Interviu Fiul lui Ştefan Bănică Jr., Radu Ştefan: "Nu mi-a fost şi nu mi-e uşor să port acest nume"

22 octombrie, 2021
2 u8a9484 jpg jpeg

Fiul lui Ştefan Bănică Jr. a început să îşi pună amprenta în entertainmentul românesc cu fiecare emisiune la care participă, melodie pe care o cântă şi piesă de teatru sau vlog în care apare  

La numai 19 ani, Radu Ştefan, fiul lui Ştefan Bănică Jr. din relaţia cu Camelia Constantinescu, iese tot mai mult din umbra celebrului său tată şi îşi conturează propriul destin, cu o carieră actoricească şi muzicală în plină desfăşurare. L-ai văzut la Te cunosc de undeva, dar spune că are multe alte surprize în pregătire. Radu a fost sincer şi la obiect atunci când a vorbit despre fraţii lui - sora lui, Violeta, din căsnicia lui Bănică Jr. cu Andreea Marin, dar şi Alexandru, fiul din actuala căsnicie, cu Lavinia Pârva. Şi ne-a dezvăluit o latură a personalităţii lui pe care mulţi nu ar ghici-o la un tânăr de 19 ani: credinţa în Dumnezeu.  

Radu, eşti vlogger. Ţi-a fost greu să începi să te expui lumii întregi? Te întreb asta pentru că ai fost până recent destul de discret, chiar retras...

Radu Nu aş spune că mi-a fost greu, într-un fel am fost expus indirect datorită numelui pe care îl port. Sunt pregătit să arăt lumii de ce sunt în stare. (râde)

Te-ar tenta un reality show despre viaţa ta? Ce ar conţine?

Cred că da, ar conține fazele amuzante pe care le am foarte des cu oamenii din jurul meu, dar şi momentele mai serioase.

Că tot am adus vorba despre viaţa ta de zi cu zi, ce mai faci, în ce proiecte eşti implicat?

Am început al doilea an universitar la U.N.A.T.C, aşa că, până la finalul acestui an, mă voi dedica facultăţii, dar de la începutul anului viitor vă asigur că vor apărea multe surprize. Cine vrea să mă urmărească, poate să-mi dea follow pe Instagram sau subscribe pe YouTube.

Ce crezi că admiră la tine cei, dar mai ales cele care te urmăresc pe social media?

Pentru mine, ideea de fani este ceva cu care trebuie să mă obişnuiesc. Sunt plăcut surprins când sunt oprit pe stradă de persoane de toate vârstele, care îşi rup din timpul lor să facă o poză cu mine sau să-mi spună că mă admiră. Este un sentiment foarte plăcut! Şi, ca să-ţi răspund la întrebare, sper că mă admiră pentru talent, în primul rând! (râde)

Cât de tare te preocupă look-ul tău, unde faci shopping?

Nu aş spune că am un stil vestimentar anume, sunt într-o perioadă în care îmi place să explorez. Nu mă sfătuiesc cu cineva decât atunci când am vreun proiect profesional, în rest, îmi las creativitatea sau lenea să mă îmbrace.

Înţeleg că visul tău este să ajungi să joci în filme hollywoodiene, să păşeşti pe covorul roşu la evenimente importante de-afară. De ce crezi că ai nevoie ca să ajungi acolo?

Eu văd posibil acest lucru prin talent, însă susţinut cu foarte multă muncă şi prin ambiţie. Consider că e nevoie de multă transpiraţie, dar şi de puţin noroc.

5 image1 jpg jpeg

Şi cui ai vrea să-i dai tu replicile într-un film hollywoodian?

Este o întrebare la care ar dura foarte mult să răspund, dar ca să menţionez câţiva actori, aceştia ar fi Meryl Streep, Robert de Niro, Tiffany Haddish, Salma Hayek şi mulţi alţii. Şi, evident, tata.

Eşti genul care să se dedice cu totul carierei sau există compromisuri pe care nu le-ai face de dragul succesului?

Sunt de părere că dacă nu rişti, nu câştigi. Dar nu cred că sunt omul care să aleagă să facă  compromisuri, nici în viaţa particulară şi nici pentru carieră.

Şi o întrebare mai serioasă – cum vezi tu showbiz-ul românesc?

