Terry Dubrow & Paul Nassif: „Mărirea posteriorului este foarte populară în chirurgia estetică“

27 mai, 2016
PicMonkey Collage jpeg

Cei doi celebri chirurgi plasticieni încearcă, în noul sezon al reality show-ului Botched, să repare ceea ce pare imposibil de reparat.

Dr. Terry Dubrow, Dr. Paul Nassif -- (Foto: Brian Bowen Smith/E!)

Chirurgia estetică îţi promite perfec­ţiunea şi, într-o oarecare măsură, reuşeşte chiar să ţi-o ofere, dacă ai parte de atingerea maestră a unor specialişti în domeniu. Ce se întâmplă, însă, când operaţiile dau greş, iar viaţa ta devine şi mai greu de suportat decât atunci când trăiai cu un defect? Atunci intră în scenă ei, doi reputaţi doctori este­ticieni din Los Angeles, a căror misiune este chiar aceasta: să corecteze cu ajutorul bisturiului unele dintre cele mai ratate intervenţii de gen. În cel de-al treilea sezon al reality show-ului Botched, difuzat pe canalul E!, în fiecare duminică de la ora 22.00, Dr. Terry Dubrow şi Dr. Paul Nassif încearcă să transforme coşmarurile estetice ale pacienţilor în rezultate de vis.

De la transformarea unei femei al cărei nas e orientat spre „ora 7“, la reconstrucţia lobului ure­chii unei femei, cei doi doctori acceptă cazuri din ce în ce mai obscure şi fac operaţii din ce în ce mai complicate. Revista OK! a vorbit cu cei doi specia­lişti despre cât de departe a ajuns industria frumu­seţii în Cetatea Filmului şi ce vedete sunt pioneri şi modele pentru pacienţii care le intră în cabinet.

Mai există surprize pentru voi în materie de operaţii estetice?

Dr. Nassif Desigur, aproape de fiecare dată când consultăm un pacient. Sunt lucruri noi, pe care nu le-am mai văzut în cariera noastră, pe care oamenii le fac pentru a-şi modifica corpul şi care reuşesc încă să ne surprindă. Le vedeţi în acest sezon, al treilea, al show-ului.

Să vă dau un exemplu. Augmentarea posteriorului. Această practică a devenit foarte po­pulară în chirurgia estetică, în ultimii ani, iar noi ne confruntăm cu rezultatele operaţiilor făcute de oameni fără experienţă şi cu complicaţii de care nu ai auzit în niciun manual de medicină sau într-un articol de ziar şi de care nimeni nu a vorbit până acum. Noi, în emisiunea

, să zicem că ne confruntăm cu multe surprize… dorsale.

Cererea mare de intervenţii la nivelul posteriorului se datorează familiei Kardashian? Şi-n afară de asta, ce buze sau feţe de vedetă se cer astăzi foarte mult?

Dr. Dubrow În materie de buze, aş putea s-o pri­vesc pe Kylie Jenner ca pe următoarea Marilyn Monroe, chiar cred asta. Poate că mulţi nu sunt de acord cu mine, dar Kylie Jenner e o persoană care naşte trenduri cu o simplă poză postată pe Insta­gram sau pe Twitter. Este un lider al culturii pop. După ce a început să posteze despre augmentarea buzelor ei, numeroase femei au devenit interesa­te să arate ca ea sau să obţină buzele ei.

Ce vedete consideraţi că au fost victimele operaţiilor estetice nereuşite, cine ar trebui să vină în emisiunea voastră, pentru reparaţii?

Eu cred că vedetele au parte de ope­raţii estetice de calitate astăzi. A fost o perioadă în care se exagera cu grăsimea injectată în obraji, iar rezultatul era că arătau de parcă n-ar fi fost de pe această planetă. Astăzi nu mai vezi foarte des pacienţi ieşind din cabinetele doctorilor cu buze enorme şi feţele foarte umflate. Astăzi, ajustările sunt mult mai finuţe, aşa că aproape că nu-ţi poţi da seama cine a recurs la chirurgia estetică. Ma­donna arată minunat, Meg Ryan, la fel.

Sunt de acord cu tine, mai ales în ceea ce priveşte procedurile faciale. Vedem nişte in­tervenţii mai naturale. Iar primul lucru pe care îl observi la un pacient, fie că e vedetă sau nu, este un nas exagerat de operat.

Aţi menţionat-o pe Kylie Jenner, care şi-a mărit buzele înainte să împlinească 17 ani. Există un trend al persoanelor tinere, ca ea, care doresc să-şi facă intervenţii estetice?

