Ce protocol (absurd) trebuie să respecte gravidele şi mămicile din familiile regale

8 martie, 2018
FotoJet (4) jpeg

De la tradiţie nu se abate nimeni! Chiar dacă include reguli demodate şi fără sens în zilele noastre. Astfel, gravidele regale sau regalităţile proaspăt devenite mămici sunt înştiinţate cu privire la ce au de făcut şi când, iar ele respectă, fără ezitare, obiceiurile Casei Regale.  

Ţinuta de după naştere e aleasă cu mare grijă

image

Imaginea e totul! Atunci când proaspăta mamă îşi face apariţia în public, orice detaliu este pus la punct şi respectat. Vă mai amintiţi când Kate Middleton şi Prinţul William au ieşit din spital cu primul lor născut ca să îl arate lumii întregi? Ei bine, rochia mamei a fost aleasă cu mare atenţie. Kate alesese pentru acel moment, când toate privirile erau aţintite asupra ei, o ţinută foarte asemănătoare cu cea purtată cu Prinţesa Diana după ce născuse. Coincidenţă? Nu prea.

Click pe pagina următoare!

Când se naşte un copil regal, se trag 62 de focuri de armă

image

Este o tradiţie veche militară ca, atunci când vine pe lume un copil în familia regală, să se anunţe marea veste prin focuri de armă. 62, nu mai multe, nu mai puţine. Trase din turnul Londrei, astfel încât să se afle minunata veste în fiecare cămin londonez. Este o mândrie la care nu renunţă naţia britanică. În plus, faţă de aceste focuri de armă, mai sunt altele – 41 la număr – trase din parcul Hyde, lângă palatul Buckingham.

Nou născutul primeşte mai multe nume

image

Trei, patru nume, cam atâtea primeşte copilul regal. Şi asta deoarece compensează, probabil, pentru faptul că ei nu au un nume de familie, nu propriu-zis. De pildă, Prinţul George este, de fapt, George Alexander Louis, pe când sora lui, Prinţesa Charlotte, este Charlotte Elizabeth Diana. Iar tatăl lor, Prinţul William, este William Arthur Phillip Louis. Iar fratele lui - Henry Charles Albert David.

Regina află prima de naşterea unui copil regal

image

Membrii familiei regale trebuie să o consulte pe Regina Elisabeta a II-a în privinţa oricărui aspect important din viaţa lor. Cu alte cuvinte, Regina ia toate deciziile importante. Adică îşi dă acordul ca doi oameni să se căsătorească şi află prima când un bebe regal vine pe lume. Protocolul regal presupune ca proaspăta mămică se o sune imediat pe Regină pe un telefon special, cu legătură doar la Suveran, şi să o anunţe că un nou copil regal s-a născut.

Mămicile regale trebuie să alăpteze

image

Toată lumea recomandă, zilele astea, alăptatul la sân, iar mamele regale nu fac nici ele excepţie, sunt şi ele sfătuite şi chiar aleg şi ele să îşi alăpteze copiii. Kate Middleton a făcut asta în cazul lui George şi al lui Charlotte şi, cel mai probabil, va proceda la fel şi în cazul celui de-al treilea copil al ei. Dar să nu credeţi că asta a fost tradiţia din totdeauna. Înainte de naşterea Reginei Elisabeta a II-a, mamele regale considerau că alăptatul era sub demnitatea lor şi nu practicau asemenea obicei. Totul s-a schimbat odată cu venirea pe lume a Reginei Elisabeta a II-a, care a fost alăptată, şi care a schimbat obiceiul.

Bebeluşii au scutece din cârpă

image

Tradiţia, din nou, este cea care impune folosirea unui singur gen de pamperşi. Şi anume cei din cârpă. Prinţesa Diana spunea că, în timp, până şi familia regală va schimba obiceiul şi va trece la folosirea scutecelor pe care orice mămică obişnuită le foloseşte. Dar iată că s-a înşelat. Kate Middleton a preferat în continuare scutecele din cârpă şi acum ia în seamă scutecele biodegradabile. Dar tot din cârpă.

Bonele sunt experte (şi) în arte marţiale

image

Trebuie să fie pregătite pentru orice, atunci când au în grijă viitorul rege al ţării sau bebeluşi importanţi ca cei regali. Aşadar pregătirea lor trebuie să fie una ieşită din comun. Pe lângă aptitudinile obişnuite pentru o dădacă, ele trebuie să dea o atenţie mărită siguranţei copilului. Sunt antrenate în arte marţiale şi ştiu să conducă agresiv, astfel încât nimeni să nu le ia urma, în caz de pericol.

Fiecare copil regal are câte şase naşi

image

Această tradiţie este respectată nu numai de familia regală britanică, ci şi de alte regalităţi din lume. Astfel, Prinţesa Victoria a Suediei este denumită “Naşa Europei”, din simplul motiv că a fost aleasă de mulţi alţi membrii ai caselor regale să le fie naşă copiilor lor. Prinţesa Charlotte are cinci naşi, pe când Prinţul George are şapte naşi. Prinţul William este naş pentru alte diferite familii regale, incluzând-o pe cea greacă.

Sexul copilului se află doar la naştere

image

Viitoarele mămici nu trebuie, sub nicio formă, să divulge în public sexul fătului lor. De fapt, secretul este atât de bine păstrat, încât mulţi viitori părinţi nu vor nici ei să ştie ce va fi copilul lor – fată sau băiat. Prinţesa Diana ştia că va avea băieţi, dar nu a făcut publică această informaţie decât după naştere.

Tatăl beneficiază de concediu paternal

image

Membrii familiei regale nu trebuie să muncească nici măcar o zi din viaţa lor, însă Prinţul William a fost pilot de elicopter la un moment dat. Şi asta chiar era un serviciu real. Iar, când fiul său a venit pe lume, Will a declarat că îşi va lua concediu paternal timp de şase săptămâni, timp în care nu era plătit.



Recente pe Ok! Magazine

Adrian Daminescu, de nerecunoscut jpg
Banner Stefan Bănică Lavinia parva
Elena Lasconi 1 (1) jpg
skynews brad pitt pitt 6234765 jpg
Cristela și Călin Georgescu jpg
Gabriel Cotabiță și Alexandru Ciucu în 2016   FOTO Sorin Stana, OK Romania (1) jpg
Nicole Kidman Screenshot 2024 10 29 at 22 00 (2) jpg
gabriel cotabita a murit foto facebook jpg
angela similea
FotoJet Hadidele jpg
Maria Obretin aka Constănțeanca din Clanul   Facebook (2) jpg
Bogdan Farcaș   arhiva personală (1) jpg
FotoJet Eva si Demi jpg
Bennifer, Globurile de aur, Profimedia (2) jpg
Gisele Bündchen, Profimedia (1) jpg
Delia Matache în bucătărie pentru clipul piesei Fă ți numărul cu Damian Drăghici   captură (1) png
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
Vărsător, Pixabay jpg