Asculți de mult muzica lor, dar știi ce s-a ales de artiștii de la Modern Talking?

22 ianuarie, 2023
Modern Talking, cel mai de succes grup din Germania
Modern Talking, cel mai de succes grup din Germania

Muzica anilor ’80 are amprenta pieselor lui Thomas Anders și Dieter Bohlen, care încă dau tonul petrecerilor „pe stil vechi“, chiar dacă trupa s-a destrămat cu scandal.

Pentru cei născuţi înainte de Revoluţie, refrenele celor de la Modern Talking sunt arhicunoscute, fiind nelipsite de la toate petrecerile de dinainte de ’90. Chiar şi acum, piesele lor dance fac parte din playlist-ul party-urilor cu tematică ’80s sau Nostalgia, cele mai cunoscute fiind You’re My Heart, You’re My Soul, You Can Win If You Want, Cheri, Cheri Lady, Brother Louie, Geronimo’s Cadillac ori It’s Christmas – care s-a tot auzit şi în acest sezon la radiouri ori în reclame.

Catalogat drept cel mai de succes grup din Germania, Modern Talking figura în topurile din 1985 în mai multe țări, la doar doi ani de la formare. Un lucru pe care Dieter Bohlen nu-l anticipase în 1983, când avea o piesă bună de lansat pe piaţă, Was macht das schon, dar nu avea interpret pentru ea. Compania muzicală Hansa din Berlin i l-a propus pe Thomas Anders, care înregistrase câteva melodii, dar n-avea încă un hit. Întâlnirea dintre Dieter, tipul blond şi sportiv născut în 1954 în localitatea Berne, şi Thomas, tipul brunet și elegant, originar din Koblenz şi cu 9 ani mai tânăr, a dus la o primă colaborare, cu piese cântate iniţial doar de Thomas, care au prins imediat pe radiouri. Formaţia Modern Talking a apărut abia după ce Dieter a compus piesa definitorie You’re My Heart, You’re My Soul, în vacanţa prelungită în Mallorca, şi când Thomas, abia reîntors din insulele Canare, unde s-a logodit cu Nora Isabell Balling, a bătut palma pentru un proiect duo.

Începuturile Modern Talking

Până să devină revelaţia anului 1985, Thomas Anders și Dieter Bohlen au avut îndoieli că proiectul lor va funcţiona, mai ales că păreau şi urmăriţi de ghinion, Thomas şi logodnica lui scăpând ca prin minune dintr-un accident auto produs chiar în toamna lui ’84. Primăvara următoare, însă, numele lor apărea peste tot, chiar și la noi, fiind prima formaţie occidentală căreia i s-a permis să fie auzită în ţările fostului bloc comunist, în perioada politicilor de relaxare ale lui Mihail Gorbaciov.

Totuşi, Thomas nu era chiar pregătit pentru o astfel de supraexpunere căci, în anul în care formația a câştigat toate trofeele şi a concertat peste tot în Europa, a avut o cădere nervoasă, chiar înainte de nunta sa cu Nora, de la Koblenz, din iulie. Iar la următor hit cu videoclip, Cheri, Cheri Lady, s-a văzut amprenta soţiei lui, care a început să se implice ca manager personal şi chiar ca stilist, sfătuindu-l să-și lase părul lung şi schimbându-i imaginea în cea a unui star excentric. Numai că nu toată lumea vedea cu ochi buni această transformare, prezența constantă a Norei devenind iritantă pentru presă (ea oprind orice interviu solicitat de jurnaliste), fani și chiar pentru Dieter, mai ales după ce Thomas a luat-o cu el şi pe scenă, ca backing-vocal. De altfel, divergențele dintre cei trei au şi dus la scindarea trupei, în 1987, Dieter anunțând sfârșitul proiectului într-un interviu, în timp ce Anders era în Los Angeles.

Timp de zece ani, cei doi au evoluat separat. Dieter a pus bazele unei noi trupe, Blue System, lansând piese precum Sorry Little Sarah, Deja Vu sau Under My Skin. Asta în timp ce, în viaţa personală, a trecut printr-un divorţ incomod de Erika Sauerland – soţia sa din 1983 până în 1989 şi mama celor trei copii ai săi, Marc, Marvin, and Marielin – şi a avut un al doilea mariaj de numai patru săptămâni cu modelul Verona Feldbusch, pe care a luat-o de nevastă într-o capelă din Las Vegas. Între timp, Thomas a continuat să meargă în turnee, folosind numele Modern Talking și interpretând hiturile care l-au consacrat. O vreme, a locuit şi peste Ocean, împreună cu Nora, dar piesele nu erau gustate la nivelul publicului european.

