EXCLUSIV Magda Catone, despre fetele din serialul „Camera 609” și fiul de-acasă, Carol

29 septembrie, 2023

E un bulgăre de energie și un izvor nesecat de umor, o mare actriță pe care avem ocazia s-o revedem evoluând pe micile ecrane, în noul serial de comedie „Lasă-mă, îmi place!/Camera 609“ de la Antena 1.

Magda Catone, cu Doina Teodoru, Anda Sârbei și Maria Țăpușă în serialul „Camera 609”. FOTO: Antena 1
Magda Catone, cu Doina Teodoru, Anda Sârbei și Maria Țăpușă în serialul „Camera 609”. FOTO: Antena 1

Întâlnirea cu Magda Catone e întotdeauna o mare bucurie. Și asta pentru că e extrem de generoasă atât cu poveștile ei, care îți rămân în suflet, cât și cu energia ei, din care parcă se hrănesc toți cei din jur. Pe final de vară, când încă se mai auzeau ecourile aplauzelor Festivalului „Șerban Ionescu“, închinat memoriei legendarului actor, care i-a fost și soț, și partener de scenă, și tată al lui Carol Ionescu, am prins-o la filmările pentru noul său proiect, serialul de la Antena 1 care marchează revenirea sa în televiziune.

OK!: Vă revedem pe micul ecran alături de Emilia Popescu, Virginia Rogin și Claudiu Bleonț, cu care ați împărțit și alte proiecte.
Magda Catone: Da, cu Emilia Popescu și cu Claudiu Bleonț am împărțit stagiatura la Petroșani. Adică, mai întâi eu și Claudiu am jucat în piesa „Un bărbat și mai multe femei”, un spectacol pe care l-am creat acum 35-40 de ani și pe care îl mai jucăm și astăzi – actorul joacă un personaj masculin, dar actrița joacă zece personaje feminine. Apoi, când eu am revenit la București, unde mă căsătorisem proaspăt, Emilia Popescu m-a înlocuit. După mulți ani, însă, am mers la un festival acolo, când am inaugurat și un cinematograf, care pe vremuri era Victoria, iar acum se numește „Șerban Ionescu“ și unde am mai jucat o dată Un bărbat și mai multe femei, pentru deliciul spectatorilor. Iar Emilia, care a vrut să-i facem o surpriză lui Claudiu, a intrat și ea pe scenă într-unul dintre cele zece roluri feminine. Noi suntem, de altfel, toți trei cetățeni de onoare ai orașului Petroșani. Cât despre Virginia Rogin, care a fost dintotdeauna actrița Teatrului Odeon, mă leagă o prietenie veche.

Cum a venit această propunere pentru TV?
Magda Catone: Eu am mai jucat în seriale, în „Fetele marinarului” și în „Narcisa sălbatică”. Este o manieră de lucru foarte activă și chiar sportivă, aș putea spune, pentru că trebuie să fii ca un atlet bine exersat. Asta pentru că trebuie să înveți multe texte de la o zi la alta sau chiar în aceeași zi, când poate să mai apară o scenă modificată sau adăugată, și pentru că toate țin de o planificare strictă, ca să poți să asiguri prezența serialului pe post, fix la aceeași oră, în aceeași zi, săptămânal.

Producătoarea Ruxandra Ion și-a dorit un proiect care să-i facă pe oameni să se simtă bine, să uite de griji. Cât de bine vă simțiți aici, cât de mult râdeți?
Magda Catone: Se pare că este o a doua mea natură. Fac totul cu bucurie și sunt și eu o prezență care îi bucură pe ceilalți. Iar buna dispoziție, buna înțelegere, bunăvoința, buna creștere, buna pregătire nu pot să dea decât lucruri bune.

Ce vă place cel mai mult la personajul din „Camera 609”?
Magda Catone: Îmi place că e o persoană liberă, care-și permite să greșească, să fie și aspră și blândă, să deschidă un ambitus larg, un șpagat al calităților pe care poate să le aibă un actor, iar asta, de fapt, se referă la ambitusul pe care îl are natura umană. Că oamenii așa sunt, și blânzi, și aspri, și calini, și nervoși, au din toate câte puțin. Rareori găsești pe cineva care este doar într-un singur fel - și ăla sigur e bolnăvicios!

