Ce punem pe masa de Revelion ca să avem noroc tot anul! Un aliment este total interzis. Dar și un obicei
Există o întreagă listă pe care amatorii de tradiții și superstiții vor neapărat să o bifeze când vine vorba de o intrare corespunzătoare în noul an.
Desigur, toți ne dorim să scăpăm de vechi, de tot ce nu ne mai e de folos și să facem loc noului. Uităm că uneori noul ne poate scoate din zona de confort, însă nu e problemă. Toată omenirea se concentrează la unison pe un an nou mai bun și mai prosper.
Conform unui ghid nescris al obiceiurilor de Anul Nou, iată ce poți face pentru a atrage norocul. Citește AICI.
Potrivit unor datini străbune, e important să nu uităm ceva: imediat după Anul Nou, nu se mătură în casă. Se presupune că ai aerisit, la 12 noaptea a intrat suflul nou, energia noului an, de aceea dacă ai mătura pe 1, ar fi ca și cum ți-ai mătura sporul casei. Rezumați-vă așadar la aspiratoare, doar dacă este imperios necesar. Altfel vă puteți apuca de curățenie de pe 2.
Ce e bine să avem pe masa de Revelion
Ei bine, cam tot ce îți place, mai puțin un aliment despre care se spune că e de rău augur în noaptea dintre ani.
Cel mai recomandat pe masă este peștele, în orice formă. Se spune că te vei strecura ca peștele printre probleme, dacă îl vei mânca de Revelion.
Dacă nu ești fan pește și nici alimentația vegetariană nu te încântă, află că e bine să optezi pentru carne de orice tip, în afară de cea de pasăre!
E bine să pui orice pe masă, în afară de carne de pasăre, în special de pui. Se spune că acesta alungă norocul din casă și nu te lasă să privești spre viitor.
Iată despre care produse se crede că ar aduce noroc să le mănânci în noaptea de Anul Nou: strugurii, verdețurile, peștele, carnea de porc, leguminoasele și prăjiturelele.
Dacă vrei să-ți creezi un meniu norocos pentru noaptea de Revelion, atunci trebuie să ții cont de acestea!
Foto: Pixabay