Mesajul răvăşitor pe care îl transmite Angelina Jolie umanităţii. A fost motivul care a determinat-o să-şi facă pentru prima dată cont de Instagram

24 august, 2021
6 angie jpg jpeg

Angelina Jolie se alătură comunităţii Instagram pentru prima dată. Ea s-a ţinut departe de lumea online până acum, însă mesajul pe care îl are de transmis este mult prea important.

Şi a înţeles că platforma poate ajunge la milioane de oameni în timp real. Aşadar, emisarul special al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru refugiaţi a decis să îşi deschidă un cont pe această reţea de socializare, pentru a transmite cât mai multor persoane povestea unei tinere afgane.

O adolescentă din Afganistan i-a trimis o scrisoare emoţionantă Angelinei Jolie, în care povesteşte despre teama de talibani şi cât de greu este să studieze.

Iată cum sună mesajul răvăşitor:

„Aceasta este o scrisoare care mi-a fost trimisă de o adolescentă din Afganistan. Chiar acum, oamenii din Afganistan îşi pierd posibilitatea de a comunica pe reţele de socializare şi de a se exprima liber. Aşa că am venit pe Instagram pentru a le împărtăşi poveştile şi vocile celor din toată lumea care se luptă pentru drepturile lor fundamentale”, a scris Angelina Jolie pe Instagram.

La aproximativ 17 ore de la această postare, contul vedetei de la Hollywood a strâns 4,7 milioane de urmăritori, iar scrisoarea a devenit virală, cu peste 1,7 milioane de aprecieri.

Angelina Jolie şi-a povestit propria experienţă de la graniţa Afganistanului, unde a întâlnit refugiaţi afgani care fugeau de talibani, acum 20 de ani, cu două săptămâni de la tragedia din 11 septembrie.

„Este revoltător să vezi cum afganii sunt discolaţi încă o dată, de frica şi incertitudinea care au pus stăpânire pe ţara lor. Să stai atât timp şi să cheltuieşti atât de mulţi bani, să verşi atâta sânge şi să pierzi atâtea vieţi numai pentru a ajunge aici, totul este un eşec aproape imposibil de înţeles. Să vezi cum refugiaţii afgani – unii dintre cei mai capabili din lume – sunt trataţi timp de decenii ca o povară este de asemenea revoltător. Şi să ştii că, dacă ar fi avut instrumente şi respect, cât de multe ar fi făcut pentru ei. Şi să întâlneşti atât de multe femei şi fete care nu numai că au vrut să aibă parte de o educaţiei, dar s-au şi luptat pentru ea”, a mai transmis aceasta.

În scrisoarea trimisă, adolescenta din Afganistan povesteşte despre teama de talibani şi cât de greu este să studieze.

„Toţi aveam drepturi, eram liberi să ne apărăm drepturile, dar când au venit, ne este tuturor frică de ei şi credem că toate visurile noastre s-au năruit, credem că drepturile noastre au fost violate. Nu putem să ieşim afară. Studiul şi munca sunt prea departe, dar unii oameni spun că talibanii se schimbă, dar nu cred asta pentru că au un trecut foarte rău (…) Viaţa noastră este întunecată, ne-am pierduţi toţi libertatea şi suntem din nou încarceraţi”, a scris tânăra.

În finalul postării Angelina Jolie a promis că, la fel ca alţii care sunt dedicaţi, nu va ignora acesta situaţie: „Voi continua să caut moduri în care să ajut. Şi sper că mi vă veţi alătura”.

        Vezi această postare pe Instagram                       O postare distribuită de Angelina Jolie (@angelinajolie)

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Angelina Jolie (@angelinajolie)

Foto: FacebookRecente pe Ok! Magazine

selm2 jpg
1 alec baldwin rust new mexico accident pe platouri 2 jpg jpeg
gettyimages 526984278 gina lollobrigida jpg jpeg
293494987 592298245593309 6723042670490476019 n jpg
casa lui Mariah Carey din Atlanta pradata de hoti (1) jpg
Jennifer Lopez la Bergdorf Goodman jpg
Shakira şi Pique FOTO EPA-EFE
David Popovici record mondial la 100 m (2) jpg
Jackie Kennedy 0 profimedia 0418251506 jpg
J Lo shopping (9) jpg
Ellen DeGeneres și Anne Heche jpg
anne heche profimedia 0424396442 jpg
iva1 jpg
Angelina Jolie (2) jpg
dan37 jpg
Anne Heche în moarte cerebrală jpg
Bennifer, Paris, hăituiți de paparazzi jpg
Iuliana Luciu DJ la Monaco Lucille (4) jpg