Anca Lungu și logodnicul ei, Harry, pe covorul roșu al premierei filmului românesc înscris la Cannes

19 mai, 2024

Una dintre cele trei producții românești prezentate la această ediție a Festivalului de Film de la Cannes a avut premiera de gală vineri.

Anca Lungu și soțul ei, Harry Arampatzis, la celebrul hotel Carlton. FOTO: Alex Roșu
Anca Lungu și soțul ei, Harry Arampatzis, la celebrul hotel Carlton. FOTO: Alex Roșu

Mutată de ani buni în Franța, la Nisa, Anca Lungu nu putea să nu fie alături de echipa românească a producției „Trei kilometri până la capătul lumii”, unul dintre cele trei filme prezentate la această ediție a Festivalului de Film de la Cannes, dar singurul înscris în competiția oficială.

Astfel că vineri, când filmul în regia lui Emanuel Pârvu a avut premiera mondială pe Croazetă, Anca Lungu a pășit și ea pe covorul roșu alături de Bogdan Dumitrache, Ciprian Chuijdea, Valeriu Andriuță, Ingrid Micu Berescu și Miruna Berescu

Am participat pentru prima dată la premiera unui film aflat în competiția oficială de la Cannes. Am fost alături de echipa filmului românesc “Trei kilometri până la capătul lumii” și am trăit alături de ei toate emoțiile unui astfel de eveniment”, ne-a transmis Anca Lungu, prin intermediul unei postări pe conturile sale de socializare. „Am fost atât de emoționată, încât nu m-am oprit pentru o fotografie pe covorul roșu al Festivalului, dar am fost atât de norocoasă încât să fiu surprinsă de prietenul nostru, Alex Roșu, în fața hotelului Carlton, locul din care am fost preluați de mașinile oficiale ale Festivalului. E o amintire pe care o voi păstra cu drag în suflet. M-am revăzut cu oameni pe care îi apreciez și am văzut un film care m-a emoționat profund. În final le mulțumesc prietenilor mei care au avut grijă să mă ridic la înălțimea evenimentului”, a mai notat fosta știristă de la Antena 1, care a reîntâlnit-o la Cannes și pe Irina Margareta Nistor.

Alături de ea s-a aflat și logodnicul său, omul de afaceri grec Harry Arampatzis, despre care a scris că „I-a plăcut mult “Trei kilometri până la capătul lumii” și a apreciat în special capacitatea regizorului de a pătrunde în intimitatea personajelor sale. A fost impresionat și de jocul excelent al actorilor români. La două zile după premiera de la Cannes încă mai dezbatem pe marginea subiectului, iar acesta este pentru noi un indicator important al unui film bun. Pentru mine pasiunea aceasta s-a născut în copilărie. Tatăl meu s-a ocupat mulți ani de cinematografele din județul Suceava, așa că pot spune, fără să exagerez, că am copilărit printre proiecții. Păstrez și acum obiceiul de a merge la cinematograf și se pare că mi-a găsit partenerul. Filmele sunt cu siguranță una dintre plăcerile care ne apropie.

Și documentarul „NASTY”, despre viața și cariera tenismenului român Ilie Năstase, regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu și Tudor D. Popescu, a fost selectat să fie prezentat la Cannes,  în secțiunea „Proiecții Speciale” din Programul Oficial, de pe 23 mai 2024.

De asemenea, anul acesta, Festivalul de Film de la Cannes include pentru prima dată o secțiune imersivă, „Cannes XR – Immersive”. Doar 8 proiecte din întreaga lume fac parte din competiția acestei secțiuni, iar unul dintre acestea este românesc „Human Violins: Prelude”, o creație regizată și produsă de Ioana Mischie.

FOTO: Alex Roșu/Instagram, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Insula de 1 milion Kanal D JPG
Matt Damon și soția Luciana, Profimedia (4) jpg
Geanina Ilieș, Iuliana Pepene, Crina Abrudan, prezentatoare TV, zeițe pe catwalk   Remus Nicolaescu jpg
FotoJet Amalia jpg
Haven Garner Warren, Jessica Alba și Honor Warren participă la proiecția Netflix, GettyImages jpg
Bridgerton foto Getty Images jpg
Jennifer Lopez la absolvirea mezinului lui Ben, Profimedia (2) jpg
jennifer lopez si ben affleck 24 august7 jpeg
FotoJet Ben jpg
Oprah jpg
Joe Biden, captură video
Al Di Meola jpg
FotoJet Bradley jpg
Rihanna, look nou, Profimedia (4) jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, profimedia 0774735387 jpg
Tudor Constin Altceva cu Adrian Artene png
gimnasta Diana Bulimar   pictorial OK, Sorin Stana (1) JPG
Bon Jovi Familie PNG