Exclusiv! Liana Stanciu, despre Teodora şi căsnicia cu Miţă: “Ne mai certăm, dar niciodată nu s-a pus problema să mergem nici până în Drumul Taberei de unii singuri”

9 noiembrie, 2020
4 mita1 jpg jpeg

E unul dintre oamenii adevăraţi de televiziune, are întotdeauna cuvintele la ea şi o dicţie perfectă. Te cucereşte atunci când o asculţi la radio, când o vezi la TVR2 sau te poartă în atmofera de la Eurovision. Ce s-a schimbat în viaţa Lianei Stanciu de când a venit pandemia, cum reuşeşte să aibă o căsnicie atât de frumoasă cu Miţă de la Bere gratis şi ce descoperă în fiecare zi la Teodora, aflaţi într-un interviu OK!.

Ce făceai anul trecut pe vremea asta şi ce faci acum? De ce îţi este cel mai dor?

Anul trecut pe vremea asta nu-mi vedeam capul de treaba, făceam emisiune, În direct cu viaţa, la TVR2, lucram la pregătirile Eurovision 2020, făceam emisiuni la Magic FM şi ne pregăteam pentru examenul de Evaluare naţională, toate împreună. Acum fac tot cam aceleaşi lucruri, Eurovision se întoarce şi are planuri mari, Evaluarea a trecut, dar a venit liceul cu alte cerinţe şi presiuni.

Îmi e dor de tihna reală, acum când sună telefonul şi văd pe ecran mama sau bunicul Mircea tresar şi mă rog să nu fie nimic rău. Mi-e dor de îmbrăţişări, de finii mei şi de familiile lor, de un concert adevărat în care să cânt din toţi rărunchii, de viaţă, într-un cuvânt

Ce ai descoperit despre tine de când a venit această distanţare socială? Te adaptezi greu, eşţi mai stresată? Ai renunţat la vreun obicei?

Am descoperit că Mihai găteşte excelent, că fii-mea are un simţ muzical incredibil şi că mai am multe de învăţat. Sunt mai agitată, nu mai stresată, poate şi fiindcă mă mişc mai puţin. Cândva aveam rutina unui masaj, a unor ore de relaxare autentică, acum peste tot e cel puţin un terminal, fie laptopul fie telefonul.

Crezi că Teodora îşi va urmă tatăl pe scenă?

 E greu de crezut că va face altceva, adoră scena, imită, cântă, face moonwalk cu o nonşalanţă pe care am întâlnit-o la puţini copii.

2 mita2 jpg jpeg

Ai făcut emisiunea la TVR2 online. Acum aţi început filmările?

O perioadă emisiunea a mers online, da, mai intervievez oameni frumoşi pentru conturile de facebook şi instagram, dar alt proiect important este acum în prim plan - Eurovision 2021. Se lucrează la patru scenarii, fiecare cu pregătiri diferite, se adaptează totul la noile condiţii.

Cum vă protejaţi? Ce schimbări au intervenit?Când ai dat ultima oară cu mopul? Dezinfectezi mai des în perioada asta?

Da. Zilnic când vin de la Radio e un fel de rutină, nu ating şi nu mă atinge nimeni, până nu mă schimb şi mă spăl temeinic, apoi curăţ totul în jur.

V-aţi lovit de lipsuri financiare în vremurile astea, având în vedere că nu mai sunt concerte şi că toate domeniile sunt afectate?

E o perioadă grea pentru industria spectacolelor, dar ne adaptăm la noua realitate cum putem.

3 mita3 jpg jpeg

Când ai avut ultima oară o discuţie în contradictoriu cu fiica ta şi cine a cedat prima?

Aseară despre ora de culcare. Pe tema asta câştig de obicei eu, la celelalte câştigă mai des ea. Aaaaa, şi la un joc, tot aseară, am sărit peste o trupă pe care ea acum a descoperit-o, dar pe care eu o ştiu de 30 de ani, şi nu mă aşteptăm să îmi spună atâtea lucruri despre ei... jucăm Şarade pe trupe rock.

E greu să fii mama unei adolescente în aceste vremuri?

E superb să fii mama Teodorei. Da, e o perioadă în care ne mişcăm mai puţin, ne enervăm mai mult, dar râdem atât de des că parcă restul lumii nu există.

Ai slăbit. Care sunt regulile de la care nu te abaţi? Concret, ce mănânci?

Nu am slăbit, dimpotrivă m-am îngrăşat puţin. Sunt într-o veşnică luptă cu tentaţiile, am şi un ritm de viaţă diferit de al altora, mă trezesc la ora 5 în fiecare dimneaţă, la 11 pentru mine e amiază deja. “Mănânc” doar cafea şi multă apă până pe la prânz, aşa că încerc să mă abţin seara, de aici şi ideea de luptă cu tot ce e cremos, crocant, rumenit. Sunt atâţia termeni care ar trebui declaraţi ilegali în legătură cu mâncarea...

Cum se împart responsabilităţile? Cine găteşte, cine face curat? Se implică şi Teodora?

