Ioana Dichiseanu, despre războiul trăit de tatăl său: "O parte din familia Dichiseanu a fost evacuată din casă cu arma la tâmplă. Surorile au trecut milimetric pe lângă viol"

28 februarie, 2022
4 ioana15 jpg jpeg

Ioana Dichiseanu trăieşte războiul din Ucraina prin prisma amintirilor creionate cândva de tată său.

Actorul Ion Dichiseanu a scăpat de bombardamentele din 1944, dar şi de lagărul în care a stat alături de familie, dar acele amintiri l-au însoţit o viaţă întreagă.

1 ioana11 jpg jpeg

"1944. Anul în care am întors armele împotriva Germaniei şi am devenit, din aliaţi, inamici. Anul în care, după cum tata îmi povestea, o parte din familia Dichiseanu a fost evacuată, din casa de la Adjud , cu arma la tâmplă. Evacuarea a fost făcută chiar de către soldatul pe care bunica Agapia şi bunicul Ştefan îl invitau la masă. Au fost deportaţi în Austria, Salzburg. Într-un lagăr în care au stat aproape un an de zile. Pe drum, trenul în care se aflau era să fie aruncat în aer şi surorile au trecut milimetric pe lângă viol. Au scăpat de ambele. Au scăpat şi de bombardamente . Au fost aduşi înapoi acasă pentru că bunicul Ştefan a refuzat să rămână să lucreze în Austria . A urmat , după război, foametea. Dar au răzbit. Tata nu s-a plâns niciodată de nimic. Vorba lui era: "Trec eu şi peste asta!" Dacă va întrebaţi cine este băieţelul din poză , este Ion Dichiseanu. La Salzburg în 1944".

stanga
dreapta
1 ioana11 jpg jpeg
4 ioana15 jpg jpeg


Recente pe Ok! Magazine

Serena Williams (2) jpg
Monica Davidescu 50 (2) jpg
am5 jpg
pt site DSC 5287 fl jpg
Kim Kardashian si Pete Davidson (3) jpg
casa lui Ben Affleck jpg
al11 jpg
Donald Trump
cristiano ronaldo yacht georgina rodriguez jpeg
Lia Bugnar jpg
laura11 jpg
Paris Jackson jpg
Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg
Ashton Kutcher şi Mila Kunis au o avere de 255 de milioane de dolari jpeg
olivia1 jpg
carla bruni profimedia 0712152924 jpg
ales8 jpg
Jennifer Lopez a revenit în SUA (2) jpg