Will Smith:„ În ultimii ani m-am simţit prizonierul succesului“

7 ianuarie, 2020
9 fayesvision wenn jpg jpeg

Dacă până nu demult încerca să salveze omenirea cu umorul lui molipsitor, acum a trecut de partea cealaltă: are o clonă şi se transformă în super-erou în cel mai recent film al său.

Datorită tehnologiei digitale, talentului şi imaginaţiei sale, regizorul Ang Lee a reuşit să creeze un triler SF cu multă acţiune, în care îl putem vedea pe carismaticul Will Smith… în dublu exemplar – unul de 51 de ani şi altul de 23.  Asta în Gemini Man, producţia în care joacă rolul lui Henry Brogan, un asasin trecut de prima tinereţe, care se luptă cu varianta lui mai tânără, Junior. „A fost ireal şi înspăimântător să mă văd, din nou, la 23 de ani, dar apoi m-a animat ideea acestei revoluţii tehnologice şi posibilitatea ca un tânăr Will Smith să joace alături de un Marlon Brando de aceeaşi vârstă“, a declarat actorul. Despre viaţa la 51 de ani, cinematografie şi familia lui, într-un interviu sincer cu Will.

 Ce te-a atras la acest proiect, în special în ceea ce priveşte subiectul lui?

Will: Eram interesat să joc într-un thriller de acţiune care nu avea super-eroi invincibili şi care ar avea un personaj central care să se lupte cu orice preţ. Mi-a plăcut ideea că plantăm în noi sămânţa autodistrugerii şi că suntem, în fond, cel mai mare duşman al nostru. Luăm decizii care dau vieţii un anume curs şi nu putem da vina pe alţii atunci când nu putem învinge karma. Am crezut, pur şi simplu, că este o idee foarte inteligentă şi creativă să spui că suntem arhitecţii preamăririi şi căderii noastre. Acesta este unul dintre motivele pentru care îmi plac producţiile SF, că poţi pune lucrurile astea într-un peisaj vizual nemaîntâlnit.

Ce tip de revoluţie tehnologică prezintă Gemini Man în ceea ce priveşte personajele create digital?

Nu aţi mai văzut niciodată aşa ceva – pe cineva de 51 de ani care se luptă cu sinele mult mai tânăr. Echipa de efecte speciale s-a autodepăşit, au reuşit să mă întinerească prin procesarea unor poze vintage ale mele din arhiva hollywoodiană. Cred cu convingere că tehnologia folosită pentru acest film va deveni, într-o zi, subiect de studiu la şcolile de cinematografie, aşa cum noi am fost martorii trecerii de la filmul alb-negru la cel color.

Ai jucat în multe filme de acţiune precum Bad Boys sau I, Robot. Îţi place să intri în pielea personajelor rebele, care luptă în manieră proprie împotriva sistemului din care fac parte?

Caut să joc personaje interesante şi, în acest film, Brogan are un trecut care îl sperie. Am deja 51 de ani şi acest film şi Bad Boys for Life, care va avea premiera la anul, vor fi, cel mai probabil, ultimele filme pe care le voi face înainte ca genunchii mei să decidă că nu mai sunt în stare de astfel de producţii.

Ai jucat şi în multe blockbustere americane, iar ultimul tău film, Aladdin, a surprins mulţi experţi care nu îi dădeau nicio şansă…

Nu-mi place să îmi dau cu presupusul  atunci când citesc un scenariu şi nici nu îmi plac topurile care mă clasează pe locurile fruntaşe, printre cei mai puternici actori ai lumii. Adevărul este unul singur şi e simplu: iubesc jobul ăsta şi sunt foarte mândru de faptul că sunt şi muzician, şi compozitor, deşi petrec mai mult timp în faţa camerei.

Vorbeai recent despre faptul că ai trecut printr-o perioadă de introspecţie pentru a putea obţine o abordare mai tinerească asupra vieţii.

 Când aveam vreo 23 de ani, habar n-aveam ce înseamnă visurile măreţe, nu ştiam ce vreau să fac şi naivitatea aia îmi dădea un soi de nepăsare minunată, iar în aceşti ani am tot încercat să redescopăr în mine libertatea sinelui meu mai tânăr. Anul trecut, de ziua mea, am făcut bungee jumping din elicopter deasupra Marelui Canion. Poate părea riscant, dar uitasem cum e să ai astfel de senzaţii, voiam să fiu din nou liber.

