Brigitte Macron, fără statut de Primă Doamnă

7 august, 2017
French And Mexican First Ladies Pose Ahead Of Dinner   Paris jpeg

Francezii consideră că funcţia de Primă-Doamnă vine la pachet cu un buget special, pentru care ei nu sunt de-acord să fie folosiţi bani publici. Aşadat, în urmă cu două săptămâni, au lansat pe internat o petiţie „împotriva statutului de primă-doamnă pentru Brigitte Macron“, cu care speră să împiedice o cheltuială inutilă.

image

Petiţia lansată pe Change.org a strâns mai mult de 150.000 de semnături, iar iniţiatorul, Thierry Paul Valette, care se prezintă drept „pictor şi autor şi cetăţean angajat“, susţine că "nu există nici un motiv pentru care soţia şefului statului să obţină un buget din fonduri publice“.

„Brigitte Macron are în prezent o echipă de doi-trei angajaţi şi doi secretari şi doi ofiţeri de securitate şi acest lucru este suficient“, se arată în petiţia care mai subliniază că această nouă cheltuială vine în ciuda faptului că guvernul vrea să facă economii.

Soţia preşedintelui francez, Brigitte Macron, e deja foarte angajată în evenimentele oficiale la care participă Emmanuel Macron şi speră ca activitatea ei să fie la fel de importantă ca cea a Carlei Bruni-Sarkozy, faţă de care şi-a exprimat admiraţia într-un interviu pentru "Madame Figaro". Potrivit spuselor sale, Carla Bruni-Sarkozy “şi-a făcut bine treaba”. “A fost criticată mult şi a trecut peste toate cu multă clasă. A gestionat bine situaţia, nu a fost uşor”.

Totodată, şeful statului francez şi-a făcut clară poziţia în această chestiune chiar din timpul campaniei electorale: “Cred că este importantă să clarificăm statutul primei-doamne, în caz contrar, ne vom trezi în faţa unor practici ambigue, în faţa disimulării, care este imposibilă pentru cea vizată şi care este o formă de ipocrizie. Dacă voi fi ales – nu, pardon, când vom fi aleşi – va fi acolo, cu un rol şi loc. Nu va sta în spate, ascunsă, sau nu va deveni un tweet (…). Va fi alături de mine, pentru că a fost întotdeauna alături de mine. Doresc ca un cadru să fie definit şi voi cere ca un efort să se facă în acest domeniu”, declara Emmanuel Macron, care consideră că ”trebuie ca persoana care trăieşte împreună cu tine să poată să aibă un rol, să fie recunoscută în acest rol”.

Pe de altă parte, soţiile preşedinţilor Franţei au dispus dintotdeauna de un birou la Élysée şi de colaboratori, remuneraţi prin bugetul Cabinetului preşedintelui. De pildă, predecesoarea sa,  Valérie Trierweiler, fosta parteneră a lui François Hollande, avea cinci colaboratori şi costa statul 33.000 de euro pe lună. Asta în timp ce Carla Bruni-Sarkozy dispunea de o echipă de opt persoane.Recente pe Ok! Magazine

Lily Collins si Ashley Park la premiera sezonului 3 Emily in Paris   Instagram (3) jpg
Carmen Electra, Getty (1) jpg
Amelia Spencer si Eliza Spencer, nepoatele gemene ale Printesei Diana, la British Fashion Awards 2002 02   Instagram jpg
octavia geamanu (5) JPG
liz -hudson
Catherine Zeta Jones si fiul4 jpg
Eva Longoria și Victoria Beckham (2) jpg
theo
afis al bano romina power jpeg
Kirstie Alley, Getty (2) jpg
Monica Anghel FOTO Instagram
cristina spatar a fost ceruta in casatorie in dubai 1 jpg
oana roman jpg
Marc Anthony și Nadia, Getty (2) jpg
1 obama jpg jpeg
Amal Clooney si George Clooney la gala Kennedy Center de la Casa Alba   profimedia 0742223553 jpg
Bennifer în căutarea bradului perfect, Profimedia (5) jpg
Kate Middleton, Prințesa Diana1 jpg