Mariah Carey – Regina supremă a Crăciunului. Cine încearcă să-i fure coroana?

23 decembrie, 2022

All I want for Christmas e să-i facem hatârul cântăreței.

Și s-o lăsăm, așadar, să stăpânească și sărbătorile de anul acesta, cu toate că i s-a luat, în mod oficial, coroana de Regină unică a Crăciunului.

image

Pregătirile pentru Crăciun sunt în toi încă din noiembrie pentru diva pop, care s-a pozat, anul acesta, de Halloween, într-un costum roșu sclipitor. „A venit timpul!”, ne-a anunțat, încă de pe 1 noiembrie, cea proclamată de fani Regina Crăciunului. Și-adevărul e că are multă treabă Mariah (53) până la sfârșitul anului! De la înălțimea tronului ei, „Majestatea Sa” le-a ordonat angajaților săi capitalizarea de pe urma succesului fulminant pe care l-a înregistrat – și continuă să-l înregistreze an de an! – hitul All I Want for Christmas Is You (1994).

Astfel, compania ei, Lotion LLC, se pregătește să lanseze tot felul de produse, de la parfumuri și cosmetice sau piese vestimentare la bijuterii și accesorii canine, toate branduite Prințesa Crăciunului, Regina Crăciunului sau QOC, titulaturi pe care, nu-i așa?!, le merită cu prisosință. Dar, din păcate, domnia oficială a lui Carey s-a încheiat. Tribunalul american nu i-a aprobat cererea de-a folosi doar ea titlul de Regină a Crăciunului, după ce alte asemenea „regalități” i-au contestat statutul și au dat de pământ cu monopolul cântăreței asupra celei mai frumoase sărbători din an.  

Mariah Carey GettyImages 157071521 jpg

În 1994, când i s-a propus să cânte All I Want for Christmas Is You, Mariah a strâmbat din nas. N-avea de gând să înregistreze o piesă limitată doar la o singură parte a anului, i se părea o mișcare profesională greșită, demodată să încerce să devină acest Ștefan Hrușcă al Americii. Bine, însă, că soțul ei de-atunci a insistat și-a convins-o să-l cânte, pentru că mega hitul i-a adus mai mult de 60 de milioane de dolari din drepturi de autor în toți acești aproape 30 de ani de când a fost lansat.

Compusă și produsă de Carey și Walter Afanasieff, melodia este nr. 1 în clasamentul Billborad al Celor mai bune 100 de cântece de sărbători din toate timpurile, fiind descărcată de un miliard de ori în întreaga lume și vândută în 16 milioane de exemplare la nivel global. Pfff, și cum să n-o alegi pe Mariah Carey Regina absolută a Crăciunului?! Pentru simplul motiv că există și alte artiste cu asemenea pretenții!

image

Darlene Love, care a fost încoronată Regina Crăciunului de David Letterman acum aproape trei decenii, și Elizabeth Chan, care are în repertoriu numai colinde, lansând deja 12 albume cu muzică de Crăciun. Mai mult, Chan își alintă propria fiică Prințesa Crăciunului după ce-a denumit-o, în acte, Noelle (5), adică „Crăciun” în franceză. În asemenea circumstanțe, cum să-i mai ofere OSIM-ul american lui Mariah dreptul exclusivist de-a folosi titulatura Regina Crăciunului când devotamentul ei nici măcar nu-l întrece pe cel al rivalelor ei?!

Diva n-a comentat public înfrângerea suferită la tribunal, pe 18 noiembrie, când i s-a refuzat monopolul asupra mărcii respective, dar a părut dispusă să împartă titlul când a numit-o pe Dolly Parton, pe Twitter, „Regina lumii, Regina Crăciunului, Regina mea!”. Cel mai probabil, Carey dă dovadă de asemenea generozitate doar pentru că e stăpânită de adevăratul spirit al Crăciunului! Sau poate că are în vedere potențialul profit al produselor pe care urmează să le lanseze înainte de-a se încheia 2022. Deja și-a scos pe piață cartea pentru copii Prințesa Crăciunului și colecția nouă de produse pentru baie și întreținerea corpului creată special pentru Sărbători.

