâmplat şi a fost minunat.

N-ai vrut să-l legi de tine cu un copil, deci...

Noi şi acum glumim pe tema asta şi îi spun că el a vrut, de fapt, să mă „prindă“ cu copilul, şi nu invers.

Ai povestit că ai stat şi în relaţii toxice. Ce ai învăţat după acele experienţe şi ce nu ai mai tolera niciodată în viaţa de cuplu?

Cred că m-am descoperit pe mine şi acum ştiu exact ce-mi doresc de la viaţă şi de la bărbatul de lângă mine şi cred că asta a fost cea mai mare lecţie. Eu încercam să-mi găsesc, în fiecare bărbat cu care-am fost, stabilitatea unei familii, o relaţie naturală, confortabilă, dar mi-am dat seama, odată cu maturizarea, că eu pot să decid lucrurile care mi se întâmplă şi nu trebuie să aştept de la cel de lângă mine să-mi îndeplinească dorinţele. Am învăţat să comunic, să spun exact ce-mi doresc, ce nu-mi place şi ce nu vreau să fac. Dacă mă uit în urmă, probabil că pe la 20 de ani ţi-aş fi spus că n-aş fi tolerat infidelitatea şi minciuna, dar dacă vorbim despre o căsnicie, despre o familie cu copil, cu mintea şi cu experienţa de acum, nu ştiu dacă sunt lucruri pe care nu le-aş tolera. Doar violenţa sau ceva extrem de grav, altfel m-aş gândi foarte bine şi aş pune în balanţă, nu mai e totul despre a demonstra care e mai puternic în cuplu, care are mai multe principii. Când apare un copil, orgoliul nu mai e acelaşi. N-aş renunţa la ceea ce am pentru un lucru pe care nu-l consider foarte grav.

Spuneai, într-un interviu, că eşti o fire geloasă. Îţi dă Andrei motive de gelozie? De la ce aveţi cel mai des discuţii?

Nu-mi dă motive, dar sunt o tipă geloasă preventiv. (râde) Ne tachinăm, dar sunt convinsă că este un bărbat curtat, mai ales că îl laud peste tot. Poate dacă l-aş prezenta într-o lumină mai puţin favorabilă, i-ar scădea şi lui admiratoarele. Glumesc, sunt geloasă, dar cu măsură. Nu mă uit în telefonul lui, nu verific, n-am făcut asta niciodată, e lipsă de respect şi de încredere faţă de celălalt. Mă bazez pe faptul că întotdeauna când a fost vorba de ceva, Dumnezeu a făcut în aşa fel încât să mi se arate lucruri fără ca eu să le caut. Nu sunt un poliţist în căsnicie. Motivele de discuţie sunt banale, nu ne certăm de la lucruri grave, n-am avut certuri mari şi profunde. O relaţie şi o căsnicie nu sunt un dat, e nevoie de muncă perpetuă pentru a ajunge la un cuplu consolidat, care comunică foarte bine. Ne bucurăm de momentele pe care le petrecem împreună, care sunt scurte şi intense.

Cum se manifestă gelozia ei, Andrei?

Nu se manifestă pentru că nu-i dau motive să o facă. Un gram de gelozie, însă, este foarte incitant într-o relaţie, iar ea ştie să dozeze asta perfect.

Ilinca spune despre tine că eşti perfect. Aşa ai fost mereu sau ai învăţat din greşelile trecutului?

E o onoare să fiu cunoscut ca fiind aşa prin ochii ei, femeia pe care o iubesc. Îmi place să cred că toţi evoluăm, că învăţam din fiecare situaţie prin care ne poartă viaţa şi că trebuie să tindem mereu să fim mai buni. Eu nu fac excepţie.

Apropo de momentele petrecute împreună, cum a fost perioada de izolare pentru familia voastră?

A fost cea mai mare provocare a vieţii noastre de până acum. Şi a vieţii de cuplu, şi a vieţii sociale, şi a celei emoţionale. Nu o să neg că a fost o perioadă dificilă şi am făcut eforturi să ne acomodăm, pentru că ne-am dat seama că situaţia nu era prea roz. Noi am pus familia pe primul loc şi am încercat să gestionăm, fiecare pe partea lui, situaţia. Evident că mai erau şi tensiuni în casă, pentru că fiecare era scos din viaţa lui de zi cu zi, izolat de viaţa socială, scos din ritmul lui. Aveam tot felul de stări, voiam să facem lucruri şi ajungeam să defulăm unul în faţa celuilalt. Am reuşit, însă, ca până la capăt să gestionăm situaţia şi să nu ne lăsăm afectaţi. A fost o căsnicie ca pe vremuri, am stat cel mai mult împreună şi asta a fost benefic pentru Zian. S-a dezvoltat foarte mult pe perioada pandemiei, avea şi toată atenţia noastră.

Tu ce ai descoperit la Ilinca în perioada de izolare şi te-a surprins?

Cu siguranţă am petrecut cea mai lungă perioadă în casă împreună. Am descoperit că nu suntem perfecţi, însă ea este perfectă pentru mine şi eu sunt perfect pentru ea.

Ilinca, tu te-ai gândit să faci televiziune până la bătrâneţe sau iei în calcul să faci şi altceva?

Răspunsul ar presupune să fi făcut deja un exerciţiu puternic de imaginaţie. Nu m-am gândit, pentru că acum consider că sunt omul potrivit în locul potrivit şi mai am multe lucruri de spus. Datorită experienţei acumulate, cred că am suficient bagaj pentru a mă mula pe orice proiect mi s-ar propune. Nu mă văd plecând prea curând din televiziune. La bătrâneţe mă văd undeva pe-o barcă, alături de Andrei, cel mai probabil fără Zian, căci el va avea viaţa lui. În ceea ce priveşte un business al meu, mi-ar plăcea să pot să ajut după experienţa acumulată, să ţin sesiuni de parenting sau de dezvoltare personală, să împărtăşesc din experienţa mea.Recente pe Ok! Magazine

Prințul Harry în Marea Britanie (4) jpg
Elena Cârstea, în finala naţională Eurovision, în 2013 jpeg
Shakira, Getty jpg
Jennifer Garner în oraș cu fiica cea mare, Violet Affleck, Profimedia (1) jpg
Harry Styles, Grammy, Getty jpg
Angelina Jolie a luat prânzul cu David Mayer de Rothschild, unul dintre miliardarii lumii (2) jpg
Loredana Groza si sotul ei divorteaza Andrei Boncea a spus parerea despre pozele deocheate pe care le posteaza artista 740x419 jpg
Daniel Radcliffe și Erin Darke FOTO Profimedia
Aurelia, a treia fetita a lui Mark Zuckerberg (2) jpg
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru au luat prima cutie JPG
Tom Cruise, Getty (1) jpg
Soții Willis 2019 (1) jpg
adela popescu jpeg
Roger Moore, Getty (1) jpg
Justin Timberlake și soția sa, Jessica Biel, Getty jpg
Colaj Kaia Austin jpg
Michael Schumacher si Corinna Schumacher (Getty) jpg
11 dana savuica goala la 50 de ani 10 jpg jpeg