Filmul Gemini Man oferă o juxtapunere incredibilă între cel care are 51 de ani şi sinele mai tânăr. Ce sfat i-ai da tânărului Will Smith de 23 de ani?

 La vârsta aceea eram foarte ambiţios, îndrăzneţ şi agresiv şi aceste aşa-zise calităţi îţi dau o putere enormă. Cred că, mai degrabă, mi-aş cere nişte sfaturi despre cum să ajung să am din nou acele atribute. În ultimii ani, m-am simţit prizonierul succesului, dar duc o luptă să redevin acel Will Smith suficient de îndrăzneţ ca să pot face lucruri pe care le făceam doar în tinereţe. Caut acel spirit în mine pentru a sparge limitele pe care succesul mi le-a impus.

E adevărat că ai devenit rapper datorită bunicii tale?

A fost singura persoană din familie pe care o lăsam să-mi citească compoziţiile şi mi-a făcut o singură observaţie scrisă:  „Dragă Will, oamenii cu adevărat inteligenţi nu au nevoie  să folosească astfel de cuvinte pentru a se face auziţi. Te rog să arăţi lumii că eşti atât de inteligent cum ştim noi.“ Care dintre elementele timp, dragoste sau viaţă este cel mai greu sau dureros de gestionat? Nimic nu mă torturează mai tare ca iubirea. Nu există niciun alt sentiment lângă care să fi simţit mai multă suferinţă. Chiar şi felul în care am gestionat moartea tatălui meu şi cum reacţionez la această pierdere reproşându-i Jadei că nu mă iubeşte suficient şi asta pentru că mereu îi spun: „Dacă tot vom muri, cred că ar trebui să petrecem mai mult timp împreună“. Este tânjirea după afecţiune, după iubire şi pentru mine este mai presus de pierderea cuiva sau de pedeapsa pe care ne-o dă trecerea timpului.

Dar are nevoie lumea noastră, constant, de super-eroi?

Da, deşi pare că am atins o saturaţie, e interesant să arunci în acest domeniu o tipologie total diferită faţă de ce s-a făcut până acum. Cred că schimbările şi inovaţiile sunt de bun augur.

Asta te ţine prins în această meserie?

 Absolut! Nu vreau să mă plictisesc, vreau să fac faţă provocărilor. Asta îmi ţine motorul activ.

La Hollywood, eşti privit drept Mr. Charming, care nu spune niciodată nimic negativ şi e mereu binedispus. Ăsta eşti tu cu adevărat?

Da, chiar aşa sunt. Cu toţii avem de făcut nişte alegeri când ne trezim dimineaţa. Poţi trece peste zi cu o atitudine pozitivă şi să fii constructiv, să rezolvi problemele cu calm sau poţi fi genul negativist şi să fii mereu într-o stare proastă. Nu pot să mă plâng, până acum am avut parte de o călătorie minunată.

Toată familia ta este implicată în universul entertainmentului. Ce părere ai despre asta?

Nici eu, nici Jada nu ne-am împins copiii către zona asta, dar au văzut mereu la noi cum e. Cred că a fost o evoluţie firească către ceea ce sunt acum.Recente pe Ok! Magazine

AnaMaria Prodan cimitir PNG
Hugh Grant și Anna Elisabet Eberstein, Getty jpg
8 shannen doherty jpg jpeg
Tudor Chirila, jurat la  Vocea Romaniei
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
Melania Trump, Michelle Obama, Laura Bush și Hillary Clinton prezente la priveghiul lui Rosalynn Carter, Profimedia (1) jpg
copiii sarah jessica parker (6) jpg
Klaus Iohannis în cadrul vizitei oficiale din Belgia Foto Fb Klaus Iohannis jpg
Brad Pitt și Jennifer Aniston, Profimedia (1) jpg
Jessica Simpson colaj  jpg
Celine Dion sufera de o boala neurologica foarte rara jpg
Catalina Ponor a doua oara insarcinata   Instagram, The Art Place (5) jpg
Nico alias Nicoleta Matei si fiica sa, Alexandra Matei   Facebook (1) jpg
Naomi Campbell, Profimedia (3) jpg
Carmen Iohannis si Klaus Iohannis in vizita in Cabo Verde, la Palatul Prezidential   Instagram (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck, Bennifer, Profimedia (5) jpg
Ilinca Vandici DSC 6510 (1) jpg
FotoJet (34) jpg