Împăcare pentru scurt timp

Thomas Anders, vocea de la Modern Talking
Thomas Anders, vocea de la Modern Talking

Apoi, 1998 a fost anul marii lor reuniuni, când au lansat albumul Back For Good, ca semn de împăcare. Ajuns no.1 în Germania și în alte 15 țări, părea un restart promiţător. Au câștigat World Music Award pentru cea mai bună formație germană a anului, au fost din nou pe val cu You are not alone, însă muzica se schimbase, iar viziunea lor nu s-a mai pretat noilor trenduri. Şi, chiar dacă au mai lansat încă cinci albume, niciunul nu s-a mai bucurat de succesul din trecut. Astfel că au decis să se despartă din nou în 2003, cu un The Final Album.

Viața după Modern Talking

Anders era din nou între două concerte, ca artist solo, şi avea şi o nouă viaţă sentimentală alături de Claudia Hess, care i-a dăruit un fiu în 2002, pe Alexander Mick. „Atunci când nu mă ocup cu muzica, îmi place să stau prin bucătărie. Ador să gătesc, este chiar distractiv. Soția mea e foarte fericită pentru că nu trebuie să facă nimic“, povestea Thomas într-un interviu.

Mai multe pentru tine...
Dieter Bohlen, creativul de la Modern Talking
Dieter Bohlen, creativul de la Modern Talking

De cealaltă parte, Dieter a avut o viaţă personală mai agitată, făcând pasiune pentru cântăreaţa şi vedeta de televiziune Nadja Abd el Farrag, cunoscută drept Naddel, cu care a fost mai întâi şapte ani (1989-1996), apoi alţi patru ani (1997-2001). Când şi-au spus „Adio!“, artistul a avut şi alte relaţii notorii, în urma cărora i s-au născut alţi trei copii: Maurice Cassian (17), a cărui mamă este dansatoarea Estefania Küster; şi Amelie (11) şi Maximilian (9), născuţi de Fatma Carina Walz, pe care a cunoscut-o în 2006 în Mallorca şi cu care trăieşte şi acum. El a continuat să facă bani frumoși (are o avere de 70 milioane de dolari) compunând piese pentru C.C. Catch, Chris Norman, Bonnie Tyler și Smokie (a cărui melodie Midnight Lady rămâne cea mai populară compoziție a lui Bohlen), dar și ca scriitor, publicând două cărți biografice incomode.

Thomas i-a bătut atunci obrazul pentru câteva „paragrafe false“ şi, după o ceartă cruntă la telefon, nu şi-au mai vorbit pentru următorii zece ani. De altfel, în cele mai recente interviuri, cei doi artiști și-au tot servit replici acide: „Prezența lui Dieter în Modern Talking a fost o greșeală, un accident. Haha! Glumesc, dar adevărul este că el nu trebuia inițial să intre pe scenă cu mine. El a compus piesa You’re My Heart, You’re My Soul și stabilisem ca el să rămână în spate, ca producător. Însă piesa nu a prins din prima şi, cum lumea ne tot invita pe la evenimente, iar noi nu aveam o formulă definită, l-am luat cu mine în concerte. Viața lui s-a schimbat la 180 de grade“, povestea ironic Anders.

În ciuda criticilor şi a unor glumiţe pe internet cum că n-ar avea voce ori că sound-ul trupei e liniar, Bohlen a fost curtat de televiziunile germane, apărând şi ca jurat al concursului Germanii au talent timp de opt sezoane. Iar, ca producător, a continuat să scrie piese, inclusiv pentru gemenele românce Mihaela și Gabriela Modorcea, din proiectul Indiggo.

FOTO: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

andra jpg
FotoJet Ana Violeta sărut jpg
FotoJetKardashian Kate jpg
Elizabeth Hurley și fiul său Damian Hurley, GettyImages (4) jpg
Bradley Cooper si Gigi Hadid   profimedia 0851507160 jpg
Ricky Martin și fiii săi gemeni, Profimedia (2) jpg
Anca Serea și fiica ei Sarah foto Ok Magazine DSC 7786 (3) jpg
FotoJetChicago jpg
FotoJetKS jpg
Miki ex K Pital jpg
Julia Roberts la lansarea colecției sale de bijuterii cu Chopard, la Chateau Marmont, Los Angeles, Getty Images (2) jpg
Olivia Munn, GettyImages jpg
FotoJetLenny și Zoe Kravitz jpg
FotoJetSofiaV jpg
Printul Frederik si presupusa amanta Genoveva Casanova   Casa Regala daneza, Instagram jpg
Jennifer Aniston  sursa   Shutterstock jpg
Nadia Ferreira și Marc Anthony, Instagram (2) (1) jpg
Charlize Theron  foto   Shutterstock jpg