Exclusiv! Rareș Dragomir, despre operația suferită și căsnicia cu Simona Bălănescu: “Am fost aproape de despărțire”

26 septembrie, 2022
rares9 jpg

A fost încercat din plin de viață, dar nu a abandonat niciodată lupta. A mers mai departe cu zâmbetul pe buze și cu amintirea tatălui său, celebrul compozitor Marcel Dragomir, în suflet. "În momentele delicate, închid ochii și îi simt prezența, îi aud vocea blandă care mă sfătuia întotdeauna cu drag și înțelepciune", mărturisește Rareș Dragomir.

Solistul ne-a povestit într-un interviu emoționant cum arată viața lui acum, după pandemie,  care sunt greutățile cu care se confruntă un artist în România și cum a depășit prăpastia din mariaj alături de soția lui Simona Bălănescu.

Care e cea mai frumoasă amintire pe care o ai cu tatăl tău, compozitorul Marcel Dragomir?

Îmi este greu să clasific amintirile cu tatăl meu. Pentru mine toate momentele petrecute alături de părinți, de tata, au fost momente minunate.  Acum când fizic nu mai este lângă noi, toate amintirile legate de el au devenit de neprețuit, de aur chiar.  În momentele delicate, închid ochii și îi simt prezența, îi aud vocea blandă care mă sfătuia întotdeauna cu drag și înțelepciune.

Ai mai participa la Te cunosc de undeva? Au mai existat oferte?

În carieră mea am participat cu drag și pasiune la orice show TV, iar emisiuni de genul “Școala vedetelor sau “Te cunosc de undeva” au reprezentat pentru mine mult mai mult decât emisiuni TV. Spun acest lucru luând în calcul complexitatea unei astfel de emisiuni, implicarea și energia necesară pentru a intra în acest univers artistic, unde talentul, versatilitatea, flexibilitatea, răbdarea, emoția, vocea, prezența și mișcarea sunt ingrediente pe care trebuie să le mixezi pentru a obține acel inedit, acel rol artistic cu un farmec cuceritor. Nu au mai fost oferte de a participa la TCDU, însă dacă ar apărea, probabil că aș accepta cu mare plăcere.

Ce urmează pe plan muzical? Se anunță surprize?

Visul oricărui muzician este să vină mereu cu piese bune, melodii care să surprindă publicul, creații care să ajungă “hit”.  Într-o piață mult prea aglomerată, sufocată chiar, este dificil să mai poți promova un produs la scară largă. Totul se întâmplă prea repede, fără prea multă substanță și cu un termen de valabilitate extrem de mic. Din păcate, muzica ce se consumă atât în mediul online, cât și în media este una fără identitate, piesele, dar și vocile, zici că sunt la fel.  Cred că este o consecință a globalizării, a încercării disperate de a urma un trend (chiar dacă nu e neapărat unul bun). Mai mult decât atât, cred că aproape tot ce se ascultă în ziua de azi este rezultatul unor producții strategice de marketing și nimic nu are nici cea mai mică legătură cu talentul sau cu arta și inspirația în sine. În ceea ce mă privește eu colaborez de doi ani cu Domnul G la CGR Studio și împreună am făcut piese pentru mine, pentru el, dar și pentru alți artiști pentru care am compus piese sau orchestrații. Tot în cadrul studioului am dat lecții de canto și pian ori artă scenică.  Sper să avem inspirație și să venim din septembrie cu creații noi în atenția publicului.

rares6 JPG

Știu că te-ai operat de curând. Ce s-a întâmplat?

Eu am dus o viață de sportiv și am urmat un regim de viață sănătos, însă am exagerat cu greutățile și după 30 de ani în care am mers aproape zilnic la sală au apărut și repercursiunile. Atunci când forțezi, apare inerent și uzura. Mi-a cedat abdomenul și am fost operat de hernie inghinală bilaterală și hernie ombilicală. Îi mulțumesc doctorului chirurg George Sirețeanu care m-a operat, pentru profesionalism, dar și pentru prietenie.

E grea viață unui artist?Te-ai confruntat vreodată cu lipsuri financiare? În timpul pandemiei sau înainte de asta?

Pe cât de frumoasă este viața de artist, tot pe atât este și de grea uneori. Este știut faptul că artiștii sunt ființe sensibile, mulți cu o viață boemă, însă într-o societate ca cea în care trăim, de multe ori apare greutatea traiului. Acest lucru este din ce în ce mai des întâlnit din cauza faptului că meseriile din cadrul culturii, cu precădere din sfera artistică, au cam fost desființate, ele devenind un hobby pentru cei care își permit financiar.

Acum, de cele mai multe ori, trebuie să-ți plătești producțiile și absolut nimic nu garantează recuperarea investiției. Lipsuri financiare am avut în viață, dar odată cu pandemia și trecerea ei au dispărut o serie de activități, iar lucrurile nu mai sunt deloc “roz”. Cu toate acestea viața de artist pentru unii e “mumă”, iar pentru alții “ciumă”.

Care a fost cel mai bun și cel mai rău moment pe care l-ai trăit în aceșți ani?

Cu siguranță în aceșți ani au fost momente bune, dar și momente mai rele, iar pentru cele din urmă nu am făcut un clasament, pentru simplu fapt că sunt obișnuit să privesc înainte cu multă speranță și încredere.

Care a fost acel episod, din toată viață ta, în care ai simţit că viaţa te încearcă mai mult decât trebuie?

Dacă stau să mă gândesc, cred că în anul 2015 am avut un episod foarte greu, tata a plecat dintre noi, iar în aceeași perioadă am pierdut două colaborări profesionale.

Ce ne spui despre mariajul cu Simona, ați trecut prin momente grele în relație? Ați fost vreodată aproape de despărțire?

