INTERVIU Lora: ”Pentru mine a fost un an foarte aglomerat emoţional” Artista vorbeşte despre schimbările din viaţa ei alături de logodnicul său

4 iunie, 2021
1 lora revista vbl jpg jpeg

După furtună vine vreme bună! O expresie care sintetizează foarte bine experienţa Lorei din ultimul an şi ceva. Anul trecut pe vremea asta, era blocată în Bali, din cauza pandemiei. Plecase să-şi reîncarce bateriile după ce, la începutul lui 2020, îşi pierduse mama. A reuşit să se întoarcă în România aproape şase luni mai târziu, aterizând în mijlocul haosului creat de vârful de infectări cu COVID-19. Pe cât de trist a debutat 2020 pentru artistă, pe atât de frumos a început, însă, 2021, Lora făcând din nou echipă cu Cove la Vorbeşte Lumea, în lipsa Adelei Popescu, plecată în concediu de maternitate. Deşi ultimul an a învăţat-o să nu mai facă planuri pe termen lung şi să se concentreze pe clipa prezentă, vedeta traversează o perioadă plină de idei. Îşi caută teren pentru casa visurilor ei alături de logodnicul Ionuţ Ghenu, se lansează în afaceri cu fratele ei şi ia fiecare clipă aşa cum vine. Această mentalitate a ajutat-o să vadă şi perioada incertă din Bali, departe de casă, ca pe un moment „magic“, aşa cum ne-a povestit.

Chiar azi m-am uitat la Vorbeşte lumea, eşti tot timpul ca scoasă din cutie. De la haine până la machiaj şi coafură. Sunt curioasă, în timpul liber ai acelaşi stil? Eşti genul care se machiază şi când iese… la magazinul de la colţ?

Lora Sunt o femeie care se simte bine în pielea ei, indiferent dacă alege să poarte sau nu machiaj. Mă afişez des nemachiată, dar pentru mine este vitală îngrijirea pielii. Chiar dacă sunt de cele mai multe ori nemachiată în timpul liber, peste rutina mea de skincare nu sar niciodată. Este foarte important pentru mine să ies „din cutie“ cu o piele hidratată. Hainele, accesoriile, machiajul completează, evidenţiază sau chiar mă pot introduce într-o anumită stare potrivită unui anumit decor.

Iar când te văd zâmbind mereu şi fiind atât de calmă la emisiune, mă întreb cum te manifeşti tu când treci printr-o pasă proastă. Sau când te enervezi.

Am învăţat, de-a lungul anilor, să nu mai pun anumite lucruri la suflet sau să îmi gestionez mai bine stările acestea care mă afectează şi mă fac să-mi pierd din optimism şi din binele pe care-l simt. Ca orice om, am şi zile bune şi zile mai grele, dar asta nu înseamnă că stau să le contabilizez. Când sunt în direct, mă concentrez pe ce am de făcut şi pentru că fac asta cu drag, zâmbesc. Pasele proaste sunt alergice la zâmbete, cât despre nervi, nu ştiu dacă aţi observat, dar când nervii apar nu mă feresc să mi-i manifest. Poţi să-ţi descarci nervii şi prin râs, haz de necaz, sarcasm sau mici contre, atenţionări... Fanii mei de pe Facebook care mă urmăresc în dimineţile când fac live-uri ştiu prea bine. (râde)

Relaţia dintre tine şi Cove pe platou e atât de spontană, încât uneori pare că nu ştiţi că sunteţi filmaţi. Nici nu vreau să ştiu cum e când se opresc camerele. Care e cea mai amuzantă întâmplare a voastră din culise?

Eu şi Cove am lucrat foarte bine şi prima dată când am prezentat împreună. Acum, la revenire, a contat foarte mult că îl ştiam şi eram sigură că ne vom înţelege la fel de bine. Evident că în pauze râdem şi ne simţim bine, ne menţinem energia pentru cele două ore şi jumătate de live. Momente amuzante sunt multe: râsete alături de cei de pe set sau chiar împreună cu invitaţii. Oricum, fiţi pe fază pe conturile mele de social media, în general postez destul de des din culise.

După ce anul trecut a fost unul foarte greu pentru tine, pare ca 2021 e mai blând. Cu ce gânduri pui seara capul pe pernă în această perioadă?

Împăcată. Cu mine, cu ceea ce mă înconjoară şi cu fiecare eveniment pe care l-am trăit anul trecut.

La un an distanţă de la debutul experienţei Bali, când ai rămas blocată acolo din cauza pandemiei, cum percepi acum acel moment, cum s-au aşternut amintirile?

