Phoebe Dynevor şi René-Jean Page, revelaţia "Bridgerton". Costurile celebrului serial se ridică la peste 100 de milioane de dolari
Drama difuzată de Netflix a spart tiparele filmelor de inspiraţie clasică şi a depăşit recordurile de vizionare de la Crăciun şi până acum.
Bridgerton a reuşit să cucerească publicul din întreaga lume, ajungând în luna ianuarie la peste 82 de milioane de vizualizări. Bazată pe romanele Juliei Quinn, produsă de celebra Shonda Rhimes, artizana Grey’s Anathomy şi Scandal şi narat de Julie Andrews în calitate de „bârfitoare şefă“ – Lady Whistledown, prima serie dezvăluie viaţa din înalta societate londoneză a anului 1813. Acţiunea se centrează pe obiceiul vremurilor ca fetele să fie peţite la baluri de către prinţi sau duci, iar personajele importante sunt membrii ai unei familii de vază ce poartă numele Bridgerton. Intriga se ţese în jurul lui Daphne Bridgerton, care îşi descoperă sexualitatea alături de Simon, Ducele de Hastings, un duce de culoare care emană pasiune prin toţi porii.
„Sunt o mare fană a acelei ere şi am fost foarte încântată încă de la început. Pentru mine a fost fascinant să aflu cum îşi descoperă Daphne sexualitatea, un lucru care i-a fost ţinut ascuns, aproape interzis de către familia ei. N-are nicio idee despre sex şi pasiune“, declara Phoebe într-un interviu pentru publicaţia Notebook. De altfel, pe lângă cele 7.500 de costume şi bijuteriile fabuloase folosite la filmări, care fascinează privirea, scenele de sex, atât de condamnate de critici, sunt cele care fac deliciul acestui serial atipic, de inspiraţie clasică. Daphne şi Ducele Simon dezvoltă şi o prietenie, o complicitate care sfidează regulile vremurilor, dar care îi ajută să devină extrem de plăcuţi comunităţii în care activează, dar şi publicului. „Am luat lecţii nesfârşite de etichetă, de dans, de călărie şi de box. Însă limbajul universal al serialului Bridgerton este iubirea, iar aceasta este reţeta câştigătoare a oricărei poveşti bune“, povesteşte René, interpretul lui Simon. Într-o lume în care totul depindea de câte nume ai trecute pe buletinul de dans cu care fetele se prezentau la baluri, imaginea contează. Iar pentru ca această imagine să cucerească să fie impecabilă.
Şi dacă în cazul ţinutelor, designerii au creat costume şi rochii impecabile, nici scenele deochiate nu puteau fi ignorate de către producători, aşa că a fost angajat un specialist în... relaţii intime care să le coordoneze. Acesta a planificat şi gândit în detaliu fiecare scenă de sex dintre cei doi, ba chiar a susţinut ca, pentru ca protagoniştii să aibă o chimie cât mai reală şi rapidă, filmările să înceapă cu o scenă cât se poate de intimă, difuzată abia în episodul şase. Chimia dintre cele două personaje trece dincolo de ecrane şi lasă loc de interpretări, iar Phoebe şi René chiar au alimentat suspiciunile publicului cu privire la relaţia lor, susţinând că au repetat în privat în camerele de hotel pentru a face chimia dintre ei cât mai veridică.
Însă poate vă întrebaţi cine sunt cele două revelaţii ale acestui început de an. Phoebe are numai 25 de ani, dar joacă de mai bine de 10 ani în producţiile britanice: „Există o ameninţare care vine la pachet cu faima. Nu-mi place ideea asta de celebritate, dar sunt foarte mândră de ideea centrală din Bridgerton şi de cum a ieşit această producţie. Şi nu găsesc alt context mai bun în care lumea să mă fi putut descoperi“, susţine actriţa. Ea are un exemplu puternic în persoana mamei ei, actriţa Sally Dynevor, care a jucat chiar în serialul Coronation Street încă din 1986.
În viaţa reală, Phoebe este singură, după o relaţie mediatizată cu actorul Sean Teale şi provine dintr-o familie cu trei copii. Şi în timp ce cu toţii ne-am fi imaginat ca scenele de sex să fie cele mai grele pentru ea, ei bine, cele în care trebuia să danseze, destul de multe la număr, au fost cele care i-au dat bătăi de cap. Însă nimic din cele enumerate mai sus n-ar fi putut fi posibile fără senzualitatea lui René-Jean Page, actorul născut în Zimbabwe, care susţine că a acceptat rolul şi pentru a ajuta la redefinirea masculinităţii, pe care lumea încă o priveşte ca pe o manifestare dominatoare. El vrea să arate că bărbaţii pot fi şi vulnerabili atunci când găsesc persoana potrivită, că pot renunţa la principii exagerate şi se pot deda unul ţel nobil. René-Jean provine dintr-o familie cu patru copii ai căror părinţi sunt un pastor englez şi o mamă băştinaşă, ce a fost soră medicală. Pe când actorul împlinea 14 ani, familia lui s-a mutat la Londra.
„A fi un copil plurirasial într-o lume conservatoare te face să îţi cauţi mereu propria identitate. Iar eu eram fie ciudatul copil african, fie prea posh pentru colegii mei de clasă“, susţine carismaticul actor. René a dorit să fie artist încă din adolescenţă, iar după câteva tentative într-o formaţie de muzică punk, el s-a orientat către actorie, absolvind, în 2013, Drama Centre din Londra. Şi deşi în viaţa de zi cu zi nu s-a afişat cu nicio domnişoară, suntem convinşi că nu duce lipsă de pretendente.
Fenomenul "Bridgerton"
A fost creată o fabrică specială unde au fost produse, până în prezent, peste 7.500 de rochii spectaculoase şi costume. Fiecare probă dura cam patru ore pentru că totul este creat, din cap până-n picioare, pentru fiecare actor în parte.
Sondei Rhimes nu i-a venit să creadă că Julie Andrews a acceptat să fie naratoarea serialului. Nimeni nu a crezut că va accepta propunerea, dar au zis că merită să-şi încerce norocul.
Charlotte, regina de culoare, poartă o nouă perucă la fiecare apariţie, asortată cu ţinuta. Acestea au fost alese special de un stilist.
Niciun obiect de mobilier nu a fost refolosit de la alte filmări sau cumpărat de la vreun producător de mobilă. Totul a fost făcut pe comandă, de aceea şi costurile serialului se ridică la peste 100 milioane $.
Netflix a anunţat continuarea serialului. Filmările, ce vor reîncepe în luna martie, îl vor avea drept personaj central pe fratele mai mare al lui Daphne, Anthony, interpretat de Jonathan Bailey
Foto: Profimedia