Practici neobişnuite. Cum veneau pe lume progeniturile regale şi care era protocolul de după naştere

25 martie, 2018
HRH Prince George Of Cambridge Is Christened At St James' Palace jpeg

Venirea pe lume a unui micuţ în familiile regale este un eveniment de marea amploare, iar creştinarea copilului devine deja un moment în care părinţii, dar şi bebeluşul, sunt în centrul atenţiei. Şi, având în vedere că este o chestiune de zile până când Ducesa de Cambridge îl va aduce pe lume pe cel de-al treilea copil al său şi al Prinţului William,  iată cele mai surprinzătoare practici din istoria naşterilor copiiilor cu sânge albastru!

Despre unele dintre ele probabil că nimeni nu a ştiut. Pe vremuri, bebeluşii regali se năşteau acasă, nu erau alăptaţi, iar taţilor nu le era permis accesul în camera în care mama năştea. Vremurile s-au schimbat, iar cele mai multe dintre aceste tradiţii s-au pierdut, dar au apărut altele noi.

Naşterea acasă

image

De exemplu, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a născut în casa bunicului său din Londra, în 1926. Pe atunci era o tradiţie ca regalităţile să nască acasă, aşa că şi regina, la rândul ei, i-a adus pe lume pe Prinţul Charles, pe Prinţul Andrew şi pe Prinţul Edward la Palatul Buckingham. Prinţesa Anne s-a născut la  Clarence House, acum locuinţa Prinţului Charles şi a Ducesei de Cornwall.

Sora reginei, Prinţesa Margaret i-a dat naştere fiicei ei, Lady Sarah Chatto, la Palatul Kensington, iar fiului ei David, la Clarence House. Tradiţia de a naşte acasă a fost ruptă de Prinţesa Anne care a ales să-şi aducă pe lume copiii la Spitalul St. Mary din Paddington, Londra. Şi la spitalul Lindo Wing au venit pe lume alţi membrii ai Familiei Regale Britanice, inclusiv Prinţul William, Prinţul Harry, Prinţul George şi Prinţesa Charlotte.

Un om era mereu prezent în  camera în care gravida năştea

Prima fotografie cu micuţul George, la ieşirea din spital.

Se obişnuia ca Secretarul de Interne să fie prezent în cameră pentru a asista şi a confirma naşterea. Tradiţia datează din secolul al XVII-lea, când se zvonea că fiul Regelui James al II-lea şi fiul Reginei Mary Beatrice, James Stuart, era un "impostor". Se spunea că bebeluşul a murit la naştere şi a fost înlocuit cu un altul. Când regina s-a născut în 1926, Secretarul de Interne a fost prezent, iar această tradiţie s-a stins cu mult înainte de naşterea Prinţului Charles.

Taţilor nu le era permis accesul în camera de naşteri

image

În mod tradiţional, taţii progeniturilor cu sânge albastru stăteau în afara camere de naşteri. Cânt Regina Elisabeta a II-a l-a născut pe Charles, a trecut printr-un travaliu lung şi dureros, iar soţul ei, Prinţul Philip, a petrecut 30 de ore făcând alte activităţi, deoarece nu i s-a permis accesul înauntru. Vremurile s-au schimbat, iar Prinţul William a fost prezent la naşterea Prinţului George şi a Prinţesei Charlotte, aşa cum va participa şi la naşterea celui de-al treilea copil al său.

Bebeluşii regali nu erau hrăniţi la sân

Regina Victoria

Regina Victoria era cunoscută pentru faptul că ura să fie însărcinată şi refuza cu desăvârşire să-şi alăpteze cei 9 copii, numind această acţiune ruşinoasă, respingătoare, "ruinarea femeilor tinere, intelectuale şi rafinate". În prezent, acest lucru ţine doar de alegerea personală a fiecărei mămici.

Sexul bebeluşului nu este dezvăluit înainte de naştere

image

Asta nu înseamnă că părinţii nu cunosc sexul bebeluşului. Familiile regale dezvăluie sarcina şi luna în care copilul va veni pe lume, sexul bebeluşului şi data exactă în care se va naşte rămânând un mister. Publicul a aflat de sexul  bebeluşilor lui Kate şi ai lui William imediat după naştere.

Regina este printre primele persoane care află de naştere

Fotografie de familie de la Balconul Regal.

Majestatea Sa este una dintre primele persoane care află de venirea pe lume a bebeluşului regal. Când s-a născut Prinţul George, William a trebuit să îi telefoneze bunicii sale pentru a-i da fericita veste. Apoi i-a anunţat pe ceilalţi membrii ai familiei, iar după câteva ore, el şi Kate au apărut cu copilul în braţe în faţa presei.

Bebeluşii regali primesc trei sau patru nume

Prinţesa Charlotte.

De obicei, regalităţile au trei sau patru nume tradiţionale, puternice, cu istorie în Familiile Regale timp de secole, cum ar fi George sau Charles. Unele nume aduc un omagiu străbunilor. Pe Prinţesa Charlotte o mai cheamă Elizabeth, un omagiu adus Elisabetei a II-a, iar pe Prinţul Geroge îl mai cheamă Alexander şi Louis. Regina trebuie să aprobe numele copiilor, mai ales dacă ei sunt moştenitorii tronului.

