Şerban Huidu şi Mihai Găinuşă: „Criza ne va scăpa de nonvalori!“

15 iunie, 2010
serban huidu mihai gainusa 8 22 2008 10 04 44 AM preview jpeg

Cu Cârcotaşii poţi vorbi deschis despre orice: politică, bani... femei. După matinalul lor de la Kiss Fm, i-am găsit pe Şerban Huidu şi pe Mihai Găinuşă cu chef de vorbă şi cu limba mai ascuţită ca niciodată. Concluzia după această întâlnire? Pe Cârcotaşi poţi să-i placi sau nu, dar nu-ţi pot fi în niciun caz indiferenţi.

Cu Cârcotaşii poţi vorbi deschis despre orice: politică, bani... femei. După matinalul lor de la Kiss FM, i-am găsit pe Şerban Huidu şi pe Mihai Găinuşă cu chef de vorbă şi cu limba mai ascuţită ca niciodată. Concluzia după această întâlnire? Pe Cârcotaşi poţi să-i placi sau nu, dar nu-ţi pot fi în niciun caz indiferenţi.

OK! Aţi intrat în vacanţă. Care este primul lucru pe care îl veţi face în concediu?

Şerban: Eu am doi băieţi în perioada critică: unul face un an şi celălalt are trei ani. Aşa că am ajuns la nişte concluzii destul de ciudate în viaţa mea. Dacă acum doi, trei ani abia aşteptam weekendul, să stau acasă, acum de-abia aştept să vină lunea, să plec de-acasă (râde). Deci voi avea o vacanţă foarte neliniştită.

Dar tu, Mihai, că eşti mai liniştit, ce-ţi doreşti cel mai mult în acest concediu?

Eu în primul rând vreau să dorm. Pentru că am ajuns să mă trezesc sâmbătă la cinci jumate şi să zic: ia uite, mă, nu mi-am pus ceasul să sune! Şi după o jumătate de oră să-mi dau seama că nu l-am pus pentru că e sâmbătă! Dacă am ajuns să fac chestia asta îţi dai seama că sunt un pic stresat.

O să aveţi o vacanţă de criză? Veţi alege să staţi în ţară?

Mihai: Nu ne permitem să stăm în ţară, pentru că-n ţară fiind criză toate sunt foarte scumpe, inclusiv cazările în hoteluri. De-aia ne vom duce în Grecia unde-i totul mult mai ieftin, fiind criza mai mare.

Şerban: Dacă ne întrebi dacă ne-au scăzut veniturile, pe de o parte au scăzut, pe de altă parte au crescut. Am făcut şi multe alte lucruri pe lângă ceea făceam până acum, am avut grijă să lucrăm mai mult ca să primim aceiaşi bani. Pe de altă parte, criza pe care o tot invocă toată lumea mai şi cerne nişte nonvalori pripăşite prin toate domeniile. Deja băieţii care aveau miliardele prin terenuri au unghia-n gât că se uită la ele şi nu vând nimic.

După Mihaela Rădulescu a venit rândul Danei Războiu să plece din România. Voi aţi fi tentaţi să părăsiţi ţara?

Şerban: Eu cred că acasă este unde te simţi bine. Mie, cel puţin, mi-e destul de greu să stau departe de ţară. Pe mine, în toate ţările în care am fost, după două săptămâni mă ardea buza să plec. E OK, e frumos ce vezi, e bine să vizitezi. Dar uneori e enervant de curat, de ordonat.

Mihai: Dar noi n-avem cum să facem asta: să lucrăm aici şi să stăm în altă ţară.

Şerban: Că noi chiar lucrăm!

Mihai: Şi la cât trebuie să mă trezesc ca să iau avionul şi să fiu aici până la şase?

Ce părere aveţi de Teo deputat?

Şerban: Aceeaşi părere ca şi până acum! Ca să citez un prieten foarte bun de-ai ei care citează şi el din înţelepciunea populară, e miezul din dodoaşcă.

Mihai: E bine că Parlamentul are acum un om cu greutate înăuntru.

O vecină a ei, Lorena Trică, declara că Teo foloseşte maşina Camerei Deputaţilor pentru a-şi plimba bona.

