Exclusiv! “Trăiesc clipe de fericire, întâmpin greutăţi, iubesc!’’Cu cine face sărbătorile Andreea Mantea: “Întodeauna port ceva roşu în noaptea de Revelion”

22 decembrie, 2020
1 mantea9 jpg jpeg

A renunţat la o emisiune cu multă dragoste, iar acum îşi expune trăirile la Kanal D. Andreea Mantea recunoaşte însă că a rămas cu gândul la Turcia, ţară în care a filmat o bucată de vreme, că duce dorul plimbărilor romantice de pe malul Bosforului şi preparatelor turceşti. Sărbătorile din acest an o vor găsi însă acasă, cu bucate tradiţionale româneşti, lângă fiul ei, David, şi bărbatul care a reuşit să îi aducă liniştea, dar despre care preferă să păstreze tăcerea. Frumoasa brunetă are o singură dorinţă de la anul ce vine: să ne readucă viaţa pe care am pierdut-o cândva, una în care îi putem îmbrăţişa pe cei dragi.

Ce veţi face de sărbători?

Sărbătorile sunt pentru a petrece clipe alături de cei dragi, în familie. Crăciunul îl vom petrece acasă, cu masă bogată de bucate tradiţional româneşti, pregătite de noi, de la salate şi sarmale şi până la cozonaci şi alte dulciuri. Sperăm să ne bucurăm de un Crăciun alb, dar la cum arătă situaţia, cred că mai avem de aşteptat până să vedem zăpadă.  

Există o tradiţie de la care nu vă abateţi niciodată?

Întodeauna port ceva roşu în noaptea de Revelion, dar nu ştiu dacă o pot încadra la categoria tradiţii. Îmi plac colindele, îmi place să primesc colindătorii, dar anul acesta, din cauza pandemiei vom fi noi acasă, la brad, şi se vor auzi colindele în boxe.

Care este cea mai frumoasă amintire de sărbători pe care o ai?

Sunt foarte multe amintiri frumoase, pe mine mă urmăreşte mereu imaginea bradului încărcat de lumină, globurile colorate şi emoţia aceea indecriptibilă, e o magie care ne însoţeşte în toată perioada sărbătorilor.

Ce ţi-ar plăcea să îţi aducă Moşul?

Mi-aş dori să ne aducă tuturor sănătate, să fim bine, să putem să ne îmbrăţişăm, să călătorim fără teamă. 

 Ai o nouă emisiune la Kanal D, una în care suntem cumva observatorii trăirilor tale. E dificil să te laşi descoperită în acest fel? Ce ţi s-a părut cel mai greu la acest reality show?

Prin intermediul emisiunii de la Kanal D, „Trăiri alături de Andreea Mantea”, difuzată în fiecare luni seară, telespectatorii mă pot descoperi aşa cum sunt, cu bune şi cu rele, camerele de filmat mă însoţesc aproape peste tot şi mă surprind în toate ipostazele: fie că am o zi mai bună sau mai puţin bună, vreau să mă arăt publicului aşa cum sunt. Până la urmă, sunt om, am aceleaşi trăiri ca oricare dintre cei care mă privesc, trăiesc clipe de fericire, de bucurie, mă descopăr în fiecare zi altfel, întâmpin greutăţi sau dificultăţi în a rezolva anumite situaţii, iubesc, am parte de dezamăgiri.  Şi, pe lângă faptul că telespectatorii mă pot cunoaşte pe de-a-ntregul, se pot bucura şi de clipe frumoase, de voie bună, de oameni cu poveşti interesante, de farsele pe care le fac împreună cu invitaţii fiecărei ediţii.

 Ai o relaţie în prezent. Te vezi căsătorită?

Întotdeauna am fost foarte deschisă cu publicul meu, am împărtăşit cu acesta toate bucuriile şi clipele mai puţin fericite ale mele, dar acesta este un subiect pe care mi-aş dori, pentru moment, să nu îl expun public.

Ce îţi lipseşte cel mai mult din Turcia?

