Rafael Nadal şi Xisca Perello. Povestea lor de dragoste

16 iulie, 2017
1 hepta 1735248 jpg jpeg

Spaniolul a revenit în lumina reflectoarelor şi, odată cu el, şi acea spanioloaică frumoasă, care-l încurajează pătimaş din tribune de atâţia ani. După ce tenismanul părăseşte, arena, iubita lui redevine prezenţa discretă despre care se ştiu atât de puţine, deşi chipul ei ne este extrem de familiar.

Matadorul a crescut sub ochii noştri, transformându-se din puştiul de 19 ani - plin de pasiune şi cu look de războinic indian, care câştiga pentru prima dată Roland Garros-ul în 2005 -  în tânărul de 31 de ani cu ceva mai puţin sex appeal, dar la fel de impunător pe zgura de la Paris. Rafael Nadal din Manacor, Insulele Baleare, a câştigat, pe 11 iunie, al zecelea trofeu de la Roland Garros şi a devenit legendă: Zeul Zgurii este primul jucător de tenis care triumfă de zece ori la un turneu de Mare Şlem.

Cuplul, la o nuntă în Formentera, Spania, în 2014

Poate că exagerăm sau folosim cuvinte mari, însă nu ne putem abţine să n-o introducem în această ecuaţie a măreţiei şi pe acea brunetă frumuşică, cu ochii negri atât de tipic spanioleşti şi păr creţ şi lung, care zâmbeşte timid din tribunele arenelor de tenis în care joacă cel cu care se iubeşte din adolescenţă.

Maria Francesca Perello (29), alintată de prieteni şi fani Xisca, a crescut alături de Rafael, fiind amică cu sora mai mică a acestuia, Maria Isabel. Se cunoaşte cu spaniolul încă de la începuturi, de la şapte ani mai exact, când Rafa ducea o viaţă liniştită şi anonimă pe insula scăldată de soare, dar şi lipsită de griji, asigurată de afacerile înfloritoare ale tatălui său, Sebastian Nadal. S-au îndrăgostit unul de altul de când erau copii şi astăzi, la 12 ani distanţă de când au devenit un cuplu, frumoasa Xisca rămâne talismanul fidel din tribune al starului.

Plaja şi marea sunt locurile lor de suflet

Născuţi şi crescuţi în Mallorca şi iubitori de apă

Din păcate pentru fanii tenismanului aflat pe locul doi în clasamentul mondial, chiar şi după atâţia ani, Xisca a rămas la statutul de iubită. Nici urmă de zvonuri despre mult aşteptata nuntă, deşi cei doi locuiesc de mult împreună, în reşedinţa sportivului din staţiunea Porto Cristo.

Se pare că exemplele celorlalţi grei din tenis, Federer, Djokovic şi Murray, care s-au însurat şi-au devenit taţi, pe rând, nu l-au mişcat pe Rafael, care preferă statutul de burlac la 31 de ani.

Sau, cine ştie, extrem de discreţi cum îi ştim, poate că Rafa şi Xisca au devenit, în secret, domnul şi doamna Nadal.

E clar că cei doi spanioli timizi şi deosebit de rezervaţi n-o să anunţe cu surle şi trâmbiţe o eventuală logodnă sau nuntă, atâta timp cât, în aceşti 12 ani, tot ce ştim despre ei am aflat de la alţii şi din fotografiile paparazzilor care îi dibuiesc uşor pe plajele din Mallorca. Deşi se iubeşte cu Maria Francesca din 2005, am aflat că Nadal are prietenă de-abia trei ani mai târziu, printr-o scăpare a antrenorului său, Toni Nadal: „Este un secret bine ţinut, dar adevărul este că iubita lui îl aşteaptă în Mallorca“.

Peste ani, bănuielile aveau să devină certitudine. Xisca e nelipsită din gaşca de oameni apropiaţi ai lui Nadal, care formează acea galerie plină de afecţiune la cele mai importante turnee. Vorbim de mama sportivului, Ana Maria Parera, de sora lui cu doi ani mai mică, alintată Maribel, şi de femeia de care este îndrăgostit încă de când era copil.

