EXCLUSIV Speak şi Ştefania: "În trei ani de relaţie, n-am stat o săptămână unul fără celălalt"

22 mai, 2020
9 speak si stefania nunta 1 png png

Au trecut câteva luni bune de când au revenit din Asia Express şi lumea încă mai vorbeşte despre experienţa lor acolo. Iată o parte din povestea cuplului care a „împărţit“ ţara în două.

Recent,   am   asistat   la   recorduri   de audienţă şi la o adevărată isterie în mediul  online.  Mulţi  îşi  doreau  ca ei  să  câştige  finala  reality-show-ului, dar, în egală măsură, s-au bucurat că au ajuns până acolo. Speak şi Ştefania ne-au făcut o demonstraţie de autenticitate în cuplu, de comunicare dincolo de fapte şi cuvinte, de anduranţă şi forţă conjugată pentru a putea merge mai departe, pe care doar sentimentele puternice ţi le dau. Dovada supremă a fost pa-sul făcut de Ştefan înaintea semifinalei, cere-rea în căsătorie. Despre motivele care au dus la atingerea armoniei în cuplu, despre cât de important  e  să  tolerezi  defectele  celuilalt  şi despre această experienţă care le-a schimbat viaţa, într-un interviu în direct... din izolare.

A trecut ceva timp de când aţi revenit din Asia şi puţin timp de când noi am descoperit evoluţia voastră acolo. Cum v-a schimbat experienţa asta felul în care vă raportaţi la propria persoană şi unul la celălalt?

Speak  Ne-a  schimbat  în  bine  în  ceea  ce priveşte raportarea la celălalt. Nu e o schimbare  foarte  mare,  pentru  că  noi  oricum  ne înţelegeam bine acasă, aveam grijă unul de altul. Eu am început să preţuiesc mult mai mult lucrurile alea mai importante.

Ştefania Eu mi-am dat seama că sunt mai sen-sibilă decât credeam. Iar în ceea ce priveşte relaţia  noastră,  schimbări  majore  nu  sunt, pentru că noi ştiam exact cum plecăm de acasă, ba mai mult, ne-am întors cu o adevărată comoară.

Cum aţi ajuns, de fapt, să concuraţi, cine sau ce v-a convins? Ştefan, tu spuneai că Antena 1 te mai ofertase în trecut pentru această emisiune.

De data asta am acceptat la insistenţele Ştefaniei, ea şi-a dorit foarte mult şi uite aşa am nimerit în sezonul 3.

Ştefania, am citit, la un moment dat, că spuneai că a fost foarte grea recuperarea psihică a lui Ştefan. Cum ai resimţit tu perioada aceea lângă el, cum ai încercat să îl ajuţi, ce a fost cel mai greu?

Toată perioada ce a urmat întoarcerii din Asia Express a fost dificilă pentru el, pentru că, aşa cum s-a văzut şi în emisiune, la el adaptarea e cea mai grea, nu neapărat să facă probele. La întoarcere i-a fost greu să îşi reia viaţa lui normală, fără să mai facem autosto-pul, fără să căutăm cazări. Cea mai grea parte pentru mine era să nu fac nimic, trebuia doar să stau lângă el şi să îl las să-şi revină.

Dar care a fost cel mai dificil moment din competiţie pentru voi, ce v-a marcat?

Speak De departe cel mai greu lucru a fost că-utarea de cazare şi autostopul.

Ştefania  Pentru  mine,  autostopul  a  fost  cel mai greu lucru.

3 speak si stefania nunta 2 jpg jpeg

Ştefania, tu erai mai motivată. Te-ai gândit vreodată să renunţi doar pentru că Ştefan ajunsese la capătul puterilor?

Niciodată  nu  m-am  gândit  să  renunţ  din cauza faptului că el avea momente când doar spunea  că  nu  mai  poate,  tocmai  pentru  că ştiam că el poate să ducă până la final. Dar, după cum spuneam, la el era o chestiune de adaptare şi din momentul în care s-a adaptat, n-a mai avut nici el sentimentul de a renunţa.Dar s-a dovedit că, atunci când nu mai poţi, mai poţi puţin.

Ce te-a făcut să continui, Ştefan?

Speak În  primele  trei  etape,  când  mai  puteam puţin, mai puteam pentru Ştefania, dar după cea de-a cincea etapă deja începusem să  mă  acomodez,  să  mă  adaptez  locurilor şi situaţiilor şi am zis că n-are rost să ieşim atunci, mai ales dacă am scăpat ca prin ure-chile acului. Mă gândeam că înseamnă că aşa ne-a fost scris, să rămânem acolo.