Îl percep ca pe un moment care m-a schimbat, care m-a ajutat, care m-a făcut să mă accept şi să învăţ să mă calibrez mai bine. Acele luni petrecute acolo m-au făcut să am mai multă răbdare, să privesc fiecare experienţă cu mai multă atenţie şi să nu mai fiu atât de agitată. Aşa că amintirile sunt unele bune şi le voi păstra mereu. A fost magic.

Vara asta împlineşti 39 de ani. Cum credeai că va arăta viaţa ta la aproape 40 când aveai, să zicem, 20? Cum te vedeai?

Am muncit mult ca să ajung unde sunt astăzi, am lucrat pentru fiecare vis pe care l-am avut şi nu mi-am pierdut niciodată concentrarea. Am învăţat din fiecare experienţă şi am făcut tot ce a ţinut de mine să nu repet vreo greşeală. Aşa că atunci mă vedeam împlinită şi cu multe lecţii învăţate. Iată că acolo sunt.

Ţii vreo dietă, ţii cont de un anumit regim, numeri caloriile? Ce alimente preferi şi ce nu o să găsim niciodată în meniul tău?

Am anunţat de curând faptul că am început să renunţ la carne. Aşa că aceasta ar fi principala schimbare în meniul meu. În general, sunt foarte atentă la ceea ce mănânc, mă documentez şi la mine funcţionează, de exemplu, stilul de viaţă bazat pe intermitent fasting.

Aspectul fizic e foarte important, iar în industria în care lucrezi tu de foarte tânără se întâmplă să conteze uneori mai mult decât talentul. Care e cel mai mare complex fizic pe care l-ai avut vreodată şi cum l-ai depăşit?

Niciodată nu am sfătuit pe nimeni să fie atent doar la fizic, ci să-şi „găsească” vocea. Apoi să aibă grijă la piesele pe care le interpretează, să fie potrivite şi să aibă un mesaj pe care să-l simtă. Cred că fiecare om se naşte frumos, apoi depinde de fiecare dintre noi cum ne menţinem frumuseţea, atât exterioară cât şi interioară.

Care a fost cel mai bun sfat pe care l-ai primit vreodată despre industria muzicală şi care te-a păzit de rele?

Să fiu mereu independentă şi să mă concentrez pe planurile mele, nu să mă las „furată de peisaj“. Tu nu ai ezitat niciodată să îţi arăţi vulnerabilităţile. Se spune că uneori trebuie să ne fie mai întâi rău ca să ne fie bine.

Care a fost cea mai mare dezamăgire a ta, dar care te-a făcut omul de azi?

Aleg să nu privesc în urmă la unele momente mai dificile şi să le consider ca fiind dezamăgiri. Au fost lecţii pe care le-am primit şi care m-au întărit. Sunt omul de astăzi deoarece am trecut atât prin prietenii care s-au încheiat, prin relaţii care m-au dezamăgit sau prin proiecte care au eşuat.

Nu multă lume ştie despre tine că viaţa ta a fost una încercată, nu se poate spune că ai fost ferită de probleme. Cum gestionezi acum momentele de anxietate? Ai făcut vreodată terapie?

Da, când alegi să lucrezi într-un astfel de domeniu este chiar bine să mergi la terapeut. Suntem înconjuraţi de foarte mulţi oameni, de păreri şi de informaţii diferite. Prin urmare, uneori este necesar să ai parte de un punct de vedere obiectiv şi să te poţi detaşa.

Cauţi vreodată informaţii despre tine pe Google, citeşti presa online de vedete?

Uneori nici nu este nevoie să caut deoarece îmi trimit cei din jurul meu. Aşa că, da, sunt la curent cu ceea ce se scrie despre mine. Uneori e interesant că mai aflu din online unele lucruri pe care nici nu ştiam că le-am făcut! (râde)

De ziua logodnicului tău, ai postat un mesaj foarte drăguţ pe Instagram. Vouă în ce fel v-au pus la încercare relaţia ultimele luni?

Nu doar că a fost un an greu pentru toată lumea, dar pentru tine a fost unul foarte aglomerat emoţional. Noi avem o relaţie consolidată de-a lungul anilor. Ionuţ nu este doar logodnicul meu, este şi prietenul meu cel mai bun, omul care ştie tot ce se întâmplă cu mine şi care îmi este întotdeauna aproape. Da, a fost un an atipic, dar pentru noi a fost bine. Am avut timp să fim acasă, să ne bucurăm de-un serial fără graba unui concert sau fără agitaţia unei filmări.

