Errol Flynn se droga şi făcea sex cu minore. Ce acuzaţii i s-au adus actorului
„Îmi plac femeile tinere şi whisky-ul vechi”, spunea Errol Flynn, romanticul din filmele de la Hollywood. A fost unul dintre cei mai cunoscuţi actori ai anilor 1940, avea un farmec de neegalat care l-a făcut celebru, dar personalitatea sa deviantă avea să îi provoace căderea.
Flynn s-a născut în Hobart, Tasmania în 1909 şi a fost un copil problematic. După ce a fost expulzat din şcoală pentru furt, el a petrecut ceva timp în Papua, Noua Guinee şi în Sydney, Australia, asta înainte de a se muta la Londra. Cu toate acestea, neputând să se stabilească în societatea britanică, s-a întors curând acasă.
A încercat să meargă din nou la şcoală, la Liceul din Biserica din Anglia din Sydney, dar a fost expulzat după ce a făcut sex cu femeia de serviciu. După a lucrat ca funcţionar, dar şi-a pierdut slujba pentru că sustrăgea sume mici de bani.
Frumuseţea şi caarisama l-au adus pe Flynn în lumea cinematografiei. În 1933, a apărut într-un film australian cu buget redus, In Wake of the Bounty. Cu toate acestea, a fost evident pentru toată lumea, în mare parte pentru Flynn însuşi, că îi lipseau multe cunoştinţe de actorie.
Hotărât să reuşească, Errol a plecat înapoi în Anglia şi a studiat la Northampton Repertory Company timp de şapte luni. În mod surprinzător, după o ceartă cu un manager, Flynn a fost demis. În mijlocul conflictului, femeia s-a prăbuşit pe scări, dar s-a spus că ar fi fost ajutată să cadă.
Indiferent de comportamentul său, carisma irezistibilă l-a ajutat să câştige rolul principal în Murderer la Monte Carlo şi, ulterior, un contract cu Warner Brothers. Aşa că Flynn a părăsit Europa şi a zburat în America. La Hollywood, a făcut imediat senzaţie, iar cariera sa a început să înflorească.
Errol a început să fie distribuit în filme de aventuri şi apreciat pentru modul în care mânuia sabia.
A jucat alături de Olivia de Havilland în nouă filme, devenind unul dintre cele mai populare cupluri de la Hollywood. Deşi amândoi au recunoscut că există o chimie între ei şi dragostea plutea în aer, cei doi au negat că între ei s-ar fi întâmplat ceva, iar asta pentru că Flyn era căsătorit cu actriţa franceză Lili Damita. S-au căsătorit în 1935, dar au divorţat în 1942.
Starul fumea, bea şi se implica în relaţii nepotrivite. El a fost adesea protagonistul unor scandaluri care i-au distrus imaginea
În 1942, Flynn a devenit cetăţean american şi a solicitat să se alăture serviciilor armate, dar a fost declarat inapt din cauza mai multor probleme de sănătate. Actorul avea inima mărită şi suferise cel puţin un infarct la momentul respectiv; malarie recurentă, pe care a contractat-o în timpul său în Noua Guinee; dureri de spate cornice, pentru care lua în în mod regulat morfină şi, ulterior, heroină; tuberculoză cronică persistentă, şi şase boli cu transmitere sexuală.
În acelaşi timp, genurile noi, precum filmul noir, au schimbat gustul publicului. Flynn nu a putut să facă faţă tranziţiei şi calitatea rolurilor sale a scăzut. Cum erau nenumăraţi actori talentaţi care aşteptau să apară pe ecran, Flynn a rămas fără contractele pe care avea.
La 41 de ani, cariera lui Errol s-a încheiat. Colaboratorii săi au răsuflat însă uşuraţi când nu a mai apărut pe platouri, deoarece avea un comportament dificil.
În 1943, Errol Flynn a fost acuzat că a violat două fete minore. Chiar dacă a fost achitat, imaginea sa a fost distrusă pentru totdeauna. În plus, s-a căsătorit în secret, în Mexic, cu Nora Eddington, în vârstă de 19 ani, pe care o cunoscuse în timpul procesului său. Au avut doi copii înainte să divorţeze în 1949. Această perioadă a vieţii lui a fost redată în filmul The Last of Robin Hood, iar rolul lui Errol a fost jucat de Kevin Kline.
Flynn a continuat să bea, să fumeze şi să aibă aventuri cu femei, distrugându-şi sănătatea şi ceea ce a rămăsese din reputaţia sa.
În anii 1950, a fost diagnosticat cu leziuni la ficat şi hepatită. În 1959, corpul său a renunţat să mai lupte. Errol Flynn a murit în urma unui atac de cord.
Cu toate astea, rămâne la fel de admirat şi astăzi, pentru că nimeni nu a rezistat farmecului său, nici tinerele, nici Hollywoodul. Chiar şi acum, viaţa lui Errol Flynn face subiectul multor biografii şi filme.