FOTO&VIDEO Emoții și lacrimi la retragerea Simonei Halep din tenis! Ce i-a spus Sorana Cîrstea
Neașteptat! După o revenire atât de mult așteptată de public, Regina tenisului românesc și-a anunțat retragerea. Ce i-a transmis o altă româncă din marele circuit?
Vestea că Simona Halep se retrage din tenis a făcut deja înconjurul lumii, la scurt timp după ce a făcut anunțul chiar pe terenul de la Transylvania Open de la Cluj. Decizia sa a venit la vârsta de 33 de ani, imediat după înfrângerea suferită în primul tur al turneului Transylvania Open și după o revenire dificilă în circuit.
Sportiva din Constanța a recunoscut că nu mai poate spera să revină la cel mai înalt nivel, mai ales din cauza accidentărilor pe care le-a avut în ultima perioadă, care au ținut-o mult timp departe de suprafața de joc: „Nu știu dacă cu tristețe sau cu bucurie, cred că ambele sentimente mă încearcă, dar iau această decizie cu sufletul împăcat și întotdeauna am fost realistă cu mine. Corpul meu nu mai duce atât de mult ca să ajung unde probabil am fost, este foarte greu să ajung acolo și știu ce înseamnă să ajungi acolo. De aceea, am vrut să vin astăzi aici la Cluj, să joc în fața dumneavoastră și să îmi iau la revedere, pe terenul de tenis. Chiar dacă prestația mea nu a fost foarte bună, a fost cu tot sufletul și mă bucur mult că ați venit. Și cine știe dacă nu mă voi întoarce, dar deocamdată este ultima dată când am jucat aici”, a spus Simona Halep, la finalul meciului cu Lucia Bronzetti.
„Nu vreau să plâng, este un lucru frumos, am fost numărul unu mondial, am câștigat Grand Slam-uri, e tot ce mi-am dorit. Viața merge înainte, este viață și după tenis și sper să ne revedem de câte ori posibil. O să vin la tenis, o să joc tenis în continuare, dar ca să fiu competitivă necesită mult mai mult și în momentul ăsta nu se mai poate”, a mai spus Simona Halep.
Prezentă și ea în turneul Transylvania Open, Sorana Cîrstea a reacționat la retragerea Simonei și i-a transmis acesteia un mesaj plin de iubire, respect și recunoștință. „Ne cunoaștem de când aveam 7 ani și am împărtășit atât de multe lucruri împreună. Așa că în seara asta am plâns pentru că o părticică din mine pleacă odată cu tine. Îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut pentru sportul nostru, pentru România și pentru noi. Bucură-te de acest nou capitol din viața ta de campioană și ne vedem curând de partea cealaltă (a terenului, n.r)”, i-a transmis Sorana Cîrstea.
Simona Halep e Regina tenisului din România
Sportiva din Constanţa lasă în urmă un palmares impresionant, cu 24 de trofee, dintre care două de grand slam, şi 64 de săptămâni ca lider WTA.
Născută la 27 septembrie 1991, la Constanţa, Simona Halep a început tenisul de la vârsta de patru ani, mai întâi sub îndrumarea antrenorului Ioan Stan. La 14 ani, ea a debutat în circuitul ITF şi a ajuns repede între cele mai bune tinere jucătoare din lume.
În 2008, Halep a câştigat turneul de la Roland Garros, la junioare, iar doi ani mai târziu a pătruns în circuitul profesionist.
Cariera ei a intrat pe o pantă constant ascendentă în a doua jumătate a anului 2013, în care a câştigat şase turnee, pe toate suprafeţele. Halep a cunoscut consacrarea în 2014, când a jucat finala de la French Open la senioare şi finala Turneului Campioanelor, la prima participare, pe lângă alte două trofee care i-au intrat în palmares.
Ca profesionistă, Simona Halep a câştigat în total 24 turnee, inclusiv două de grand slam, la Roland Garros, în 2018, şi Wimbledon, în 2019.
Cariera Simonei Halep, în cifre:
Titluri WTA de simplu: 24 – Melbourne, Toronto – 2022; Roma (Premier 5), Praga (WTA International), Dubai (Premier) – 2020, Wimbledon (Grand Slam) – 2019, Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), toate trei în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), ‘s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul „mic” al campioanelor), toate cele şase în 2013;
Finale WTA de simplu: 18 – Cluj-0Napoca (2021); Madrid (Premier Mandatory), Doha (Premier) – 2019, Cincinnati (Premier 5), Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) – în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5) – în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5) – în 2015, WTA Finals – Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory) – toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.
Titluri la dublu: 1, Shenzhen – 2018, în echipă cu Irina Begu;
Finală (dublu): 1, Montreal – în 2016, în echipă cu Monica Niculescu;
Meciuri câştigate – meciuri pierdute: 579-238;
Premii totale: 40,203,437 milioane de dolari;
Cea mai înaltă clasare în ierarhia WTA: Locul 1 (64 de săptămâni).
FOTO: Transylvania Open, Facebook