Pentru tine, Ştefan, a fost clar o experienţă care ţi-a testat nervii, anduranţa, dar nu e prima oară când ţi-a fost greu. Am urmărit un interviu cu tine în care povesteai că mâncai pâine cu ketchup sau te culcai, în anii facultăţii, ca să nu-ţi mai fie foame. Ce a fost diferit în Asia faţă de acea perioadă? 

În Asia nu ştiam niciodată unde mergem, ce vom face a doua zi, unde dormim, dacă avem sau nu băi. Incertitudinea asta schimbă regulile jocului foarte mult.

Dar ce facultate ai urmat? Ce îţi doreai să devii?

Am  terminat  Facultatea  de  Jurnalism,  dar îmi doream să devin jucător profesionist de baschet în NBA.

Povesteai, în acelaşi interviu, că ai împărţit apartamentul cu Alex Velea şi eraţi buni prieteni. Aţi fost şi rivali în această ediţie a reality show-ului. Care este relaţia ta cu el acum?

Am stat cu Alex în acelaşi apartament timp de trei ani şi jumătate, suntem prieteni buni, dar nu cred că am apucat în competiţia asta să fim rivali, nu am ajuns să concurăm unul împotriva  celuilalt.  Relaţia  cu  el  este  una foarte  bună  în  continuare,  nu  s-a  schimbat  nimic, am copilărit şi ne-am maturizat împreună şi lucrurile astea nu se schimbă, nu se pot uita.

A fost evident că s-a legat o prietenie cu reactoarele 3 şi 4, Sorin Bontea & Răzvan Fodor, cu care aţi ajuns şi în finală, dar care vi s-a părut, încă de la început, cea mai de temut echipă?

Noi, de când am plecat de acasă, ne gândeam la Alex şi Mario ca fiind cea mai de temut echipă, dar uite cum calculele de acasă nu coincid cu alea din concurs.

Dar care echipă nu v-a fost pe plac?

Nu  ne-au  plăcut  Lia  şi  Maria  şi  apoi  de  echipa alcătuită din Alexandru Abagiu şi Radu.

Cum ai ajuns să faci emisiunea DE SPEAK Firu-n Patru în #AsiaExpress?

Timpul liber pe care îl aveam era în maşină, între probe şi mi-a venit ideea cum ar fi ca atunci când mă întorc acasă, când se vor difuza episoadele, să facem nişte reacţii. Ştiam sigur că, din câte sute de ore fil-masem noi acolo, nu vor putea da pe TV tot şi am zis că, dacă ne rămâne ceva nespus, să avem parte de nişte episoade din astea, să ne spunem reacţiile, ceea ce nu s-a văzut la TV.

Tu spuneai, la un moment dat, în emisiune, după ce aţi terminat o probă dificilă, că simţi că Ştefania e aleasa. Apoi i-ai oferit inelul înainte de semifinală. Spune-mi trei calităţi ale ei care te-au determinat să faci pasul acesta.

Nu  este  ipocrită,  este  foarte  naturală  şi  foarte înţelegătoare.

Cum ai ales inelul, are o poveste? Te întreb pentru că este unul special, diferit de solitaire-ul clasic de logodnă.

Nu are o poveste anume. Eu ştiam cam ce fel de modele îi plac ei, dar singura chestie, care nu mi se întâmplă doar mie, cu siguranţă, a fost faptul că nu-i ştiam măsura şi am ru-gat-o pe doamna vânzătoare de la magazin să îl probeze, că mi se părea că mâna ei seamănă cu mâna Ştefaniei.

Nu ţi-a fost teamă că îl găseşte Ştefania în bagajul tău în săptămânile petrecute acolo?

Nu, pentru că l-am ascuns foarte bine, într-un buzunar secret şi ştiam că ea nu umblă acolo, nu avea nicio şansă. Poate doar dacă mi se rupea ghiozdanul şi cădea inelul pe jos.

Ştefania, tu te-ai aşteptat vreun moment să te ceară? Acolo, acasă, oriunde. Erai pregătită să spui „DA“ la o vârstă relativ mică pentru vremurile pe care le trăim?

Ştefania Nu m-am aşteptat nicio secundă să fiu cerută, nu acolo. Ştiam că la un moment dat o să facă pasul ăsta, oricum noi glumeam pe tema asta, eu spunându-i mereu că cererea în căsătorie trebuie să fie epică şi că vreau să mi-o amintesc toată viaţa, să fie wow. Şi aşa a fost, a fost surprinzătoare, imposibil de uitat. Eram foarte sigură de un lucru: oricând s-ar fi întâmplat, aş fi spus „DA“! Eram pregătită.

Spune-mi şi tu trei motive pentru care ai acceptat cererea în căsătorie. Ce-l face pe Ştefan să fie un partener pe viaţă?