La o gală organizată de fundaţia lui Nadal, în 2011

Până la urmă, Maria Francesca Perello este o tânără independentă şi asta îl atrage cel mai mult pe Rafael la ea. După ce a terminat liceul în Palma de Mallorca, capitala Insulelor Baleare, Xisca s-a mutat la Londra pentru a studia managementul afacerilor în limba engleză, apoi a primit un job în cadrul prestigioasei companii de asigurări Mapfre. Bine, e vorba despre o companie care îl sponsorizează pe Nadal şi poate de aici legătura de… nepotism, dar să nu suspectăm dacă nu e cazul. Mai degrabă am spune asta despre noua poziţie a fetei la fundaţia caritabilă a lui Nadal, cea de director de proiecte. Probabil că acest job le dă prilej de bârfă angajaţilor sportivului, însă, până la urmă, Nadal e omul cu banii şi-şi permite să creeze un post special pentru iubita lui, plătit pe măsură, probabil. Se estimează că tenismanul a adus în casă, până acum, circa 140 de milioane de dolari, deci bani sunt.

Până la urmă, sportivul şi iubita lui sunt foarte scumpi în mărturisiri despre relaţia lor, singura ei declaraţie despre jucătorul de tenis fiind cea din biografia lui, „Rafa: Mi Historia“ (2011): „Să călătorim împreună în toate părţile lumii n-ar fi convenabil nici pentru el, nici pentru mine. Rafael are nevoie de spaţiu, atunci când participă la turnee, iar ideea ca eu să-i fiu mereu în preajmă, preocupată mereu, mă oboseşte. M-aş asfixia. Iar el s-ar îngrijora, la rândul lui, pentru mine.“

Xisca (stânga), alături de sora lui Nadal, Maria Isabel, şi mama acestuia, Ana Maria Parera

“Chiar şi atunci când familia mea mă întreabă ceva despre Rafael, prefer să nu dau multe detalii", completează jumătatea starului.

Nici Nadal nu este genul care să povestească despre altceva în afară de tenis, fiind cunoscut faptul că spaniolul este sensibil când jurnaliştii depăşesc frontiera dintre viaţa publică şi cea privată. În ianuarie, în timpul turneului de tenis din Australia, Nadal a fost întrebat de un reporter despre prezenţa iubitei lui, în premieră, în tribunele acestui Grand Slam. Sportivul a răspuns cu jumătate de gură şi a parat, politicios, alte întrebări pe acest subiect: „Mai bine să ne oprim aici!“.

Mesajul celor doi este, până la urmă, cât se poate de simplu: iubirea lor este a lor, viaţa Xiscăi este a ei, nouă ne rămâne doar tenisul.

foto: guliver/getty images, heptaRecente pe Ok! Magazine

Doina Teodoru stand up despre Dana Budeanu la iUmor   Antena 1 (4) jpg
roxana hulpe botez fetita jpg
nunta smiley si gina pistol jpg
general 2 jpg
Eva Longoria, splendidă la Cannes, mai 2023, Getty (4) jpg
Salma Hayek la Cannes, mai 2023, Getty (1) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (3) jpg
Victoria și Beckham Screenshot 2023 04 19 at 19 45 16 png
Beyoncé și Tina Turner împreună pe scenă, în 2008, Getty (1) jpg
Heidi Klum la Cannes 2023, Getty (3) jpg
Tina Turner si Erwin GettyImages 471719398 jpg
Madalina Ghenea 1, Instagram (4) jpg
Oana Ioniță și Florin Budnaru
Bryan Adams, Diana Ross si Tina Turner Foto: Instagram
Tina Turner a murit  Foto: Profimedia
Andreea Cristea colaj jpg
Gina Chirila (1) jpg
Irina Shayk la Cannes, Foto Getty (2) jpg