Şerban: Nu cred că acesta este cel mai grav lucru. Pe de altă parte, dacă Teo ar reforma măcar o parte din sistemul legislativ, respectiv pe cel al protecţiei sociale, pe care a zis c-o să-l aibă în vedere, dacă ar face cinci legi care să reformeze protecţia socială, jos pălăria în faţa ei. Le aştept, că aşa a zis că face!

Şi dacă tot vorbim de politicieni, probabil că aţi discutat şi voi la Cronică faimosul episod dintre Cristian Boureanu şi Gabi Firea. Cine credeţi că a ieşit mai şifonat din acest scandal?

Mihai: Boureanu, normal, a ieşit cel mai şifonat.

Şerban: Şi-avea şi muci în freză! Doamna Firea, în schimb, a ieşit cu un amant pe cinste, respectiv domnul Tăriceanu. Cred că ei fac parte dintr-un decor special, făcut să creeze zâmbete. Din păcate, zâmbetele sunt amare. N-aş putea spune că doamna Firea este profesionistă la cum s-a comportat şi n-aş putea spune nici că domnul Cristian Boureanu este bine crescut la cum s-a comportat. Deci, după părerea mea, e un circ! Pâinea-i scumpă, dar circu-i gratis! Iar ceea ce fac unele televiziuni în perioada asta mi se pare strigător la cer. Ăsta nu mai e nici circ, ci prostie incomensurabilă! Nu e nimic constructiv.

Mihai: Eu sunt convins că doamna Firea a avut perfectă dreptate, pentru că ea, fiind o jurnalistă adevărată, probabil a aflat din trei surse că domnul Boureanu are muci în freză.

Huidu: „Dacă Mircea Badea măcar are nişte idei, domnul Bendeac nici măcar pe-alea nu le are“

Despre Şerban ştim că are micile lui războaie cu Badea, Teo sau Bendeac. Tu n-ai intrat în conflict cu nimeni. Cum aşa?

Mihai: Eu dau şi fug (râde).

Şerban: S-a văzut foarte bine asta mai ales la Smărăndescu. I-a dat cu nişte rugăminţi peste ochi, de l-a terminat...

Mihai: Nu cred că cel mai important este să mă cert cu colegii de breaslă. Avem atâţia politicieni de înjurat, atâtea tare sociale de subliniat...

Şerban: Bine, colegul respectiv îi reprezintă foarte bine. Reprezintă o parte din România de care mie îmi e ruşine. Este un exponent cum au fost şi alţii: Oana Zăvoranu, Gigi Becali. Şi crede-mă că atunci când noi ziceam despre Gigi Becali că nu e ce trebuie, că România nu are nevoie de unul care să dea cu miliarde în stânga şi-n dreapta, să le facă unora case sau mai ştiu eu ce, toată lumea ne trăgea de urechi că ce-avem noi cu săracul filantrop. S-a dovedit cât de filnatrop a fost şi cât de bune au fost acţiunile lui.

Şerban, ar fi utopic să te vedem peste câţiva ani prieten cu Mircea Badea?

Şerban: M-aţi înnebunit cu Mircea Badea! Eu nu am o problemă cu persoanele în sine, ci cu faptele lor, dacă vrei. Iar tot ceea ce am scris pe blog se referea la nişte lucruri pe care oamenii aştia le-au făcut, nu toate asumate, iar pe mine m-au deranjat. Singurul lucru evident câştigat după Revoluţie este puterea cuvântului. Deci am dreptul să spun dacă ceva nu-mi place. N-am nimic personal cu prietenul Badea, adică dacă m-aş vedea cu el nu i-aş da cu leuca-n cap. Dar există un lucru mai rău decât toate faptele lor: că, în general, oamenii care le sesizează şi le consideră ca fiind nenaturale şi nelalocul lor întorc capul. De fiecare dată, întorci capul de la ceva rău şi nu te duci la ăla să-i zici: „Bă, ai aruncat ţigara pe jos! Maşina asta a ta are scrumieră? Are! Bag-o în scrumieră!“ Nu-i OK ca generaţii întregi să crească cu impresia că Badea este exponentul lor.

Mihai: Şi tu eşti ală care le atrage atenţia!

Şerban: E treaba mea. Eu cred că e OK s-o spun.

Vorbind acum de concurenţa voastră din radio, am auzit în dimineaţa asta, când eram în taxi, o glumă la Radio Zu: „Ştii bancul cu pasta? Nu! P-asta n-o ştiai!“ Ce părere aveţi despre glumele concurenţei?

