Lisa Marie Presley adora Graceland, moștenirea de la tatăl său. Cui revine acum emblematica proprietate?

17 ianuarie, 2023
Trei generații de femei Presley: Priscilla, Lisa Marie și fiicele ei
Trei generații de femei Presley: Priscilla, Lisa Marie și fiicele ei

Un reprezentant al Graceland a confirmat pentru revista People luni, ceea ce toată lumea se aștepta.

Emblematica proprietate achiziționată de Elvis Presley a fost moștenită de Lisa Marie Presley. Aceasta purta un deosebit respect locației și a transmis în 2013: ”Graceland mi-a fost dăruit de tata și va rămâne a mea întotdeauna. Niciodată nu va fi vândută! De la mine, va trece la copiii mei.”

Și chiar se va întâmpla, cum și-a dorit Lisa Marie Presley. Conform datelor oficiale, Graceland va intra în posesia celor trei fiice ale Lisei Marie Presley: Riley Keough, 33 ani, și gemenele Harper și Finley Lockwood, în vârstă de 14 ani.

După moartea neașteptată și fulgerătoare a unicei fiice a Regelui Rock and Roll, Elvis Presley, fanii se întrebau cui va rămâne proprietatea.

5 lisa marie si elvis jpg jpeg

Lisa Marie Presley a crescut în această casă făcută celebră de Elvis. Tot aici Regele Rock and Roll s-a stins din viață, în 1977, la vârsta de 42 de ani, când Lisa avea doar 9 ani.

După o viață în care s-a luptat cu dependența de pastile, datorii și un divorț crunt, fiica lui Elvis Presley a fost bântuită întreaga ei viață de felul în care și-a pierdut tatăl. Ea a dezvăluit, la un moment dat, cum n-a uitat niciodată cum și-a văzut părintele mort, pe 16 august 1977.

„Nu-mi place să vorbesc despre asta”, a ținut să precizeze Lisa Marie despre noaptea în care Elvis a murit în casa lor Graceland. „Era 4 dimineața. Trebuia să dorm la acea oră. El m-a găsit…”, a continuat regretata vedetă.

Tatăl și-a sărutat singurul copil de „Noapte bună!”, atunci fiind ultima dată când l-a mai văzut în viață pe Elvis. Mai târziu, când s-a dus să-l vadă pe Elvis, era era deja mort, iar iubita lui, Ginger Alden, era lângă el încercând să-l readucă cumva la viață.

Fetița de tunci a moștenit domeniul într-un fond de rezervă în care a intrat cu drepturi depline la 25 de ani, în 1993. Atunci a devenit unicul proprietar al Graceland. Cu toate acestea, Lisa Marie Presley a format un nou fond, care a inclus-o și pe mama sa, la Banca Națională de Comerț.

De-a lungul timpului, membrii fondului au decis să deschidă domeniul pentru public și să fie organizate o mulțime de variante de vizită, inclusiv cazări peste noapte.

Elvis Presley a cumpărat Graceland în 1957 cu suma de 100.000 de dolari. În 2020, Rolling Stone a dezvăluit că domeniul a ajuns să valoreze 500 milioane de dolari.

Domeniul de familie va găzdui pe 22 ianuarie o slujbă de pomenire pentru regretata Lisa Marie Presley, a anunțat luni familia îndoliată.

De la vestea morții sale, fanii își prezintă condoleanțele la Graceland, au adus flori și mesaje de adio. 

Foto: Profimedia, Getty



Recente pe Ok! Magazine

Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg
Carmen Iohannis in alb la Seul la intalnirea cu comunitatea romaneasca   Administratia Prezidentiala (1) jpg
Riley Keough jpg
FotoJetBeckhams (1) jpg
Rebel Wilson   Instagram (2) jpg
FotoJetAnca jpg
monica tatoiu ea png
Carmen Iohannis și Klaus Iohannis la Cimitirul Național din Seul din Coeea de Sud   Administrația Prezidențială (9) jpg
Împăratul aztec Moctezuma al II lea și urmașa lui, Blanca Barragan Moctezuma   Profimedia jpg
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg