Iată ce puteri incredibile are Familia Regală britanică!

11 februarie, 2018
hepta 2992836 jpg jpeg

Pe lângă responsabilităţile şi drepturile evidente, membrii familiei regale britanice – şi mai ales Regina – au nişte avantaje uimitoare de care pot profita atâta timp cât ocupă funcţiile publice prezente.

Regina nu are nevoie de un permis de conducere

Regina, la volan

Ce viaţă, nu-i aşa?! În timp ce orice muritor de rând trebuie să înveţe să conducă o maşină şi să dea examen pentru a demonstra asta, iată că această regulă nu i se aplică şi suveranului Marii Britanii. Iar Regina a profitat cu vârf şi îndesat de acest drept. De fapt, am văzut-o la volan până anul trecut, când fotografii au imortalizat-o conducându-şi propriul Jaguar. Şi asta în ciuda faptului că faimosul şofer are nu mai puţin de 91 de ani!

Regina nu deţine paşaport britanic

Cetăţean internaţional

O ciudăţenie, nu? Cel mai de seamă cetăţean britanic nu are paşaport britanic! Şi asta pentru că tocmai Majestatea Sa emite paşapoartele fiecărui cetăţean din ţara sa. Culmea e că toţi ceilalţi membri ai Casei Regale deţin un astfel de act, nu însă şi Regina. Elisabeta a II-a a călătorit mai mult decât orice monarh din istoria britanică, cu toate astea nu are drept dovadă nicio ştampilă pe niciun paşaport. Ha!

 Numai ei au voie să mănânce lebede

image

Istoria lebedelor britanice este pe cât de fascinantă, pe atât de bizară. Lebedele au fost recunoscute, pentru prima dată, ca proprietate a Familiei Regale în 1482, când Eduard al IV-lea a emis Actul despre Lebede. Chiar şi-n ziua de azi, există angajat, la Palatul Regal, un Swan Master, care se ocupă cu număratul lebedelor de pe râul Tamisa. Dacă cineva face vreun rău unei lebede, acest gest este considerat trădare şi îi poate aduce individului cu pricina mari probleme cu legea.

Membrii Casei Regale deţin şi toţi delfinii şi toate balenele

image

În 2004, un anume Robert Davies, pescar de meserie, a prins un sturion. Mare ghinion! Pentru că sturionul este considerat “peşte regal” şi, odată prins, trebuie oferit Reginei. “Peştele este acum în posesia poliţiei şi investigăm să vedem dacă nu cumva au fost comise şi alte fărădelegi”, spunea atunci un poliţist celor de la BBC. Într-un final, pescarul n-a fost acuzat, iar sturionul – un peşte foarte rar găsit în apele britanice – a fost trimis la Muzeul de Istorie Naturală din Londra. Aceleaşi legi îi apără şi pe delfini, şi pe balene, în Marea Britanică.

Regina are imunitate şi nu poate fi trimisă sub acuzaţie

image

Nu se întâmplă numai la noi aşa ceva! În Marea Britanie, Regina este singura persoană cu imunitate completă, adică nu poate fi pusă sub acuzare, indiferent ce ar face. Dacă s-ar trezi Regina, într-o bună zi, şi ar face o nefăcută, miniştrii Majestăţii Sale ar răspunde pentru faptele ei, nicidecum Regina.

Poate concedia întregul guvern australian

Cu prim ministrul australian, Malcolm Turnbull

Australia a devenit un stat în sine în 1901, când britanicii le-au permis celor şase colonii să înceapă să guverneze singure. Cu toate astea, Regina Marii Britanii este în continuare şeful statului australian şi se poate implica din punct de vedere politic, pe plan intern. Astfel, în 1975, exact asta s-a şi întâmplat. Toţi membrii parlamentului australian au fost rugaţi să-şi strângă lucrurile personale şi să părăsească biroul pe care l-au ocupat până atunci.

Pot trimite Marea Britanie în război

image

Nu numai că pot conduce vase navale, dar le şi pot trimite la război. Da, da! Regina Elisabeta a II-a şi Prinţul Charles au ultimul cuvânt în astfel de probleme de stat. E bine, totuşi, că nu au fost niciodată catalogaţi ca nişte oameni impulsivi!...Recente pe Ok! Magazine

Melania și Donald Trump în 2024, Profimedia (7) jpg
shannen doherty foto profimedia 9 jpeg
Donald Trump  sursa foto   Profimedia jpg
Irina Columbeanu foto OK Magazine DSC 5772 (3) jpg
Mirela Oprisor aka Aspirina din Las Fierbinti si Marius Manole la Intrebarea Mesei Rotunde de la Acasa T   Acasa TV (3) jpg
Eva Pavel, Apel la consilier de la Kanal D (1) jpg
Ben și Jen casă, Profimedia jpg
Lauren Sanchez și Jeff Bezos, Profimedia (1) jpg
Andreea Berecleanu nașă (1) jpg
Michael Douglas cu Dylan și Carys, Profimedia (2) jpg
FotoJet Anca Lungu jpg
dallas jpg jpeg
Sharon Stone jpg
Violet Affleck, Profimedia (1) jpg
angela similea
Bon Jovi, GettyImages jpg
FotoJet Gere jpg
FotoJet Courteney Cox jpg