Mama Dragonilor din „Game of Thrones“ şi-a dorit moartea: „I-am rugat pe medici să mă lase să mor“! Drama trăită după ce a fost operată pe creier

22 martie, 2019
3 profimedia 0419723649 jpg jpeg

Pe actriţa britanică Emilia Clarke, în vârstă de 32 de ani, multă lume o cunoaşte datorită rolului din „Game of Thrones“, acolo unde era Mama Dragonilor. Însă, puţini ştiu drama prin care a trecut ea!

Zilele trecute, într-un editorial pentru The New Yorker, Emilia Clarke a dezvăluit că a avut două anevrisme care i-au pus viaţa în pericol şi că a suferit, în ultimii ani, trei operaţii pe creier. Potrivit actriţei, problemele ei au apărut în anul 2011, atunci când, după o filmare, a leşinat într-o toaletă, din cauza durerilor de cap insuportabile.

„Chiar când toate visurile mele din copilărie păreau să devină realitate, aproape că mi-am pierdut minţile şi apoi viaţa. Nu am vorbit niciodată în public despre această poveste, dar acum este timpul“, şi-a început ea povestea. Apoi, a dezvăluit că medicii au diagnosticat-o cu hemoragie subarahnoidă, o afecţiune gravă care poate duce la comă şi paralizie. Mai mult decât atât, potrivit doctorilor, una din trei persoane care are această problemă moare!

8 profimedia 0419113977 jpg jpeg
stanga
dreapta
3 profimedia 0419723649 jpg jpeg
8 profimedia 0419113977 jpg jpeg
9 profimedia 0418165585 jpg jpeg

Vorbind despre operaţie, Mama Dragonilor din „Game of Thrones“ a afirmat că medicii nu i-au deschis craniul şi că totul a durat aproximativ trei ore, dar după ce şi-a revenit din anestezie, durerile erau şi mai mari.

„Nu ştiam unde sunt, nu vedeam bine, aveam un tub băgat pe gât, mi-era greaţă şi nu mă puteam mişca. După câteva zile mi-au spus că perioada critică trece după două săptămâni, iar dacă reuşesc să o depăşesc cu minime complicaţii, şansele mele să mă recuperez complet sunt mari. Făceam exerciţii cognitive, iar o asistentă m-a întrebat cum mă cheamă. Numele meu complet este Emilia Isobel Euphemia Rose Clarke. Nu mi-am putut aminti, din gură îmi ieşeau doar cuvinte fără sens şi nu mai puteam vedea aproape deloc. Niciodată nu am simţit o asemenea frică, îmi puteam vedea viaţa şi îmi dădeam seama că nu merită să o trăieşti aşa. Sunt actor, trebuie să-mi pot aminti replicile, iar acum nu-mi pot aminti nici măcar numele. Sufeream de afazie, o consecinţă a traumei pe care creierul meu o suferise în timpul operaţiei. În cele mai rele momente, am vrut să se termine totul. I-am rugat pe medici să mă lase să mor. Munca mea, visul meu despre cum va fi viaţa mea, era centrată pe comunicare. Fără ea, eram oricum pierdută“, a spus Emilia Clarke.

9 profimedia 0418165585 jpg jpeg

Din păcate pentru actriţă, în timpul operaţiei, doctorii au descoperit încă un anevrism, dar mai mic, pe cealaltă parte a creierului, şi i-au spus Emiliei că sunt două variante: rămâne latent sau poate exploda! Cu toate că una dintre variante era greu de suportat, Emilia Clarke a revenit pe platourile de filmare, însă în 2013 a fost operată din nou, deoarece anevrismul crescuse. Cu toate că totul trebuia să decurgă normal, operaţia nu a fost reuşită, astfel că actriţa a ajuns de urgenţă, pentru a treia oară, pe masa de operaţie.

„Când m-am trezit am început să urlu de durere. Intervenţia fusese ratată. Avusesem o hemoragie masivă, iar medicii mi-au spus clar că şansele să supravieţuiesc sunt minime dacă nu mă operez din nou. De această dată însă trebuia să ajungă la creierul meu prin metoda tradiţională – să-mi despice scalpul. Iar operaţia a fost făcută de urgenţă“, a mai dezvăluit actriţa.

Mama Dragonilor din „Game of Thrones“ a dat asigurări că acum se simte bine şi că este în afara oricăriu pericol şi le-a mulţumit medicilor că au reuşit să o salveze.