Spuneai, la un moment dat, că de câte ori aţi încercat să stabiliţi o dată pentru căsătorie, de fiecare dată a intervenit ceva. V-aţi lăsat pagubaşi până la urmă sau planul rezistă?

Se va întâmpla cu siguranţă, însă nu am stabilit nici acum o dată. Este un eveniment frumos, dar nu unul care face diferenţa pentru noi. Suntem la fel de fericiţi şi fără o hârtie care să ateste relaţia noastră, nu pe asta ne bazăm. Prin urmare, se va întâmpla la momentul potrivit, alături de oamenii dragi.

Se vorbeşte despre muncă în timpul liber la voi, având în vedere că lucraţi împreună?

Vorbim de toate, evident. Dar nu ne deranjează asta deoarece toate fac parte din planurile noastre comune. Aşa că putem fi la fel de bine şi la munte şi să ne mai gândim la o activitate care va urma.

Ultimul an a resetat percepţiile multor oameni. În planurile tale existenţiale ce s-a schimbat? Dorinţa de a aduce pe lume o viaţă a rămas?

Am învăţat să nu mai fac atâtea planuri, să mă bucur de prezent. Am înţeles că fiecare lucru se întâmplă cu un scop şi la momentul potrivit. Aşa că asta m-a ajutat să îmi pun ordine în gânduri şi să nu mai pun la fel de multă presiune pe mine şi pe ceea ce fac. Cât despre un copil... se va întâmpla. Atunci când este scris. Oricând va fi, suntem pregătiţi şi sunt sigură că vom fi nişte părinţi buni. Cred că cel mai important este să fii pe lume o viaţă care aduce bucurii altor vieţi.

Dar acum să trecem la copilul din tine, pentru că am sărbătorit recent Ziua Copilului. Povesteşte-ne despre copilăria ta. Unde şi cum ţi-ai petrecut-o? Îi dădeai bătăi de cap mamei tale?

Am avut o copilărie frumoasă, îmi amintesc cu drag de momentele pe care le petreceam alături de fratele meu şi mama mea la cules de toporaşi, când eram la bunici. Aşa cum se ştie, eu sunt născută în Vaslui, crescută şi în Galaţi, iar în Bucureşti m-am mutat atunci când am decis că e timpul să-mi urmez planurile muzicale.

Cum îţi alini dorul de mama ta, ce te ajută?

Păstrez şi acum în minte sfaturile pe care le-am primit de la ea, amintirile frumoase pe care mi le-am construit de-a lungul anilor şi gândul că ea este alături de mine, spiritual, în orice moment al zilei.

Care e cea mai puternică dorinţă a ta în acest moment, la ce visezi?

Să fiu fericită, să am alături doar oameni buni şi care îmi aduc energie pozitivă şi să mă bucur de fiecare moment la intensitate maximă. Am în plan şi o nouă afacere alături de fratele meu, care mă entuziasmează fantastic. A! Şi să găsesc terenul perfect pentru casa visurilor noastre.

Vara asta mai pleci în vreo destinaţie exotică sau nici nu vrei să mai auzi după ce ai fost blocată în Bali aproape jumătate de an?

Nu ne-am făcut încă planuri. Evident că vacanţa noastră depinde de mine, acum, deoarece de luni până vineri sunt la emisiune. În această perioadă am tot profitat şi am mai fugit în mici escape-uri în weekend! Sunt o fiinţă iubitoare de natură şi exotic, sigur urmează o evadare într-un loc frumos. Avem baterii de încărcat! (râde)Recente pe Ok! Magazine

Johnny Depp la Cannes   profimedia 0776626760 jpg
heidi klum cannes2023 getty jpg
Jennifer Garner a dus fetele la Disneyland, Profimedia (4) jpg
ilie dumitrescu foto OK JPG
 Ashley Graham  (1) jpg
Nunta Smiley (1) jpg
Doina Teodoru stand up despre Dana Budeanu la iUmor   Antena 1 (4) jpg
roxana hulpe botez fetita jpg
nunta smiley si gina pistol jpg
general 2 jpg
Eva Longoria, splendidă la Cannes, mai 2023, Getty (4) jpg
Salma Hayek la Cannes, mai 2023, Getty (1) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (3) jpg
Victoria și Beckham Screenshot 2023 04 19 at 19 45 16 png
Beyoncé și Tina Turner împreună pe scenă, în 2008, Getty (1) jpg
Heidi Klum la Cannes 2023, Getty (3) jpg
Tina Turner si Erwin GettyImages 471719398 jpg
Madalina Ghenea 1, Instagram (4) jpg