Diego Armando Maradona: Întoarcerea Regelui

1 iulie, 2010
maradona 102466232 jpeg

Când nimeni nu mai credea în el, megastarul argentinian vrea să demonstreze lumii întregi că încă mai are un cuvânt greu de spus în fotbal. Într-un sfert din durata meciurilor Argentinei la Campionatul Mondial, camerele sunt pe Diego Armando Maradona (49). Fazele importante nu se termină cu şutul spre poartă. Se termină cu reacţia megastarului argentinian. Şi el ştie să reacţioneze. Este într-o agitaţie permanentă. Nu mai e nici fotbalist, nu e nici antrenor. Maradona este entertainer. Fotbalul devine istorie când se implică el. Sunt două poveşti de succes, care s-au desfăşurat în paralel: succesul Argentinei la Campionatul Mondial şi revenirea lui Maradona.

Când nimeni nu mai credea în el, megastarul argentinian vrea să demonstreze lumii întregi că încă mai are un cuvânt greu de spus în fotbal.

Într-un sfert din durata meciurilor Argentinei la Campionatul Mondial, camerele sunt pe Diego Armando Maradona (49). Fazele importante nu se termină cu şutul spre poartă. Se termină cu reacţia megastarului argentinian. Şi el ştie să reacţioneze. Este într-o agitaţie permanentă. Nu mai e nici fotbalist, nu e nici antrenor. Maradona este entertainer. Fotbalul devine istorie când se implică el. Sunt două poveşti de succes, care s-au desfăşurat în paralel: succesul Argentinei la Campionatul Mondial şi revenirea lui Maradona.

Ediţia de anul acesta a Campionatului Mondial e a cincea la care participă. S-au împlinit deja două decenii în care şi-a consolidat statutul de legendă. Diego satură cumva setea lumii de eroi. De 12 ani, fanii îi celebrează Naşterea (eveniment echivalent al Crăciunului creştin) şi-şi conduc viaţa după cele zece porunci ale „Sfântului Diego”, în cadrul ritualurilor consacrate de Biserica Maradoniană, întreţinută de o sectă care numără 80.000 de adepţi. Mâna cu care Diego a înscris un gol celebru se numeşte „mâna lui Dumnezeu”. Starul argentinian e o religie. Te uiţi spre el şi pare că a înviat. A fost suspendat din fotbal pentru consum de cocaină în 1991. Trei ani mai târziu, istoria s-a repetat. Pentru că Maradona e istorie. S-a retras la 37 de ani, în 1997. “Maradona nu a avut rival pe teren, dar şi-a transformat viaţa personală într-un spectacol, iar acum trăieşte o dramă”, a declarat un coechipier de-al său la un moment dat. A fost într-o luptă oarbă cu statutul lui de consumator de cocaină.

image

În urmă cu zece ani, a fost internat de urgenţă cu afecţiuni cardiace. Fanii îşi priveau neputincioşi idolul decăzut. Patru ani mai târziu, Diego a suferit un infarct miocardic, în urma unei supradoze. Problemelor cu drogurile li s-au adăugat cele cu alcoolul. Diego părea că a fost sufocat de propriul succes. N-ar mai fi mizat nimeni pe revenirea lui. În urmă cu trei ani, a apărut la televizor, anunţând că a trecut peste dependenţe. Între timp, Diego a fost şi soţ, şi tată şi, mai nou, bunic. A fost însurat timp de 14 ani, până în 2004, cu Claudia Vilaffane, cu care are două fete. Au divorţat în 2004 şi, cinci ani mai târziu, au devenit bunici. La Campionatul Mondial, Argentina are două poveşti de succes: cea din teren şi cea de pe margine.

Foto: Guliver-Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

nicole kidman, tom cruise jpg
Printul Nikolai al Danemarcei la 23 de ani (2) jpg
nadal profimedia jpg
Mădălina Ghenea la Săptămâna Modei de la Milano, Foto Instagram (13) jpg
Victoria si David jpg
Cher la Paris, Foto  Profimedia (15) jpg
berecleanu andreea jpg
Luciu Nicoleta2 jpg
FotoJetMoni jpg
cage jpg
Adrian Mutu si Alexandra Dinu (1) jpg
Pique si Shakira Getty jpg
Jennifer Lopez sexy (2) jpg
Coolio (2) jpg
Gwyneth Paltrow 50 ani (5) jpg
robert cormier heartland2 jpg
shakira gerard pique profimedia 0358577468 jpeg
Kelly Osbourne insarcinata (2)   Instagram jpg