Ca pe vremea din Bucureşti, când e cald, când e frig. Sunt multe lucruri frumoase, mai ales în emisiunile de tip concurs sau de familie. Dar consider că ar trebui să existe o balanţă între caterincă sau reality şi emisiunile sau proiectele mai serioase, realizate cu profesionalism.

Îi ceri vreodată sfaturi tatălui tău înainte de-a urca pe scenă?

Când eram mai mic, îi ceream mai tot timpul. Însă acum aş putea spune că „am prins schema”. Dar da, mă sfătuiesc cu tatăl meu ori de câte ori simt nevoia.

Spune-mi dacă a existat vreo situaţie în care ţi-ai dorit să nu fii băiatul lui Ştefan Bănică Jr.

Nu a existat niciun moment în care să vreau să nu fiu băiatul lui Ştefan Bănică. Însă, uneori, mi-aş fi dorit să nu fi fost o familie atât de cunoscută. Nu mi-a fost şi nu îmi este uşor să port acest nume celebru, pentru că, în anumite situaţii, s-au luat decizii în detrimentul meu pe baza acestui fapt, dar nu mă plâng. Am un nume cu o istorie, aşa că nu vreau să mă mai pun la mintea altora.

Ce alte pasiuni mai ai în afară de cântat şi jucat?

Gătesc, dorm, iubesc să ies cu prietenii mei şi, de ce nu, un drum la munte din când în când.

Care crezi că sunt atuurile tale cele mai mari?

Aş spune că optimismul şi adaptabilitatea.

Unde-i distracţia mai mare – la liceu sau în facultate?

Şi în liceu, şi în facultate.

Vorbeşte-ne puţin despre copilăria ta! Ai făcut, de mic, cursuri de dans, pian, actorie. Mai aveai timp şi de joacă, de năzbâtii?

Aveam un program full când eram mai mic, nu prea aveam timp de joacă. Ce-i drept, nici nu prea voiam să îmi fac temele aşa că... pa, pa joacă. Năzbâtii nu prea am făcut...

În ce relaţii eşti cu fraţii tăi?

Am o relaţie foarte bună, ne vedem destul de des. Sora mea a mai crescut şi am început să ieşim şi noi prin oraş la un suc sau la o îngheţată, lucru pe care îl ador, iar cu fratele meu mai mic mă joc cât mă ţine, este foarte haios şi plin de energie.

Care este cel mai preţios sfat dat de mama ta?

Să nu uit de unde am plecat.

Eşti un tip credincios? Spuneai, într-o postare, că ai învăţat importanţa credinţei de la mama ta...

Da, sunt de părere că nu reuşeşti nimic fără Dumnezeu.

Ai vreodată trac sau vreo anumită rutină înainte de-a urca pe scenă?

Îmi spun o rugăciune, mişc gura în toate direcţiile şi mă duc direct pe scenă.

Care-i cea mai mare temere a ta?

Frica de a pierde pe cineva drag.

Iubită ai?

Nu, nu sunt implicat în vreo relaţie în acest moment.

La începutul anului viitor, împlineşti 20 de ani. Îţi doreşti vreun cadou anume, ai vreo dorinţă specială de îndeplinit?

Sănătate, noroc şi poate reuşesc să îmi cumpăr primul apartament.

Dacă nu te-ai fi născut în România, unde ţi-ar fi plăcut să trăieşti?

Probabil în America.

image


Recente pe Ok! Magazine

Aurelia, a treia fetita a lui Mark Zuckerberg (2) jpg
Rihanna Riri (1) jpg
cub sotia nosfe png
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru au luat prima cutie JPG
Tom Cruise, Getty (1) jpg
Soții Willis 2019 (1) jpg
adela popescu jpeg
Roger Moore, Getty (1) jpg
Justin Timberlake și soția sa, Jessica Biel, Getty jpg
Colaj Kaia Austin jpg
Michael Schumacher si Corinna Schumacher (Getty) jpg
11 dana savuica goala la 50 de ani 10 jpg jpeg
Cameron Diaz
carmen bruma dubai 3 JPG
mame si fiice jpg
Stormy Daniels, starleta porno care a avut o relatie cu Donald Trump   Profimedia jpg
Nick Cannon și Mariah Carey, Getty (5) jpg
Fuego a reușit să piardă în greutate