Când Raluca Arvat vorbeşte liber

12 iulie, 2010

Este de ceva timp evident că ştiriştii sunt obligaţi la scurte dialoguri între ei. Au văzut la CNN. Mă gândeam dacă există exerciţii publice de neputinţă mai mari ca astea. Micuţele şi ridicolele dialoguri între ştiristă şi reporterul de la faţa locului sunt scrise pe prompter. Pare incredibil şi probabil e. Sunt un admirator al felului în care intră în direct reporterii, de multe ori din faţa televiziunii, trebuind neapărat să pară a fi undeva, că altfel te-ai întreba de ce repetă ce-a zis ştirista deja. Aşa că trebuie să fie într-un loc mai competent puţin. De obicei spun “bună seara” ştiristei, apoi continuă uşor dramatic, adăugând “bună seara doamnelor şi domnilor”.

Este de ceva timp evident că ştiriştii sunt obligaţi la scurte dialoguri între ei. Au văzut la CNN. Mă gândeam dacă există exerciţii publice de neputinţă mai mari ca astea. Micuţele şi ridicolele dialoguri între ştiristă şi reporterul de la faţa locului sunt scrise pe prompter. Pare incredibil şi probabil e. Sunt un admirator al felului în care intră în direct reporterii, de multe ori din faţa televiziunii, trebuind neapărat să pară a fi undeva, că altfel te-ai întreba de ce repetă ce-a zis ştirista deja. Aşa că trebuie să fie într-un loc mai competent puţin. De obicei spun “bună seara” ştiristei, apoi continuă uşor dramatic, adăugând “bună seara doamnelor şi domnilor”. E un fel de a o exclude pe cea care prezintă din tagma doamnelor.

Reporterii spectaculoşi sunt la Prima şi Naţional TV. Acolo să vezi exerciţiu de echilibristică în discursul liber. Ai senzaţia întotdeauna că se prăbuşeşte. Nici nu mai eşti atent la ce zice. Îţi doreşti s-o scoată la capăt şi gata. Mai mari drame ca cele pe care le prezintă sunt intenţiile de dialog liber ale lor. Şi ajungem la ştirile din sport. N-am văzut om care să zâmbească mai disperat ca Raluca Arvat. Băi, ea orice ar zice, nu-i iese. Ironia sorţii e că trebuie să zâmbească în timpul prăbuşirii. Asta mai ales când dialogul îl poartă cu Andreea Esca. Ea vorbeşte liber într-un tip de relaxare rară la televizor. Dimineaţa e Mihai Dedu. El e deja experimentat în disperarea întreţinută de dialogul nescris pe prompter. Are deja experienţa stării de panică în conversaţie, după vreo câţiva ani de matinale zilnice. E un panicat experimentat.

Băi da cum erau Mândruţă şi Alessandra Stoicescu?! Acolo să fi văzut dramă. Eu nu ştiu cum făceau, da erau într-o încurcătură de când începeau până terminau de vorbit liber. La ei reuşita era una actoricească. Să nu-şi dea lumea seama că nu ştiu ce naiba să zică. În rest, Mândruţă acum se referă la divertisment, nu la inundaţii, dar prompterul face parte din viaţa lui, la fel ca-n prima zi de televiziune. Şi ca o concluzie. Nu există fericire mai mare ca cea a Ralucăi Arvat când termină dialogul cu Andreea Esca. “Despre asta şi multe altele în câteva momente, la ştirile din sport!”.Recente pe Ok! Magazine

Pamela Anderson, Canada 2023, Profimedia (3) jpg
Ben și Jen la Grammy PNG
Madonna la Premiile Grammy 2023, Getty (4) jpg
Leonardo DiCaprio, Getty jpg
FotoJetBasic roz jpg
Catherine Zeta Jones și Michael Douglas, Getty (4) jpg
Ivanka și Ivana Trump, Profimedia 0716593562 jpg
Actriţa Brooke Shields FOTO Profimedia
Jennifer Lopez la Premiile Grammy 2023, Profimedia (2) jpg
Nadia Comaneci GettyImages 1463279292 jpg
FotoJetGrammy jpg
4 kylie minogue cancer 4 jpg jpeg
Paco Rabanne   GettyImages 675910 jpg
Ronaldo Georgina GettyImages 1245965829 jpg
Roxana Hulpe
Shiloh Jolie Pitt, Profimedia (2) jpg
J Lo își vinde vila din Bel Air, profimedia 0753757120 jpg
Jill Biden si Regina Rania   Instagram jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}