Gabriela Firea s-a întâlnit cu copii ucraineni: ”Războiul nu este al copiilor şi nici unul nu ar trebui să sufere din cauza luptelor!”

24 martie, 2022
1 firea14 jpg jpeg

Oficialii români fac tot posibilul să le asigure refugiaţilor ucraineni o şedere confortabilă.

Acţiunea este susţinută masiv şi de societatea civilă, care a sărit în ajutorul celor fugiţi din calea războiului. Ministrul familiei, tineretului şi egalităţii de şanse a publicat pe pagina sa oficială de socializare un update în care arată cum au fost primiţi o parte din copiii ucraineni şi şi-a manifestat revolta vizavi de războiul din Ucraina. Căci prea multă durere, suferinţă, dor, desprindere, separare pentru aceşti oameni care au fost prinşi la mijloc de orgoliile belicoase ale unora. Iată ce cuvinte şi fotografii a publicat Gabriela Firea.

”Războiul nu este al copiilor şi nici unul nu ar trebui să sufere din cauza luptelor!

Din păcate, realitatea zilelor noastre este alta şi prea mulţi copii ucraineni au fugit din calea bombelor.  Am vizitat 17 tineri speciali, orfani, găzduiţi până la vremuri mai liniştite într-un centru din Sectorul 4.

Întâlnirea cu aceşti copii a fost una foarte emoţionată. Situaţia lor era oricum una dificilă, fiind fără părinţi, iar acum sunt şi departe de locul căruia îi spuneau casă, alungaţi de un război pe care nu-l înţeleg.

Cei 71 copii, şase băieţi şi 11 fete, au fugit acum o săptămâna din Odesa, unul dintre cele mai bombardate oraşe din Ucraina. Am văzut în ochii lor suferinţă, pe alocuri teamă, dar şi mult optimism. I-am asigurat că-i tratăm ca pe copiii noştri şi nu le va lipsi nimic de la haine şi alimente, până la servicii medicale.

Chiar dacă sunt departe, tinerii nu au rupt total legătura cu Ucraina. În fiecare zi, participă la cursurile ţinute pe Internet de profesorii ucraineni rămaşi acasă şi ascunşi prin buncăre. Şi cele două însoţitoare fac acelaşi lucru, ambele fiind profesoare. E incredibilă dorinţa lor de normalitate!

Printre copii am găsit şi o fetiţă parcă ruptă din poveşti: blondă, ochi albaştri, obrajii roşii. La doar patru ani, nu înţelege de ce casă le e acum un loc cu mulţi străini. La centrul din sectorul 4 au, însă, tot ce le trebuie datorită colegilor de la primărie şi din  direcţia de protecţie a copiilor. La întâlnire au participat domnul Rohovei Păun, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în România, Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, Elena Tudor, preşedinte ANPDCA şi Vişinel Bălan, vicepreşedinte ANPDCA.

De la începutul războiului, aproape 600 de orfani au găsit refugiu în România, iar 260 sunt încă în grija noastră. Suntem în legatură permanentă cu toate direcţiile judeţene de protecţie a copilului, care fac o treabă excelentă, dar şi cu autorităţile din Ucraina. 🇹🇩 Statul român va avea grijă ca toţi orfanii ucraineni să se întoarcă cu bine în ţara lor, când va fi pace.”, a conchis Ministrul familiei, tineretului şi egalităţii de şanse.Recente pe Ok! Magazine

Madalina Ghenea stil colanti sexy (1) jpg
Nadine jpg
Ben Affleck weekend jpg
Sylvester Stallone alaturi de sotia Jennifer Flavin si fiica sa FOTO EPA-EFE
Laurențiu Reghecampf și Corina Caciuc (5) jpg
michael diuglas catherine zeta jones GettyImages 450140000 (2) jpg
cam87 jpg
rares9 jpg
Klaus Iohannis si Carmen Iohannis in alb in America la New York 2022 (1) jpeg
meghan markle si johnny depp jpg
morone43 jpg
kate william profimedia 0725226423 jpg
Regina Letizia și Jill Biden în SUA jpg
Regina Consoartă Camilla jpg
angelina jolie si shiloh jolie-pitt
Demi costum de baie jpg
neacsu12 jpg
Kaley Cuoco și Pete Davidson (13) jpg