Da, clar. Când ești căsătorit nu ești scutit de momente grele. Probabil că am fost destul de aproape de despărțire însă mă bucur că sentimentele și maturitatea au avut un cuvânt greu de spus. Greutățile vieții, lipsurile, neîmplinirile profesionale sau personale, grijile financiare, responsabilitățile, problemele care apar vis a vis de educația și creșterea copiilor cred că sunt o piatră grea de încercare pentru oricare cuplu.

rares2 jpg

Cum ești că soț? Ce ți se reproșează cel mai des?

Mie îmi place să cred că sunt un om care e ghidat de inimă, de suflet, și de sentimente. Sunt o fire romantică, visătoare, perfecționistă, un boem prin definiție. În general, artiștii în general sunt mai greu de înțeles și de suportat.

Ai avut momente când te-ai simțit singur în relație?

În general, partenerii unui cuplu trebuie să privească în aceeași direcție, să fie compatibili și să împărtășească aceleași idealuri, însă asta sună a utopie…..  iar dacă uneori m-am simțit singur în cuplu, m-am folosit de această senzație pentru a mă reanaliza și pentru a-mi reordona prioritățile.

Cea mai recentă surpriză făcută de soția ta?

O invitație la filmul: “Acolo unde cântă racii”. Un film superb din toate punctele de vedere.

Primul moment dificil depăşit împreună?

Cred că anul 2015 a fost unul greu pentru amândoi. A fost anul în care i-am pierdut pe tații noștri.

rares5 jpg

Cum te-a schimbat nașterea fetiței tale?

Mi-am dorit foarte mult copil, în special o fetiță. Poate am devenit un pic mai grijuliu, însă de când a venit pe lume mă simt împlinit.

Ți-ar plăcea să urmeze, la fel ca tine și ca tatăl tău, partea asta artistică? O vezi potrivită pentru asta?

Mi-a demonstrat calități artistice încă de mică. Sunt plăcut surprins de originalitatea ei, de creativitatea ei, de vocea ei și de faptul că este dezinvoltă. Nu am s-o forțez în niciun fel în alegerile ei, o voi susține indiferent ce cale va dori să urmeze. Pentru a ajunge artist, în primul rând trebuie să te naști cu o anumită configurație emoțională (pe care ea o are), apoi trebuie să îți dorești acest lucru și nu să te împingă cineva către această viață de artist.

În general, copiii acceptă mai greu schimbările. Cum te-ai apropiat de Marc, fiul Simonei? Aveți astăzi relația la care ai visat?

Totul a venit natural, adaptarea a fost una facilă și plăcută. A fost o chimie de la prima întâlnire, m-a invitat să ne jucăm și mi-a spus că nu mă mai lasă să plec. Azi el este un adolescent cu personalitate, iar eu vreau să cred că mă consideră un prieten apropiat, un părinte, un sfătuitor, un om alături de care poți înfrunta o problemă.

Știu că el activează într-o echipa de fotbal. Obișnuiești să mergi pe stadion?

Marc face de aproape 10 ani fotbal profesionist , iar munca, sacrificiile și dedicarea i-au adus și rezultate meritate. Este portarul echipei FCSB  U17 și, de asemenea, portarul Echipei Naționale de Fotbal a României U16. Simona este alături de al aproape la toate meciurile (de multe ori s-au sacrificat weekenduri de cuplu), iar eu merg atunci când pot. Mergem în schimb toți pe stadion la meciurile României și la cele mai importante meciuri ale FCSB -ului.

Trei lucruri pe care lumea nu știe despre tine?

Sunt pasionat de automobilism și Formulă 1, îmi place natura și ador peisajele mirifice. Sunt campion mondial Art Footbal Moscova 2018 cu Echipa Națională a Artiștilor Fotbaliști (NAFRO)

Cum reușești să rămâi în formă? Ai adoptat un regim? Ai exclus anumite preparate din alimentație? Concret, ce mănânci? Care ar fi dieta de viață pe care o respecți?

Din păcate, nu sunt în formă cea mai bună acum, după operație. Sper însă să depășesc cât mai repede perioada de recuperare și să mă reapuc de sport. Regimul meu de viață este unul simplu.  Somn noaptea, minim 7 ore, mâncare bună (fără sare și condimente, fără prăjeală, fără tocătură) și sport. Nu beau alcool și nu fac excese alimentare.

Care ar fi gestul acela nebunesc pe care l-ai făcut din iubire?

M-am căsătorit!  



Recente pe Ok! Magazine

Nicolae al României, cu Alina Maria și copiii Maria Alexandra și Mihai la Mănăstirea Comana   Vasile Arcanu Facebook (22) jpg
Andreea Marin la protestul pro democrație jpg
Elena Lasconi și Maia Sandu Foto Maia Sandu Facebook jpg
Steve Aoki Neversea (3) jpg
Amber Heard 0  jpg
Mihai Leu   Sorin Stana, OK România (1) jpg
Jennifer Lopez profimedia 0943486818 jpg
Hugh Grant si Liz Hurley, GettyImages (2) jpg
Anca Țurcașiu la podcastul lui Brenciu   captură (3) png
Octavia gânduri jpg
CRBL despre divorț la Acasă la Măruță   captură png
Donatella Versace, Profimedia jpg
Avanpremiera de gala a filmului Casatoria regizat de Mihai Bendeac (2) jpg
andreea balan victor cornea colaj instagram jpg
David și Victoria Beckham la nunta Ducilor de Sussex, Profimedia jpg
FotoJet Alegeri jpg
Elena lasconi jpg
Ben Affleck cu Jennifer Garner și Jennifer Lopez jpg