Toată lumea găteşte, toată lumea strânge masa, la curăţenie am doi mari artişti lângă mine, adică sunt atât de artişti că dacă îi pui să îşi strângă hainele s-ar putea să le găseşti în congelator.

Se întâmplă să te afunzi în bucătărie pentru a pregăti un preparat? 

Asta nu prea fac. Dacă mor de foame şi trebuie să mănânc singură, iaurt şi salată verde cu conservă de ton, dacă mâncăm toţi e altceva. Mihai e gourmand şi are un simţ al gustului mult mai evoluat decât mine.

Cea mai recentă surpriză făcută soţului tău?

O întâlnire cu oameni apropiaţi.

Bifaţi într-un fel anume aniversarea căsătoriei?

Nu. Ne bucurăm simplu, avem noi o îmbrăţişare specială, când suntem aşa îmbrăţişaţi nimic nu mai contează.

Cine a făcut primul pas atunci când v-aţi cunoscut?

Am fost multă vreme în contratimp la început, acum ne-am mai aşezat puţin.

Cum eşti ca soţie? Ce ţi se reproşează cel mai des?

Sunt tot timpul într-o cursă contracronometru, iar când ziua de lucru se încheie, uneori e târziu şi pentru un răsfăţ. Cel mai des mi se reproşează că plec să mă culc în plină distracţie sau că sunt obosită.

Mai aveţi timp pentru voi? Când a avut loc cea mai recentă vacanţă în doi?

Vacanţele noastre sunt în minim 3, dar maxim 50...  Cum e viaţă lângă un artist? Cine cedează primul atunci când mai apar discuţii? Aţi fost vreodată aproape de o despărţire?

E dificil să explicit anumite lucruri, rigori, pe care în afara familiei le aplici zâmbind, când e vorba de ai tăi e foarte greu. Industria muzicală nu mai vrea lucruri rafinate, muzica de astăzi e ca o shaorma, ţi-e foame o consumi şi gata. Sunt perioade grele pentru muzicienii care nu ştiu să facă compromisuri. Da, ne mai certăm, dar niciodată nu s-a pus problema să mergem nici până în Drumul Taberei de unii singuri. (În drumul taberei m-am născut eu şi încă locuieşte acolo mama).

Ce ţi se pare cel mai greu într-o căsnicie? Care au fost lucrurile care v-au unit în aceşti ani şi v-au făcut să rezistaţi?

Nu există reţete, doar iubire şi un strop de înţelepciune. Dacă înţelegi că relaţia pe care o ai cu omul de lângă ţine este cea care te completează şi dacă în celălalt te regăseşţi pe ţine, e simplu. Da, mai strigăm câteodată, dar ne sancţionează Teodora, avem un borcan în care punem bani pentru orice ton ridicat sau pentru orice cuvânt vulgar… Încă nu e plin.

Am tradus un contract şi am primit un ceas, aveam 17 ani. Primul job autentic a fost la Radio Contact, făceam o emisiune cu muzică italiană.

Cum erai în copilărie? Erai o fire rebelă? 

O tocilară îndrăgostită de muzică rock. Cea mai mare îndrăzneală a fost să port doliu în 1987 când s-a însurat Bon Jovi cu Dorothea Hurley.

Cea mai mare năzbâtie făcută?

Am spart toate geamurile şcolii de supărare, eram într-a şaptea.

Îmi plac la nebunie copiii, muzica, oamenii deştepţi şi plăcintă cu brânză.

Ai mereu zâmbetul pe buze. Te-ai luptat vreodată cu depresia sau ai fost aproape de un astfel de moment?

Zâmbetul e de la Dumnezeu, unii înţeleg mai devreme sau mai târziu că nu sunt niciodată singuri şi că oricât de puţin au sunt alţii care au şi mai puţin. Depresie… nu, niciodată.

Locul în care ţi-ar plăcea să te retragi când nu vei mai face televiziune?

Într-o curte cu flori şi copii.

Ce îţi mai doreşti şi nu s-a întâmplat până acum?

Îmi doresc să fim sănătoşi cu toţii, să avem putere să zâmbim, în viitor, când vom vorbi despre această perioadă dificilă. Recente pe Ok! Magazine

FotoJetReghe jpg
Alina Kabaeva jpg
FotoJetBrit jpg
anca turcasiu
Angela Merkel si Regele Charles la dineul de la Berlin   profimedia 0766087803 jpg
Rege Jean Page (3) jpg
Dinu Maxer despre divorţ jpg
Angelina Jolie si Brad Pitt FOTO Getty Images jpg
Ana Morodan arestata cu 3 dosare penale (6) jpg
Salma Hayek și Francois Henri Pinault, soțul său jpg
Jennifer Aniston, premiera americană Murder Mystery 2 (7) jpg
Nadia El Nakla si Humza Yousaf   profimedia 0765882072 jpg
Kim Kardashian pe plajă, Profimedia (6) jpg
1 jorge masked singer romania jpg jpeg
Gisele Bundchen jpg
Tania Budi jpg
Bennifer verde neon, premiera Air, Getty (7) jpg
FotoJetMonica jpg