Laura Nureldin: "Am suferit de anorexie. Am fost pe punctul de a muri"

22 februarie, 2022
3 laura222 jpg jpeg

Laura Nureldin s-a luptat în trecut cu anorexia. Ştirista poartă şi azi pe trup urmele acelor vremuri. Povestea ei nu are cum să nu te impresioneze.

“De când le am - adică de vreo 20 de ani - mai mereu îmi atrage cineva atenţia că "mi se văd vergeturile". Înţeleg perfect demersul binevoitor, discret şi, uneori, jenat - cel mai recent, al unui telespectator căruia i-am şi mulţumit. Şi i-am promis că o să spun povestea lor, a vergeturilor, fiindcă e una cu final fericit. Pentru mine.

Am fost anorexică. Vorba vine "am fost", că anorexia seamănă cu dependenţa de droguri ori de alcool: ajunge să-ţi spună cineva că te-ai îngrăşat un pic ca să reîncepi să te gândeşti de şapte ori înainte să iei îmbucătura din farfurie. Dar am fost anorexică. Mâncam câte un pumn de popcorn (se umflă repede în burtă, are puţine calorii) şi beam litri de Cola fără zahăr. Atât.

stanga
dreapta
1 laura188 jpg jpeg
3 laura222 jpg jpeg

Am fost pe punctul de a muri. Nu de foame, ci de inimă. Anorexicii nu mor de foame, ci pentru că le cedează miocardul (un muşchi, la urma urmei, care are nevoie de proteine) şi fac infarct.

Atunci, demult, când îmi găsisem duşmanul în mâncare, mi-am pierdut sprâncenele aproape complet şi definitiv, a început să-mi cadă părul, iar elasticitatea pielii a devenit o amintire - aşa m-am ales cu dungile alea pe diverse zone ale corpului. Colagenul plecase şi lăsase în loc nişte urme ca sfâşiate de o fiară.

Am vergeturi. Ştiu La început le-am urât. Apoi, le-am acceptat. În cele din urmă, am învăţat să le iubesc. Ele îmi aduc aminte că sunt o supravieţuitoare. Aşa cum cicatricile unui soldat revenit de pe front îi amintesc acestuia că a trecut prin iad şi a trăit să-şi povestească drumul.

"Ştii, ţi se văd vergeturile."

"Ştiu. Le văd şi eu. Şi le iubesc. Sunt parte din povestea mea", spune Laura.Recente pe Ok! Magazine

ale3 jpg
Serena Williams (2) jpg
am5 jpg
pt site DSC 5287 fl jpg
Kim Kardashian si Pete Davidson (3) jpg
casa lui Ben Affleck jpg
al11 jpg
Donald Trump
cristiano ronaldo yacht georgina rodriguez jpeg
Lia Bugnar jpg
laura11 jpg
Paris Jackson jpg
Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg
Ashton Kutcher şi Mila Kunis au o avere de 255 de milioane de dolari jpeg
olivia1 jpg
carla bruni profimedia 0712152924 jpg
ales8 jpg
Jennifer Lopez a revenit în SUA (2) jpg