Globurile de Aur 2012: câştigătorii

16 ianuarie, 2012

Mare parte din predicţiile privindu-i pe câştigătorii Globurilor s-au adeverit în această noapte, la Beverly Hilton Hotel, din Beverly Hills, unde ceremonia a fost găzduită de Ricky Gervais. Şi da, George Clooney a avut momentul său cu totul special!

Mare parte din predicţiile privindu-i pe câştigătorii Globurilor s-au adeverit în această noapte, la Beverly Hilton Hotel, din Beverly Hills, unde ceremonia a fost găzduită de Ricky Gervais. Şi da, George Clooney a avut momentul său cu totul special!

George se poate declara fericit: cu rolul său din The Descendants i-a învins la categoria cel mai bun actor (dramă) pe Leonardo DiCaprio (J.Edgar), pe cel mai bun prieten al său, Brad Pitt (Moneyball) şi pe Ryan Gosling, chiar în filmul a cărui regie o semnează, The Ides of March. Şi pentru ca seara să fie memorabilă, nu s-a putut abţine să nu-i fure lui Brad bastonul (care îl ajută să se deplaseze în ultima vreme, în urma accidentului suferit) şi să defilieze cu el pe scenă. "Trebuie să i-l duc înapoi. Nu poate s-ajungă la bar altfel", a explicat George

De partea cealaltă, Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă (dramă) i-a revenit lui Meryl Streep, pentru interpretarea lui Margaret Thatcher, în The Iron Lady - astfel, la cea de-a 69-a ediţie a Globurilor de Aur, Meryl a fost câştigătoare în faţa Violei Davis (The Help), a lui Glenn Close (Albert Nobbs), a lui Rooney Mara (The Girl with The Dragon Tattoo) şi a Tildei Swinton (We need to talk about Kevin).

Pentru comedie/musical, cel mai bun actor a fost desemnat Jean Dujardin (The Artist), iar cea mai bună actriţă Michelle Williams, pentru felul în care i-a dat viaţă lui Marilyn Monroe, în pelicula My Week with Marilyn. Momentul ei de mulţumire, dedicat fiicei sale, Matilda, a fost unul dintre cele mai emoţionante. La fel cum a fost şi discursul lui Morgan Freeman, care a fost distins cu premiul pentru întreaga carieră Cecil B. DeMille, înmânat de Sidney Poitier şi Helen Mirren.

Un alt moment special al serii a fost cel în care Kate Winslet a luat acasă al treilea Glob de Aur din cariera sa - primul însă, de data aceasta, în urma unei producţii pentru micul ecran. E vorba desore Mildred Pierce, care i-a adus premiul pentru cea mai bună actriţă într-o miniserie TV (la categoria masculină, câştigătorul este Idris Elba, pentru Luther).

Cât priveşte Globul de Aur pentru cel mai bun film, probabil că glumeţul George Clooney a avut inima împărţită, între proiectul său de suflet, The Ides of March, şi celălalt film, al cărui cap de afiş este, The Descendants. Şi, dacă ar fi să glumim în stilul lui, conform sloganului "mai multe cupoane, mai multe şanse", într-un fel sau altul tot Clooney s-a bucurat la urmă, când Globul a fost acordat peliculei The Descendants (nominalizate la aceeaşi categorie au fost The Help, Hugo, al lui Martin Scorsese, War Horse, al lui Steven Spielberg, şi Moneyball, cu Brad Pitt în rol principal - de notat că Scorsese şi-a luat revanşa, obţinând Globul pentru cea mai bună regie, graţie lui Hugo).

Alţi câştigători: The Artist (cel mai bun film - comedie sau musical), The Adventures of Tintin, realizat de Steven Spielberg (cel mai bun film animat), Octavia Spencer (The Help, cea mai bună actriţă într-un rol secundar), Cristopher Plummer (Beginners, cel mai bun actor într-un rol secundar), Woody Allen (Midnight in Paris, cel mai bun scenariu), Homeland (cel mai bun serial TV - dramă), Modern Family (cel mai bun serial TV - comedie sau musical), Claire Danes (Homeland, cea mai bună actriţă într-un serial TV - dramă), Kelsey Grammer (Boss, cel mai bun actor într-un serial TV - dramă), Laura Dern (Enlightened, cea mai bună actriţă într-un serial TV - comedie sau musical), Matt LeBlanc (Episodes, cel mai bun actor într-un serial TV - comedie sau musical).

Foto: Facebook/George ClooneyRecente pe Ok! Magazine

Tudor Chirilă foto Pro TV jpg
bundy profi jpg
FotoJetScandal jpg
Alex Rodriguez și Jennifer Lopez, Foto GettyImages (4) jpg
Ilinca Vandici nasa de botez (10)   Instagram jpg
leo profi jpg
nicole kidman, tom cruise jpg
nadal profimedia jpg
Mădălina Ghenea la Săptămâna Modei de la Milano, Foto Instagram (13) jpg
Victoria si David jpg
Cher la Paris, Foto  Profimedia (15) jpg
Luciu Nicoleta2 jpg
FotoJetMoni jpg
cage jpg
Adrian Mutu si Alexandra Dinu (1) jpg
Pique si Shakira Getty jpg
Jennifer Lopez sexy (2) jpg
Coolio (2) jpg