Cinci cărţi pe care să le citeşti când eşti în vacanţă

26 iulie, 2021
1 carte jpg jpeg

Suntem în plină vară, iar gândul tuturor este la concediu. Fie că alegi să pleci câteva zile la noi în ţară sau ai hotărât că ai nevoie de un sejur odihnitor departe de România, aruncă în bagaj şi o carte, poate chiar două. Pentru iubitoarele de lectură, acest lucru este aproape o necesitate.

Astfel că, ne-am gândit să facem o listă scurtă cu câteva titluri de carte interesante, suficient de captivante pentru a da pagină după pagină, dar îndeajuns de liniştitoare pentru ca să te poţi bucura de vacanţă.

Saga Favoritelor de Jean Des Cars

Jean des Cars este un jurnalist şi scriitor francez care a colaborat cu publicaţii faimoase precum: Paris Match, Figaro Magazine sau Jours de France. Şi-a câştigat renumele ca pasionat cronicar al caselor regale europene. Nu-ţi imagina că limbajul cărţii Saga Favoritelor este pompos şi dur. Din contră, tonul scriitorului este cursiv, aproape jucăuş şi uşor de reţinut. O să faci cunoştinţă cu poveşti de iubire celebre sau mai puţin cunoscute care o să te facă nu doar să înţelegi mentalităţile de odinioară, dar o să cunoşti amănunte pe care manualele de istorie nu le-au surprins.

Dark Star - biografia lui Vivien Leigh de Alan Strachan

Cine nu a văzut măcar de câteva ori filmul Pe aripile vântului? Am iubit-o şi am urât-o pe protagonistă cu pasiune, dar am vrut să-şi găsească în acelaşi timp liniştea şi să realizeze că dragostea adevărată o singură dată apare în viaţă. Actriţa care a interpretat-o pe Scarlet O'Hara a fost la fel de controversată ca personajul pentru care a câştigat Oscar. În această biografie inovatoare, Alan Strachan oferă un portret complet nou al lui Leigh, care acoperă atât viaţa ei profesională, cât şi cea personală. Cunoşti secrete ţinute departe de ochii presei, afli trucurile de make-up ale actriţei, dar şi lupte personale cu boala psihică care a marcat-o întreaga viaţă. De altfel, puţini ştiu că Vivien a suferit de tulburare bipolară. Autorul a folosit surse scoase recent la suprafaţă despre relaţia toxică cu celebrul său soţ şi actor Laurence Olivier, pe baza scrisorilor şi a jurnalelor din familie. Dacă apreciezi farmecul Epocii de Aur, atunci te vei bucura de imagini şi dezvăluiri din spatele camerelor de filmat ale unor filme celebre, precum Un tramvai numit dorinţă sau Pe aripile vântului.

 

Secretele Parisului de Natasha Lester

Natasha Lester este un exemplu de AŞA DA! Deşi a urmat o carieră în marketing şi a lucrat zece ani pentru o companie de cosmetice ca director de marketing, totuşi, şi-a urmat visul de a scrie. Astfel că, a revenit pe băncile şcolii şi a urmat un master în creative writing, iar succesul i-a surâs. Asta pentru că toate cărţile pe care le-a lansat au avut lipici la public, iar specialiştii i-au apreciat condeiul. Secretele Parisului este o carte extraordinară unde povestea surorilor Penrose, a creatorului de modă Christian Dior şi a unei femei pe nume Kat Jorudan nu ţine cont de timp şi spaţiu. 

 

Minciuna lui Michelangelo. Catedrala în flăcări de Igor Bergler

Charles Backer este un cunoscut profesor universitar. Este deja faimos de cei care au citit până acum cartea Biblia pierdută. Manuscrisul lui Abraham. Lectura este alertă, menită să te ţină cu sufletul la gură, scrisă de cel mai prolific autor român din ultimii 30 de ani. Igor Bergler s-a născut la Reşiţa, reuşind să vândă cu primul său roman, Biblia pierdută, peste 100.000 de exemplare. Ar trebui să nu ne mai plângem că ţara noastră nu încurajează talentele, Igor fiind dovada că da, se poate şi în România. Un strop de curaj şi mult talent, iar noua lui carte, Minciuna lui Michelangelo, va fi lectura anului 2021 pentru mulţi dintre noi.

 

Păzitoarea crocodilului de Katrine Engberg

Katrine este o scriitoare daneză recunoscută în Europa de Vest. Fostă dansatoare şi coregrafă de teatru, a debutat în 2016 cu romanul Păzitoarea crocodilului. Doi detectivi bat palma pentru a soluţiona un caz straniu de crimă. Personajele sunt ample, descrierile vii, iar intriga captivantă. Dacă îţi plac thrillerele, atunci cartea de faţă merită să fie luată cu tine în bagajul de vacanţă.

Nimic nu se compară cu o carte bună, citită departe de zgomotul zilnic, aşadar tu ce alegi azi?

Sursă foto: Pexels



Recente pe Ok! Magazine

Ana Violeta Bănică, fiica prezentatoarei Andreea Marin, cu iubitul ei   Instagram jpg
Mircea Diaconu   Facebook (6) jpg
Iuliana Tudor (2) jpg
Nicole Kidman întinerită, GettyImages (1) jpg
Nicu Sârghea, toboșarul trupei VUNK Foto   Vunk   Facebook jpg
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
Dan Grecu a murit   COSR 2 Marius Urzică jpg
Jennifer Garner si Ben Affleck profimedia 0880706932 jpg
Cosmina Păsărin, Alin Gălățescu, Magda Coman, Camelia Șucu la Voices of Disability   PR jpg
White Brunch jpg
Cindy Crawford în Mexic, Profimedia (2) jpg
Ana Bodea JPG
FotoJet Ben (1) jpg
banner cristina cioran png
Donald Trump Jr  și Kimberly Guilfoyle, GettyImages (3) jpg
Iulia Vântur în roșu jpg
Salma Hayek și François Henri Pinault,  GettyImages (4) jpg
Roxana Ciuhulescu jpg