Anca Lungu și logodnicul ei, Harry, pe covorul roșu al premierei filmului românesc înscris la Cannes

19 mai, 2024

Una dintre cele trei producții românești prezentate la această ediție a Festivalului de Film de la Cannes a avut premiera de gală vineri.

Anca Lungu și soțul ei, Harry Arampatzis, la celebrul hotel Carlton. FOTO: Alex Roșu
Anca Lungu și soțul ei, Harry Arampatzis, la celebrul hotel Carlton. FOTO: Alex Roșu

Mutată de ani buni în Franța, la Nisa, Anca Lungu nu putea să nu fie alături de echipa românească a producției „Trei kilometri până la capătul lumii”, unul dintre cele trei filme prezentate la această ediție a Festivalului de Film de la Cannes, dar singurul înscris în competiția oficială.

Astfel că vineri, când filmul în regia lui Emanuel Pârvu a avut premiera mondială pe Croazetă, Anca Lungu a pășit și ea pe covorul roșu alături de Bogdan Dumitrache, Ciprian Chuijdea, Valeriu Andriuță, Ingrid Micu Berescu și Miruna Berescu

Am participat pentru prima dată la premiera unui film aflat în competiția oficială de la Cannes. Am fost alături de echipa filmului românesc “Trei kilometri până la capătul lumii” și am trăit alături de ei toate emoțiile unui astfel de eveniment”, ne-a transmis Anca Lungu, prin intermediul unei postări pe conturile sale de socializare. „Am fost atât de emoționată, încât nu m-am oprit pentru o fotografie pe covorul roșu al Festivalului, dar am fost atât de norocoasă încât să fiu surprinsă de prietenul nostru, Alex Roșu, în fața hotelului Carlton, locul din care am fost preluați de mașinile oficiale ale Festivalului. E o amintire pe care o voi păstra cu drag în suflet. M-am revăzut cu oameni pe care îi apreciez și am văzut un film care m-a emoționat profund. În final le mulțumesc prietenilor mei care au avut grijă să mă ridic la înălțimea evenimentului”, a mai notat fosta știristă de la Antena 1, care a reîntâlnit-o la Cannes și pe Irina Margareta Nistor.

Alături de ea s-a aflat și logodnicul său, omul de afaceri grec Harry Arampatzis, despre care a scris că „I-a plăcut mult “Trei kilometri până la capătul lumii” și a apreciat în special capacitatea regizorului de a pătrunde în intimitatea personajelor sale. A fost impresionat și de jocul excelent al actorilor români. La două zile după premiera de la Cannes încă mai dezbatem pe marginea subiectului, iar acesta este pentru noi un indicator important al unui film bun. Pentru mine pasiunea aceasta s-a născut în copilărie. Tatăl meu s-a ocupat mulți ani de cinematografele din județul Suceava, așa că pot spune, fără să exagerez, că am copilărit printre proiecții. Păstrez și acum obiceiul de a merge la cinematograf și se pare că mi-a găsit partenerul. Filmele sunt cu siguranță una dintre plăcerile care ne apropie.

Și documentarul „NASTY”, despre viața și cariera tenismenului român Ilie Năstase, regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu și Tudor D. Popescu, a fost selectat să fie prezentat la Cannes,  în secțiunea „Proiecții Speciale” din Programul Oficial, de pe 23 mai 2024.

De asemenea, anul acesta, Festivalul de Film de la Cannes include pentru prima dată o secțiune imersivă, „Cannes XR – Immersive”. Doar 8 proiecte din întreaga lume fac parte din competiția acestei secțiuni, iar unul dintre acestea este românesc „Human Violins: Prelude”, o creație regizată și produsă de Ioana Mischie.

FOTO: Alex Roșu/Instagram, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Nadia Comăneci  GettyImages jpg
Klaus Iohannis si Carmen Iohannis la Palatul Elysee inaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris   Administratia Prezidentiala (1) jpg
FotoJet Theron (1) jpg
Elisabeta Lipa, Klaus Iohannis si Carmen Iohannis la Paris la Ambasada la inaugurare Casa Romaniei  Administratia Prezidentiala (22) jpg
Emmanuel și Brigitte Macron, Profimedia (2) jpg
Nadia Comaneci la Paris la dineul de la Luvru   Instagram (12) jpg
Anya Taylor Joy, GettyImages (7) jpg
jennifer aniston instagram jpg
Celine Dion iulie 2024   Instagram jpg
FotoJet J Lo jpg
FotoJet Gala Summer jpg
Familia Beckham, vacanță în Sardinia, Instagram (7) (1) jpg
Jennifer Lopez Ben Affleck, Profimedia (3) jpg
FotoJet Simona jpg
Elon Musk FOTO Profimedia
Blake Lively și Ryan Reynolds, Getty (1) jpg
Michael Douglas, Foto Getty (4) jpg
Kamala Harris, vicepreședinte SUA, Profimedia (3) jpg