Sunt multe fete de 15, 16 sau 17 ani care îşi doresc, într-adevăr, buze ca ale lui Kylie. Ideea este următoarea: noi amândoi suntem de părere că există un set de proceduri acceptabi­le până la vârsta maturităţii, cum ar fi ajustarea urechilor clăpăuge, intervenţii la nivelul nasu­lui. Dar operaţiile pur cosmetice precum mărirea buzelor şi a sânilor sau liposucţiile ni se par mai potrivit a se face după 21 de ani. Dar lucrurile s-au schimbat atât de mult, încât chiar şi Socie­tatea Americană a Chirurgilor Plastici consideră că este OK să faci astfel de intervenţii chiar şi la persoane cu vârste de 16, 17 ani. Nu sunt de acord cu ei, dar de asta spun că o tânără precum Kylie Jenner are puterea şi abilitatea de a schimba, cu acţiunile ei, chiar şi o societate de modă veche precum aceasta.

Eu sunt mai rigid când vine vorba despre astfel de lucruri. Văd foarte multe tinere care intră în cabinetul meu şi spun că vor Bo­tox şi fillere, iar eu sunt absolut împotrivă. Vin însoţite de mamele lor, evident, deoarece sunt minore, iar noi nu putem face astfel de inter­venţii unui minor, fără consimţământul părin­ţilor. De obicei, facem operaţii la nivelul nasului sau al bărbiei. Dacă ai un nas proeminent şi eşti tachinat în şcoală din cauza acestui defect sau nu poţi respira din cauza unei deviaţii de sept, acestea sunt lucruri pe care le înţelegem. Des­pre restul operaţiilor nu putem spune decât că sunt decizii greu de luat.

kylie jenner

Care este procedura în urma cărei se lasă, cel mai des, cu complicaţii? Cea care nu iese aşa cum a fost planificată?

Cum operaţiile estetice cel mai ce­rute sunt măririle de sâni, din punct de vedere al statisticilor, în urma acestora vor exista şi cele mai multe complicaţii. Pur şi simplu din cauză că se fac milioane de astfel de intervenţii. Dar din punct de vedere al celui mai mare risc, cele de la nivelul nasului sunt mai periculoase.

Da, operaţiile la nas sunt cele mai sensibile şi cu risc de complicaţii. De aceea discu­tăm în mod îndelungat cu pacienţii, încercând să le spunem că nasul lor nu va fi perfect, că va avea neregularităţi. Se pot întâmpla multe lucruri şi e posibil să nu se vindece cum trebuie chiar şi dacă intervenim foarte puţin asupra lui. Există un aşa zis strat protector pe pielea nasului, iar atunci când atingi această mică porţiune de cartilaj, vei simţi consecinţele timp de 2, 3, chiar zece ani de-acum încolo. Aşa că operaţiile la nas continuă să fie în topul celor cu efecte secundare.

Câte aplicaţii primiţi de la oamenii care vor ajutor de la voi, în acest show? Şi cine se califică pentru a primi acest ajutor?

Dacă pentru primul sezon au fost doar 500 de aplicanţi, în cel de-al doilea am pri­mit cereri de la 5.000 de oameni, iar în al treilea, de la peste 7.000. Trebuie să aplice pentru show printr-un e-mail, în care să ne trimită pozele şi povestea lor. După ce sunt examinaţi de o echi­pă de casting şi se hotărăşte că sunt candidaţi potriviţi pentru emisiune, sunt trimişi la noi, pentru a li se repara operaţiile eşuate. Mulţi dintre aceşti pacienţi sunt oameni care şi-au pierdut speranţa şi au fost refuzaţi de alţi doc­tori şi tot ce vor este să-şi refacă viaţa. Poveştile lor sunt foarte impresionante şi nu mai au ni­cio speranţă. Vor să fie pacienţii noştri chiar şi atunci când le spunem că există un risc de 50 % ca operaţia să aibă complicaţii. Noi suntem ulti­ma lor şansă.

Foto: E! television, guliver/getty images/rex features



Recente pe Ok! Magazine

Nicu Sârghea, toboșarul trupei VUNK Foto   Vunk   Facebook jpg
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
Dan Grecu a murit   COSR 2 Marius Urzică jpg
Jennifer Garner si Ben Affleck profimedia 0880706932 jpg
Cosmina Păsărin, Alin Gălățescu, Magda Coman, Camelia Șucu la Voices of Disability   PR jpg
White Brunch jpg
Cindy Crawford în Mexic, Profimedia (2) jpg
Ana Bodea JPG
FotoJet Ben (1) jpg
banner cristina cioran png
Donald Trump Jr  și Kimberly Guilfoyle, GettyImages (3) jpg
Iulia Vântur în roșu jpg
Salma Hayek și François Henri Pinault,  GettyImages (4) jpg
Roxana Ciuhulescu jpg
Blue Ivy Carter, fiica lui Beyonce si a lui Jay Z   profimedia 0944940833 jpg
Donald Trump și Jill Biden, GettyImages (4) jpg
Donald Trump și Prințul William la Paris, GettyImages (1) jpg
Andreea Bălan și Victor Cornea s au logodit în Laponia6 jpg