Însă nu numai banii contează pentru deținătoare unei averi de 340 de milioane de dolari! O fi fost ea săracă lipită pământului în copilărie, când nici măcar nu-și închipuia cum ar fi fost să aibă măcar un dolar în buzunar, dar n-a devenit obsedată de Crăciun doar din dorința de-a primi cadouri. „Știu că multă lume se uită la mine și spune «Ia uitați-o și pe fata asta obsedată de Crăciun!»”, a început ea să explice în interviul din revista W, din 26 noiembrie. „Dar, zău, pe mine Crăciunul chiar mă face fericită!”, a adăugat cât se poate de sincer.

Pe vremea când trăia în Huntington, New York, și cunoștea doar sărăcia, violența și teroarea că ceva rău se putea întâmpla oricând, câștigătoarea a cinci premii Grammy a început să viseze cu ochii deschiși la magia sărbătorilor de iarnă. „Lumea îți închipuie că am crescut ca o prințesă, că am avut o viață ca-n povești, când n-a fost deloc așa…”, continuă ea să povestească. Mariah a crescut cu un frate „extrem de violent” și cu o soră „tulburată și trumatizată”, care a încercat s-o vândă unui proxenet după ce a drogat-o la numai 12 ani. „Mi-a dat valium și cocaină și mi-a provocat arsuri pe corp”, a recunoscut Carey în cartea ei The Meaning Of Mariah Carey.

Mai multe pentru tine...
image

Iar, după ce-a părăsit casa părintească, în care bătăile crunte erau la ordinea zilei și banii lipseau cu desăvârșire, Mariah s-a închis într-o altă „închisoare”. Una luxoasă, de această dată, dar care i-a cauzat o tristețe la fel de apăsătoare. S-a măritat de tânără cu directorul Sony Music Tommy Mottola, în 1993, doar ca să fugă de-acasă. Dar soțul a ținut-o „prizonieră” într-o vilă de 32 de milioane de dolari, păzită cu agenți înarmați, și-a orchestrat minuțios fiecare detaliu din viața ei. Singurul lucru bun făcut de „dictatorul” Mottola e că i-a oferit primul ei contract cu o casă de discuri și că a convins-o să înregistreze All I Want For Christmas Is You.

Iar acum nici măcar nu mai contează că un anume Andy Stone a dat-o în judecată pe Mariah pe motiv că ar fi furat titlul melodiei lui sau că împarte „regatul” cu alte dive ale Crăciunului. Spiritul sărbătorilor de iarnă acaparează tot! Iar cea care va rămâne întotdeauna în sufletul nostru Regina Crăciunului – în ciuda faptului că autoritățile americane au văduvit-o de acest privilegiu – știe să domnească în această perioadă specială a anului. „Am reguli clare la mine acasă”, ține să precizeze suverana neoficială a Crăciunului, în emisiunea USA Today.

„Nici copiii, nici musafirii, nimeni din casă n-are voie să dea drumul la vreo muzică sau la vreun film care să n-aibă legătură cu Crăciunul, în această perioadă din an. Dacă mă trezesc în creierii nopții și nu văd liminițele aprinse în living sau n-aud colindele în fundal, nu știu de ce sunt în stare!”. Nu-i nicio problemă, muzica se aude și anul acesta! All I Want for Christmas Is You a intrat în clasamentele americane la numai câteva ore după miezul nopții, de Halloween, și-o s-o tot auzim pe repeat până se încheie și sezonul 2022. Doar este the most wonderful time of the year, nu?

foto - GettyImagesRecente pe Ok! Magazine

Stormy Daniels, starleta porno care a avut o relatie cu Donald Trump   Profimedia jpg
Heidi Klum GettyImages 1473071294 jpg
Nick Cannon și Mariah Carey, Getty (5) jpg
Fuego a reușit să piardă în greutate
Jennifer Lopez profimedia 0763727806 jpg
Kim K (1) jpg
Xi si Putin la un summit in Uzbekistan FOTO EPA EFE jpg
Rupert Murdoch și viitoarea a cincea soție, Profimedia (6) jpg
sebastian topescu baiatul lui cristian topescu jpg
Angela Similea1 (1) jpg
Lenny Kravitz și Ana Paula Valle, Profimedia (2) jpg
Chris Norman Smokie jpg
Bruce Willis și familia png
Elvira Deatcu (3) jpg
FotoJetGarner jpg
Jennifer Aniston  (2) jpg
FotoJetJ Lo hot jpg
1 andra maruta copii jpg jpeg