Povestea uneia dintre cele mai aprige amante: Eva Braun. Cum a ajuns să se îndrăgostească de Hitler. De ce era nevoită să se strecoare în dormitorul dictatorului

7 aprilie, 2021
6 eva2 jpg jpeg

Toată lumea vede în Eva Braun o femeie ticăloasă şi rea. Ea a fost amanta unuia dintre cei mai oribili dictatori ai secolului XX, „soţia” sa, cea care i-a susţinut toate violenţele şi atrocităţile. Dar soarta ei era departe de ceea ce visase să fie. Cu toate acestea, Eva a fost probabil fericită de felul în care i s-a încheiat viaţa.

Braun s-a născut în 1912, într-o familie de oameni muncitori, tatăl era profesor, iar mama croitoreasă. Părinţii ei nu aveau destui bani pentru a le asigura celor trei fiice strictul necesar. La 17 ani, Eva a  fost nevoită să îşi găsească un loc de muncă. A ajuns model într-un studio al fotografului oficial al partidului nazist, Heinrich Hoffmann, în oraşul natal, München. Acolo l-a întâlnit  pentru prima dată pe Adolf Hitler. În 1929, tânărul de 40 de ani era încă doar un radical convins, cu păreri politice şi sociale oarecum ciudate.

Nu se ştie cu siguranţă dacă s-au îndrăgostit la prima vedere. În acel moment, viitorul dictator coabita cu o altă femeie, Geli Raubal. În 1931, aceasta a fost găsită moartă într-un apartament pe care îl împărţea cu Adolf. Se presupune că s-a sinucis atunci când a aflat de relaţia lui Hitler cu Braun.

Eva i-a fost prezentată lui Hitler  şi nu se ştie cu siguranţă când a început povestea dintre ei, deoarece în 1945, Hitler a ordonat să îi fie distruse toate documentele personale, inclusiv scrisorile şi jurnalele.

Se prespune că au fost împreună aproximativ 15 ani, pentru că Hitler a încercat să ascundă în toate modurile legătura dintre ei. Eva era nevoită să să intre în apartamentul său doar pe ascuns şi prin uşa din spate. Chiar şi apropiaţii lui Hitler nu au înţeles pe deplin ce se întâmpla între cei doi. Se crede că au început să formeze un cuplu în 1932, după ce a Eva a încercat să se sinucidă şi s-a împuşcat în piept cu arma tatălui ei. Atunci mulţi au fost siguri că a făcut-o doar pentru a atrage atenţia. Şi pariul ei disperat a funcţionat: Hitler a devenit mult mai atent la ea, dar a făcut-o totuşi să păstreze relaţia lor secretă. Toate cheltuielile amantei - despre care se spune că ar fi exorbitante – veneau chiar din propriul lui buzunar.

Viaţa bogată pe care o avea nu era însă ce ea visase. Ea îşi dorea ca Adolf să-i aparţină numai ei, în timp ce el era un aventurier. De-a lungul anilor de relaţie cu Eva, Hitler a avut mai multe iubite. El le considera pe femei nişte menajere umile.

Toate acestea au rănit-o profund pe Braun. Ea dorea să devină soţia sa legitimă, dar Hitler credea că mariajul îi va afecta imaginea publică. În 1935, Eva a a încercat să se omoare pentru a doua oară.În cartea Hitler's Henchmen, Henk Van Capelle şi Peter Van de Bovenkamp au remarcat că dictatorul i-a acordat lui Braun atenţie numai atunci când acest lucru era în avantajul lui, deşi în felul său a avut grijă de ea întotdeauna. Eva era altfel. Ei îi lipsea atenţia, aprecierea şi iubirea. Dar, în cele din urmă, a obţinut ceea ce şi-a dorit atât de mult - s-a căsătorit cu Hitler în noaptea de 28 aprilie, într-o mică ceremonie civilă. Pe data de 30, în aceeaşi lună, ambii erau morţi. A treia tentativă de sinucidere avusese succes.

Îl iubea pe Hitler, dar el nu o privea ca pe o soţie. Eva a fost urâtă de familia ei şi de o parte mai mare a lumii. Hitler şi-a iubit şi respectat câinele, pe Blondi, mult mai mult decât pe cea mai loială femeie. Şi viaţa scurtă a lui Braun s-a încheiat la fel de mizerabil ca întreaga lor aventură.Recente pe Ok! Magazine

FotoJetBasic roz jpg
Catherine Zeta Jones și Michael Douglas, Getty (4) jpg
Ivanka și Ivana Trump, Profimedia 0716593562 jpg
Actriţa Brooke Shields FOTO Profimedia
Jennifer Lopez la Premiile Grammy 2023, Profimedia (2) jpg
Nadia Comaneci GettyImages 1463279292 jpg
Madonna la Premiile Grammy 2023, Getty (1) jpg
FotoJetGrammy jpg
4 kylie minogue cancer 4 jpg jpeg
Paco Rabanne   GettyImages 675910 jpg
Ronaldo Georgina GettyImages 1245965829 jpg
Roxana Hulpe
Shiloh Jolie Pitt, Profimedia (2) jpg
J Lo își vinde vila din Bel Air, profimedia 0753757120 jpg
Jill Biden si Regina Rania   Instagram jpg
Corina, Adrian, Luminița jpg
roxana hulpe colaj jpg
Hilary Swank GG, Getty (2) jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}