Magda Catone, mamă a trei fete în serialul „Camera 609”. FOTO: Antena 1
Magda Catone, mamă a trei fete în serialul „Camera 609”. FOTO: Antena 1

Cum e să lucrați cu tineri debutanți?
Magda Catone: Sunt niște tineri frumoși, aleși pe sprânceană, vivace, prompți și foarte bine pregătiți. Cea mai mică dintre ei este Julia Marcan, care ne dă lecții de precizie. Ea este și balerină, cu disciplină sportivă, dar e și timidă, feminină. Mai e și Maria Țăpușă, dar care niciodată n-a fost iertată doar pentru că e tânără, ci i s-au cerut lucruri ca oricărui alt actor din echipă.

V-ar fi plăcut să aveți o fată?
Magda Catone: Păi, o să am, că se însoară Carol și o iau în echipă. Asta se întâmplă în toate familiile: dacă ai un băiat, va veni o fată, dacă ai o fată, va veni un băiat, iar dacă ai mai mulți... se dublează situația. (râde)

Replicile cu Matei Negrescu cum sunt?
Magda Catone: Matei are un personaj puțin îndepărtat de mine, momentan, pentru că vine invitat în casa nostră doar în postură sobră. El ar trebui să-mi devină ginere în serial, dar dialogul dintre personajele noastre este puțin contre-coeur. E o relație neconfortabilă, complet anapoda, dar tocmai ăsta e sâmburele serialului.

S-au născut și conversații dincolo de cameră?
Magda Catone: O, evident! Povești spumoase, glume, invitații – cum a fost și cea la cea de-a treia ediție a Festivalului „Șerban Ionescu“, care a avut loc la 2 Mai, între 22 și 29 iulie. A fost o ocazie frumoasă să îi am alături și o bucurie și pentru ceilalți, pentru că cei din echipa mea de lucru au venit să vadă încă o manieră de-a munci în domeniu.

„Carol a crescut frumos și s-a înțelepțit”

Și fiul dvs., Carol Ionescu, e în această ecuație.
Magda Catone: Da. Am făcut împreună niște spoturi pentru promovarea festivalului. Eu particip la realizarea lor doar ca actriță, dar scenariul este scris de Carol, regia este a Andreei Redinciuc și la cameră e Călin Rugină. Și, deși doar Carol este copilul meu, îi consider și pe ei ca fiind copiii mei, pentru că sunt de-o seamă și sunt mândră de ei. I-am adoptat, i-am confiscat!

Și Carol are o premieră în toamnă.
Magda Catone: Da, „Klaus și Barosso”, semnat de Adrian Nicolae, Cosmin „Micutzu“ Nedelcu și Bogdan Theodor Olteanu, cu mulți actori tineri buni în distribuție.

A crescut frumos și a dus mai departe ștafeta.
Magda Catone: Da, a crescut frumos și s-a înțelepțit. Și-și dorește să fie propriul lui șef, conducător, dacă se poate să mă conducă și pe mine – ceea ce mie îmi convine. (zâmbește)

Magda Catone, inițiatoarea Festivalului „Șerban Ionescu” de la 2 Mai. FOTO: Antena 1
Magda Catone, inițiatoarea Festivalului „Șerban Ionescu” de la 2 Mai. FOTO: Antena 1

Deci el n-a fost copilul copleșit de numele mamei, al tatălui...
Magda Catone: A trăit cu furia asta, nu i-a convenit, s-a tot îndepărtat în ideea că să nu i se spună cumva că e „fiul lui...“, dar până la urmă e un urmaș bun, demn de luat în seamă. Nu a avut parte de ocazii în care să vină cu noi pe scenă sau să fie favorizat. Carol a primit ce a meritat, a dat casting, a repetat, a muncit, a învățat și sper să-i fie de folos, în primul rând, această experiență a festivalului, pentru că este o întreprindere foarte complexă.

Dacă tot vorbim de 2 Mai, sunteți un om al mării, al muntelui sau al orașului?
Magda Catone: Al mării. Sunt o citadină căreia îi place marea. Mi-ar plăcea să am o casă la malul mării, chiar și să pot sta doar câteva luni la malul mării, nu m-aș plictisi.

Dar ați avea vreodată timp să vă plictisiți? Că pare că nu prea aveți răgazul să respirați.
Magda Catone: Nu prea. Mă școlesc întruna, mă gândesc la ce școală să mă mai duc. (râde) Am făcut masteratul în Regie, am făcut și câteva spectacole de suflet. Acum am terminat cursurile de Cultură și Doctrină Creștină, îmi pregătesc lucrarea de masterat. La mine, agenda forfotește, telefonul explodează de programe. Nu scriu pe TikTok sau Instagram, dar știu să fac un eveniment pe Facebook. Însă eu trăiesc de-adevăratelea și foarte intens.

FOTO: Antena 1



Recente pe Ok! Magazine

Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg