Ce este afazia, boala degenerativă de care suferă Bruce Willis? Actorul de 67 de ani a renunţat la film şi se află sub îngrijirea familiei

31 martie, 2022
1 bruce willis inceput de alzheimer dementa uita isi pierde memoria 2022 3 jpg jpeg

Din păcate, am primit confirmarea a ceea ce se suspecta de mult timp la Hollywood. Că legendarul actor Bruce Willis, de 67 de ani, nu se simte chiar bine.

Bruce Willis avea de ani buni probleme de înţelegere şi comunicare pe platourile de filmare, ba chiar recurgea la căşti pentru a-şi primi replicile. Ei bine, ieri seară, familia lui Bruce a anunţat că actorul a fost diagnosticat cu o afecţiune a creierului, numită afazie, care se manifestă printr-o tulburare de limbaj rezultată în urma deteriorării părţii din creier care controlează exprimarea şi înţelegerea limbajului.

Ca urmare a primirii acestui diagnostic crunt, Willis se va retrage din lumea filmului, aşa cum a anunţat acelaşi comunicat al familiei sale, semnat de soţia Emma Willis, fosta soţie Demi Moore şi fiicele Rumer, Scout, Tallulah, Mabel şi Evelyn. “Susţinătorilor extraordinari ai lui Bruce, noi, ca familie, vrem să le împărtăşim că iubitul nostru Bruce se confruntă cu unele probleme de sănătate şi a fost recent diagnosticat cu afazie, care îi afectează abilităţile cognitive.Ca urmare a acestui fapt şi cu multă consideraţie, Bruce se îndepărtează de cariera care a însemnat atât de mult pentru el”, se arată în comunicatul familiei starului.

Din cauza acestor probleme medicale, Willis şi-a vândut casa din New York pentru a petrece mai mult timp cu soţia sa şi copiii lor, în Los Angeles, Emma fiind ajutată de fosta nevastă a lui Bruce, Demi, în îngrijirea starului. Surse de la Hollywood au declarat pentru publicaţia Daily Mail că, în ultimii ani, devenise extrem de greu de lucrat cu Bruce, din cauză că acesta nu-şi înţelegea şi nu putea memora replicile şi folosea căşti pentru a i se repeta în timpul filmărilor.

Mai mult, anul trecut, Bruce a fost fotografiat intrând într-o farmacie fără mască chirurgicală, aşa cum cereau normele pandemiei, deşi aceasta avea un fular circular la gât, cu care putea să-şi acopere gura şi nasul.

Afazia apare, în majoritatea cazurilor, în urma unui accident vascular cerebral, ca urmare a unei tumori la nivelul creierului sau a unei boli neurologice, precum Alzheimer. Cu toate că în multe situaţii afazia este tratabilă, procesul de recuperare în sine este anevoios, cerând multă răbdare şi perseverenţă.

Până la urmă, este bine că Bruce are o familie atât de mare şi unită, care să-l ajute să treacă cu bine peste această încercare.Recente pe Ok! Magazine

Hunter Biden, fiul cel mic al presedintelui Joe Biden   Profimedia (2) jpg
Printul Harry si Elton John   Profimedia (1) jpg
Adina Galupa Eady si sotul sau, muzicianul Frank Eady (4) jpeg
rocco siffredi iumor ep 7 sezon 13 foto Antena 1 jpg
luminita anghel jpeg
Brad Pitt
alec baldwin halyna hutchins jpeg
Jennifer Lopez, Josh Duhamel în Shotgun Wedding, Foto Profimedia (16) jpg
Diana Munteanu   Antena 1, arhiva personala (4) jpg
1 will smith jpg jpeg
Alina Eremia jpg
cabral si adela jpg
Rihanna, cină în rochie transparentă  Foto Profimedia (5) jpg
andreea banica4 fb jpg
1 0 britney spears profimedia 0308237502 2 jpg jpeg
1 divort angelina si jolie brad pitt jpg jpeg
kim kardashian 1 jpg
Gwen Stefani foto profimedia jpg