De ce a câştigat Robert Turcescu procesul cu Mircea Badea?

13 februarie, 2014

Prezentatorul de la B1 TV a câştigat procesul împotriva adeversarului său media, prezentatorul emisiunii „În gura presei“ de la Antena 3, pe care-l acţionase în instanţă pentru ameninţări şi instigare la violenţă.

Prezentatorul de la B1 TV a câştigat procesul împotriva adeversarului său media, prezentatorul emisiunii „În gura presei“ de la Antena 3, pe care-l acţionase în instanţă pentru ameninţări şi instigare la violenţă.

Ceea ce l-a hotărât pe Robert Turcescu să-l dea în judecată pe Mircea Badea au fost afirmaţiile dure ale acestuia dintr-o ediţie a emisiunii „Sinteza zilei“ din luna martie. „Dacă aş trece pe un drum de munte şi în stânga e o prăpastie şi aşa, cu două degeţele, se mai ţine de o frunzuliţă vreun propagandist d-ăsta abject, băsist hidos, oribil, putred, viermănos, d-ăsta (…) nu numai că nu îl ajut, mă întorc cu spatele şi plec. (…) Dacă vreodată în această viaţă voi avea ocazia să le fac rău, o să le fac rău. Meticulos, încet şi determinat“, a spus la acea vreme Mircea Badea, făcând referire la Dan Tăpălagă, Sabin Orcan, Dan Turturică şi Robert Turcescu.

Acum, că Turcescu a câştigat procesul împotriva lui Badea, conform deciziei date de Judecătoria Sectorului 3, antenistul ar trebui să-i plătească 1 leu daune morale. Însă sentinţa poate fi atacată cu apel.

Iată care a fost şi motivarea instanţei, potrivit celor publicate de reportervirtual.ro.

„Modalitatea de prezentare, îmbrăcămintea aleasă de pârât, utilizarea unei imagini prelucrate a reclamantului în costum de militar, precum şi schimonosirea numelui reclamantului („Turcelu”) sunt elemente ce conturează intenţia pârâtului de ridiculizare a reclamantului şi de menţinere în percepţia publică a unor informaţii false privind gradul de colonel al acestuia“, se spune în motivare.

În ceea ce priveşte declaraţia lui Badea că: „Îi urăsc pe aceşti oameni. Am ajuns în România anului 2013 să urăsc nişte oameni până la dezumanizare (…) Dacă o să am vreodată ocazia să le fac rău ăstora, o să le fac. Meticulos, încet şi determinat“, instanţa a considerat că prezentatorul a avut o „tonalitate agresivă” şi că „mesajul transmis are capacitatea de incita la ură şi ostilitate”.

Totodată, a fost creată „o atmosferă de intimidare, ostilă, umilitoare şi ofensatoare îndreptate împotriva unor persoane pe criteriul convingerilor politice sugerate de pârât“.

Conform sursei citate, sentinţa pronunţată de Judecătoria Sectorului 3 în luna decembrie prevede ca Badea să-i plătească lui Turcescu despăgubiri de un leu (atât a solicitat realizatorul de la B1 TV), dar şi achitarea cheltuielilor de judecată, în valoare de 6.008 lei. De asemenea, Badea a fost obligat să publice sentinţa, pe cheltuială proprie, în trei ziare de primă importanţă. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Foto: paginile personaleRecente pe Ok! Magazine

Roman și Elisei PNG
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
Campioni români la Sportivul Anului 2022 jpg
Pamela Anderson despre placerile in 3 ale lui Jack Nicholson   Profimedia jpg
Corina Ungureanu jpg
Cindy Crawford, Getty (2) jpg
Damian Drăghici 2 jpg
Pamela Anderson, Getty (1) jpg
Angelina Jolie  sursa   Profimedia jpg
GettyImages Pique jpg
echipa gimnastelor Diana Bulimar si Larisa Iordache a fost eliminata de la America Express   Antena 1 (3) jpg
premiile oscar jpeg
Paris Hilton copil  sursa   Instagram, GettyImages jpg
Jenna Ortega GettyImages 1442142599 (3) jpg
WRS (2) jpg
Kylie Jenner si Naomi Campbell in show ul de moda Schiaparelli jpg
INNA  WHITE7799 jpg
Riley Keough și Lisa Marie GettyImages 862165928 jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}