Nici  măcar  nu  am  nevoie  de  trei  lucruri, am în minte unul care le defineşte pe toate: este  bărbatul  perfect.  Pentru  mine,  el  are toate calităţile pe care mi le doresc. În primul rând, ne înţelegem ca cei mai buni prieteni, nu există secrete între noi, nu există niciun motiv pentru care eu să nu îl consider pe el bărbatul acela. We are perfect!

6 speak si stefania nunta 5 jpg jpeg

Am văzut că vreţi să vă gătească Chef Bontea la nuntă, dar v-aţi gândit când va avea loc? V-aţi ales naşii? Cum vă imaginaţi evenimentul?

Nu ne-am gândit când o să aibă loc, dar vrem să ne gătească Sorin, aşa am şi vorbit cu el. Naşii sunt aleşi de mult, prietenii noştri Monica Munteanu şi soţul ei. Eu îmi imaginez că voi fi invitat la nunta mea, Ştefania se va ocupa, eu nu o să mă implic deloc. Adică nu chiar deloc, mai puţin.

Ştefania Eu mi-l imaginez „prinţesistic“.

Au urmat aceste luni de pandemie, în care, aţi vrut, n-aţi vrut, aţi petrecut mai tot timpul unul cu celălalt, fix ca într-o căsnicie. S-a schimbat ceva în percepţia pe care o aveaţi unul faţă de celălalt? Aţi descoperit noi calităţi sau defecte unul la celălalt?

Noi şi înainte de pandemie, chiar din prima zi de când suntem împreună, am stat foarte mult timp împreună, zi de zi. În trei ani de relaţie, n-am stat o săptămână unul fără celălalt. Deci faptul că a venit această pandemie peste noi nu a adus nicio schimbare majoră, n-am descoperit nici calităţi noi, nici defecte, pentru că ni le cunoşteam deja. 

Dar care este defectul cel mai mare al celuilalt?

Ea este exagerată şi uitucă.

Speak este exagerat de plângăcios. Vezi, eu nici măcar nu am defecte...

Speak Ba da, ai!

Ce a fost cel mai greu în izolare?

Speak Paradoxal, lipsa timpului, nu am avut timp deloc, am muncit foarte mult.

Ştefania Nu am avut nicio problemă, pentru că noi muncim de acasă.

Aţi lansat şi două melodii în plină pandemie: Ştefania – Petalele şi Ştefan - Ce face cu tine ştie de la mine. Cum a fost acest succes în izolare?

Speak Sincer, nu prea am avut timp să ne bucurăm de succes, pentru că totul s-a întâmplat la foc automat, am lansat piese, ne-am continuat filmările pentru emisiune, am avut multe activări.

Ştefania Ne-am bucurat că piesele au avut succes. Piesa mea a avut în 48h un milion de vizualizări şi am făcut două milioane foarte repede şi Ştefan s-a dus în trending foarte repede.

Speak Ne-am bătut unul cu altul (râde)

Ştefania Asta e dorinţa noastră, să ne batem pe locul unu şi doi, să oscilăm între ele.

Cum credeţi că se va schimba viaţa voastră după această perioadă?

Speak Noi sperăm să treacă totul mai repede, pentru că suntem conştienţi că, pe lângă chestiile ce ţin de sănătate, care sunt cele mai importante, pe partea economică vom avea de suferit foarte mult.

7 speak si stefania nunta 6 jpg jpeg

Dar la Asia Express aţi mai participa?

Speak Da, cu siguranţă!

Ştefania Da!Recente pe Ok! Magazine

Mădă as Sophia PNG
Ioana Ginghina in vacanta   Instagram (2) jpg
Denis Motans PNG
Sophia Loren 88 jpg
banner cristina cioran png
Mariah Carey, Getty (4) jpg
Romanita Iovan, sexy la 59 de ani   Instagram (10) jpg
Rihanna si ASAP Rocky, pictorial in 4 cu copiii   Instagram (10) jpg
Ioana Ginghina, despre rochia de mireasa si a treia nunta   Instagram (2) jpg
Jennifer Garner ajută un nevoiaș, Profimedia (4) jpg
Naomi Campbell si Mohammed Al Turki   profimedia 0806267536 jpg
Sergiu Costache si Silviu Mircescu   pagina personala (1) jpg
fotografii noi de la nunta lui Garrett Cayton cu Ana Geoana, fiica lui Mircea Geoana la Venetia   Instagram (10) jpg
o BEVERLY HILLS 90210 PHOTOS facebook jpeg
Alin Oprea s a însurat jpg
Jennifer Garner și Ben Affleck au fost căsătoriți timp de nouă ani jpeg
Adele in concert la Las Vegas   Instagram (4) jpg
Alexandru Ciucu (3) jpg