Lisa Marie Presley adora Graceland, moștenirea de la tatăl său. Cui revine acum emblematica proprietate?

17 ianuarie, 2023
Trei generații de femei Presley: Priscilla, Lisa Marie și fiicele ei
Trei generații de femei Presley: Priscilla, Lisa Marie și fiicele ei

Un reprezentant al Graceland a confirmat pentru revista People luni, ceea ce toată lumea se aștepta.

Emblematica proprietate achiziționată de Elvis Presley a fost moștenită de Lisa Marie Presley. Aceasta purta un deosebit respect locației și a transmis în 2013: ”Graceland mi-a fost dăruit de tata și va rămâne a mea întotdeauna. Niciodată nu va fi vândută! De la mine, va trece la copiii mei.”

Și chiar se va întâmpla, cum și-a dorit Lisa Marie Presley. Conform datelor oficiale, Graceland va intra în posesia celor trei fiice ale Lisei Marie Presley: Riley Keough, 33 ani, și gemenele Harper și Finley Lockwood, în vârstă de 14 ani.

După moartea neașteptată și fulgerătoare a unicei fiice a Regelui Rock and Roll, Elvis Presley, fanii se întrebau cui va rămâne proprietatea.

5 lisa marie si elvis jpg jpeg

Lisa Marie Presley a crescut în această casă făcută celebră de Elvis. Tot aici Regele Rock and Roll s-a stins din viață, în 1977, la vârsta de 42 de ani, când Lisa avea doar 9 ani.

După o viață în care s-a luptat cu dependența de pastile, datorii și un divorț crunt, fiica lui Elvis Presley a fost bântuită întreaga ei viață de felul în care și-a pierdut tatăl. Ea a dezvăluit, la un moment dat, cum n-a uitat niciodată cum și-a văzut părintele mort, pe 16 august 1977.

„Nu-mi place să vorbesc despre asta”, a ținut să precizeze Lisa Marie despre noaptea în care Elvis a murit în casa lor Graceland. „Era 4 dimineața. Trebuia să dorm la acea oră. El m-a găsit…”, a continuat regretata vedetă.

Tatăl și-a sărutat singurul copil de „Noapte bună!”, atunci fiind ultima dată când l-a mai văzut în viață pe Elvis. Mai târziu, când s-a dus să-l vadă pe Elvis, era era deja mort, iar iubita lui, Ginger Alden, era lângă el încercând să-l readucă cumva la viață.

Fetița de tunci a moștenit domeniul într-un fond de rezervă în care a intrat cu drepturi depline la 25 de ani, în 1993. Atunci a devenit unicul proprietar al Graceland. Cu toate acestea, Lisa Marie Presley a format un nou fond, care a inclus-o și pe mama sa, la Banca Națională de Comerț.

De-a lungul timpului, membrii fondului au decis să deschidă domeniul pentru public și să fie organizate o mulțime de variante de vizită, inclusiv cazări peste noapte.

Elvis Presley a cumpărat Graceland în 1957 cu suma de 100.000 de dolari. În 2020, Rolling Stone a dezvăluit că domeniul a ajuns să valoreze 500 milioane de dolari.

Domeniul de familie va găzdui pe 22 ianuarie o slujbă de pomenire pentru regretata Lisa Marie Presley, a anunțat luni familia îndoliată.

De la vestea morții sale, fanii își prezintă condoleanțele la Graceland, au adus flori și mesaje de adio. 

Foto: Profimedia, GettyRecente pe Ok! Magazine

FotoJetBasic roz jpg
Catherine Zeta Jones și Michael Douglas, Getty (4) jpg
Ivanka și Ivana Trump, Profimedia 0716593562 jpg
Actriţa Brooke Shields FOTO Profimedia
Jennifer Lopez la Premiile Grammy 2023, Profimedia (2) jpg
Nadia Comaneci GettyImages 1463279292 jpg
Madonna la Premiile Grammy 2023, Getty (1) jpg
FotoJetGrammy jpg
4 kylie minogue cancer 4 jpg jpeg
Paco Rabanne   GettyImages 675910 jpg
Ronaldo Georgina GettyImages 1245965829 jpg
Roxana Hulpe
Shiloh Jolie Pitt, Profimedia (2) jpg
J Lo își vinde vila din Bel Air, profimedia 0753757120 jpg
Jill Biden si Regina Rania   Instagram jpg
Corina, Adrian, Luminița jpg
roxana hulpe colaj jpg
Hilary Swank GG, Getty (2) jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}