Mihai: Este suficient loc sub soare pentru toate tipurile de glume, chiar şi pentru cele pentru taximetriştii bucureşteni. Ei îşi pot găsi acolo public.

Şerban: Dar eu cred că sunt foarte mulţi taximetrişti care ne ascultă şi pe noi, deci să nu generalizăm.

Mihai: Da, mă rog, pe noi ne ascultă mai mult şoferii de autobuze. D-aia şi avem glume de autobază(râde).

Şerban: Aşa cum am mai spus, criza va cerne multe valori de nonvalori, iar timpul va dovedi cine, ce şi cum a avut dreptate în media. Atunci când copiezi cuvânt cu cuvânt ce face un coleg şi încasezi bani pe chestia asta, ba chiar şi glorie, e jenant. Şi v-aş recomanda o farsă a lui Dobrovolschi, copiată cuvânt cu cuvânt şi folosită şi de colegul Buzdugan. Circulă pe net.

Mihai: Am văzut că într-o postare pe blogul lui, domnul Bendeac ne acuza, sau mă rog, te acuza mai mult pe tine că a fost dat afară de la Magic FM pentru că ne făcea concurenţă. Nu, n-a fost dat afară din cauza asta. Pur şi simplu s-au terminat bancurile cu Jackie Chan de pe net. Eu la ora 7 să aud de la colegii de radio bancuri cu Jackie Chan de pe net... nu se face aşa radio. Nu faci 10 ani de radio sau 15, cât avem noi, cu gume de pe Internet. Asta ca să-i dau un răspuns tardiv domnului Bendeac.

Şerban: Dacă Mircea Badea măcar are nişte idei, domnul Bendeac nici măcar pe-alea nu le are. Mai are mult până să se coacă. E prea verde. Se crede prea important.

Dar cum se face că înainte eraţi prieteni?

Şerban: Nu eram prieteni, eram colegi.

A apărut şi la Cronică.

Şerban: A apărut la Cronică în urma unor presiuni de la Prima TV ca să-i mai căutăm puţin în coarne domnului Bendeac. Se simţea exclus. Dar nu contează, lucrurile au evoluat aşa cum trebuie, iar el şi-a găsit gloria pe care a căutat-o.

Mihai, este adevărat ce se spune: că Şerban are cultul propriei personalităţi?

Mihai: Fiecare are cultul propriei personalităţi, dar el se apropie foarte mult de Ceauşescu pentru că reuşeşte să facă din toate câte ceva.

Şerban: Am şi tablouri pe perete. Cultul personalităţii are multe înţelesuri. Depinde la ce te referi. Dacă te întrebi dacă ştiu care-i propria mea valoare, da, o ştiu. Dacă spui că defilez cu ea, asta nu prea e adevărat. Dacă te referi la faptul că spun lucrurilor pe mune, şi, din păcate, ăsta e considerat un lucru rău în România, da, mi-o asum. Şi prefer să spun, decât s-o ţin în mine.

Mihai: Adică, preferă să spună faptul că este bun decât să ţină acest lucru în sine. Am citit undeva că oamenii când ajung celebri, trebuie să rămână modeşti. Deci, Şerban Huidu recunoaşte: el este modest!Recente pe Ok! Magazine

FotoJetBasic roz jpg
Catherine Zeta Jones și Michael Douglas, Getty (4) jpg
Ivanka și Ivana Trump, Profimedia 0716593562 jpg
Actriţa Brooke Shields FOTO Profimedia
Jennifer Lopez la Premiile Grammy 2023, Profimedia (2) jpg
Nadia Comaneci GettyImages 1463279292 jpg
Madonna la Premiile Grammy 2023, Getty (1) jpg
FotoJetGrammy jpg
4 kylie minogue cancer 4 jpg jpeg
Paco Rabanne   GettyImages 675910 jpg
Ronaldo Georgina GettyImages 1245965829 jpg
Roxana Hulpe
Shiloh Jolie Pitt, Profimedia (2) jpg
J Lo își vinde vila din Bel Air, profimedia 0753757120 jpg
Jill Biden si Regina Rania   Instagram jpg
Corina, Adrian, Luminița jpg
roxana hulpe colaj jpg
Hilary Swank GG, Getty (2) jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}