Îmi este dificil să enumăr acum, cert este că îmi lipseşte bucătăria turcească, în special dulciurile, o adevărată avalanşă de calorii. Dar cum te poţi abţine când dai în raiul dulciurilor? Nu ai cum! Plimbările pe malul Bosforului, la ceas de seară, încărcate de romantism. Sunt atâtea lucruri pe care le-am descoperit acolo şi care mi-au rămas atât de dragi...

Te-ai gândit vreodată să îţi achiziţionezi o casă acolo?

Nu m-am gândit , dar aş merge oricând în vacanţe în Turcia, ador această ţară.

Cum trăieşti pandemia? Te temi, ţi-ai schimbat obiceiurile?

Şi înainte ca această pandemie să pună stăpânire pe noi eram foarte atentă în ceea ce priveşte igiena sanitară, mai ales când mă aflam în spaţiile aglomerate, cum sunt aeroporturile. Purtam mască şi înainte, în aceste cazuri, mă dezinfectam, aveam mare grijă. Pandemia aceasta ne-a pus pe toţi în mare dificultate,  dar totul trebuie privit cu optimism. Să sperăm că totul va fi doar de domeniul trecutului.  Cu siguranţă, la un moment dat o să ne putem bucura, în continuare, de tot ceea ce ne oferă viaţa, vom reveni la normalitate. Doamne, ce dor îmi este de zilele când îi puteam îmbrăţişa pe cei dragi, când nu eram condiţionaţi de ceva anume pentru a fi alături de cei apropiaţi. Dar, repet, totul va fi bine, cu acest gând întru în anul 2021.

 Când ai avut ultima oară o discuţie în contradictoriu cu fiul tău?

Am o relaţie extraordinară cu David şi fiecare discuţie este constructivă. Într-adevăr, când face vreo boacănă, îl cert, dar apoi îi explic ce nu a făcut bine şi de ce. Pentru că trebuie să înveţe din fiecare greşeală pe care o face, este copil, este oarecum normal să greşeacă. Datoria mea de mamă este să îl ghidez către bine şi să îl învăţ ce este bine şi ce nu. Ne înţelegem din priviri. Nu ducem o luptă, cine cedează primul şi cine lasă de la el, nu despre asta este vorba în relaţia părinte-copil. Ci despre a-l învaţa, a-i fi aproape, a-l ascultă, a-i fi prieten, înainte de a-i fi părinte.

 Cea mai nostimă întâmplare trăită alături de fiul tău?

WOW, aici sunt atâtea exemple! Tocmai ce am făcut cozonaci împreună! Evident că s-a terminat cu o <bătaie> cu făină...

Ştiu că ai avut nişte probleme şi visul de a fi mama era unul îndepărtat. Îţi doreşti că această minune să se întâmple din nou?

Dumnezeu le aşează pe toate, întotdeauna aşa cum vrea EL.

Cum te menţii? Concret, ce mănânci? Ne dai un pont pe care să îl folosim acum, de sărbători?

În trecut, da, am încercat tot felul de diete, care mai de care, însă la finalul acestora şi după ce le-am tot experimentat pot trage concluzia că nu asta este soluţia salvatoare. Da, poate pe termen scurt are efecte. Însă, pentru un trup armonios, dar şi sănătos, în acelaşi timp, trebuie să avem un stil de viaţă echilibrat, să facem sport, mişcare cel puţin jumătate de orp pe zi. Eu sunt foarte activă în timpul zilei, cred că asta mă şi ajută să mă menin şi să ard foarte multe calorii. Dar am grijă şi ce mănânc, cât mănânc. Secretul nu stă neapărat în ce mănânci, ci să ai grijă să fie porţii mici, să nu te saturi, ci să guşti, să încerci din toate câte puţin. Sunt o pofticioasă, recunosc, dar am grijă şi de aportul de calorii al acestor mâncăruri. Nu faceţi excese, mai ales acum, în perioada sărbătorilor. Şi fructe multe, bogate în multe vitamine să consumaţi, mai ales în acest sezon rece, ajută foarte mult.



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg
Carmen Iohannis in alb la Seul la intalnirea cu comunitatea romaneasca   Administratia Prezidentiala (1) jpg
Riley Keough jpg