Naşterea este anunţată prin intermediul unui crainic

image

Unul dintre cele mai frumoase momente, ale naşterii unui copil regal, este anunţat de către crainicul oraşului. Tony Appleton a avut privilegiul de a anunţa naşterile Prinţului George şi a Prinţesei Charlotte şi se aşteaptă să facă acelaşi lucru la venirea pe lume a bebeluşului cu numărul 3. 

Un şevalet este afişat la Palatul Buckingham

image

Acum, purtătorii de cuvânt ai regalităţilor anunţă naşterea copiilor pe reţelele de socializare, dar şi în presă. Cei care vor să vadă anunţul oficial pot merge în faţa Palatul Buckingham, unde sunt afişate date despre copil cum ar fi sexul, greutatea, ora naşterii, toate semnate de medici şi afişate pe un şevalet. 

Vor fi trase focuri de armă

image

Pentru ocaziile speciale cum ar fi aniversările, focurile de armă sunt trase pentru a sărbători şi venire pe lume a unui nou membru al familiei. În cazul naşterii, focurile vor fi trase din Green Park.

Copilul este botezat la scurt timp după naştere

image

În mod normal, creştinarea copilului are loc la două sau trei luni de la naştere şi este a doua oară când bebeluşul este văzut după prima apariţie oficială, în faţa spitalului. Regina în schimb, avea doar o lună când a fost botezată în capela privată a Palatului Buckingham, în timp ce Prinţul William avea două luni, iar Ărinţul Harry trei luni. Botezul lui George a avut loc la trei luni de la naştere, în timp ce Prinţesa Charlotte a fost creştinată la două luni de la naştere.

Copiii sunt îmbrăcaţi într-o rochie specială de botez

image

Prinţesa Charlotte este al şaptelea copil regal care a purtat frumoasa rochie de botez Honiton. Rochia este o replică a celei făcute pentru cel mai mare copil al Reginei Victoria, în 1841, şi care s-a deteliorat după generaţii de utilizare. Alţi copii regali care au purtat rochia replică sunt Prinţul George şi Mia Tindall, în timp ce originalul a fost purtat de către Prinţul William şi Prinţul Harry.

Fotografiile oficiale de botez

George şi sora lui mai mică, Charlotte. Iată cât de adorabili sunt amândoi!

Fotografiile oficiale sunt publicate la scurt timp după botez şi îl înfăţişează pe nou-născut cu părinţii săi, naşii şi Membrii Familiei Regale. Mario Testino a avut privilegiul de a o fotografia pe Prinţesa Charlotte la botezul ei, în timp ce Jason Bell a fost fotograful oficial la botezul Prinţului George.

Copilul are de obicei şase naşi

image

În timp ce oamenii obişnuiţi au o singură pereche de naşi, copiii regali au cel puţin cinci persoane care să îi creştineze. Prinţul George are şapte naşi, în timp ce Prinţesa Charlotte are cinci naşi.

Copiii regali obişnuiau să fie şcolarizaţi acasă

image

Împreună cu sora ei, Prinţesa Margareta, Regina a fost educată acasă sub supravegherea mamei. În 1955, Palatul Buckingham a anunţat că Prinţul Charles a vrut să meargă la şcoală, mai degrabă decât să aibă un tutore privat. El a fost primul moştenitor care a primit educaţie la şcoală. Fiii săi, William şi Harry, au frecventat o şcoala privată la Londra, înainte de a se înscrie la prestigiosul Colegiu Eton. Prinţul George a început şcoala în septembrie 2017, iar Prinţesa Charlotte este deja la grădiniţă.

Copiii din familiile regale nu aveau nume de familie

image

Încă de dinainte de 1917, Membrii Familiei Regale nu purtau nume de familie, ci doar numele casei sau dinastiei de care aparţineau.  Regii şi prinţii au fost istoric cunoscuţi datorită numele ţărilor pe care le-au condus. Regii şi reginele s-au semnat, prin urmare, numai prin primele lor nume, o tradiţie care continuă şi în prezent. În 1917 a avut loc o schimbare radicală când George al V-lea a adoptat în mod specific numele Windsor, nu numai ca denumire a casei sau dinastiei din care făcea parte, ci şi ca nume de familie. Regina şi-a păstrat numele de familie, dar în 1960, ea şi Prinţul Philip au hotărât că descendenţii lor se vor distinge de restul familiei cu numele de familie, Mountbatten-Windsor.

Foto: Getty Images, Arhiva OK!Recente pe Ok! Magazine

FotoJetReghe jpg
Alina Kabaeva jpg
FotoJetBrit jpg
anca turcasiu
Angela Merkel si Regele Charles la dineul de la Berlin   profimedia 0766087803 jpg
Rege Jean Page (3) jpg
Dinu Maxer despre divorţ jpg
Angelina Jolie si Brad Pitt FOTO Getty Images jpg
Ana Morodan arestata cu 3 dosare penale (6) jpg
Salma Hayek și Francois Henri Pinault, soțul său jpg
Jennifer Aniston, premiera americană Murder Mystery 2 (7) jpg
Nadia El Nakla si Humza Yousaf   profimedia 0765882072 jpg
Kim Kardashian pe plajă, Profimedia (6) jpg
1 jorge masked singer romania jpg jpeg
Gisele Bundchen jpg
Tania Budi jpg
Bennifer verde neon, premiera Air, Getty (7) jpg
FotoJetMonica jpg