Ramona Bădescu l-a adus pe primarul Romei la Bucureşti

6 iunie, 2010
29858 131854543493754 100000076274021 359341 1687798 n jpeg

Folosindu-se de funcţie şi de capitalul de imagine, actriţa a creat o punte de legătură între cele două metropole europene.În calitate de consilier al primăriei capitalei italiene, Ramona vorbea încă de acum doi ani de încercările ei de a apropia Bucureştiul de Roma, lucru care, iată, s-a întâmplat chiar zilele acestea.

Folosindu-se de funcţie şi de capitalul de imagine, actriţa a creat o punte de legătură între cele două metropole europene.

Multă lume s-a mirat atunci când a auzit că Ramona Bădescu a ajuns consilier pe probleme de integrare a românilor la primăria din Roma. Unii i-au lăudat curajul de-a lua în mâini frâiele unei astfel de responsabilităţi, alţii au luat-o în glumă şi au pus-o pe seama nevoii de publicitate a vedetei.Una peste alta, cert e că Ramona Bădescu a devenit cunoscută în Peninsulă şi are o oarecare influenţă, de care putem beneficia şi noi într-o anumită măsură.

În calitate de consilier al primăriei capitalei italiene, Ramona vorbea încă de acum doi ani de încercările ei de a apropia Bucureştiul de Roma, lucru care, iată, s-a întâmplat chiar zilele acestea. După îndelungi tratative, primarul Romei, Giovanni Alemanno, a cedat insistenţelor oltencei şi le-a făcut o vizită românilor, la ei acasă. Ba mai mult, pentru a dovedi tuturor că n-are tendinţe xenofobe şi că nu se raliază curentului anti-imigranţi care a explodat anul trecut în conştiinţa concetăţenilor săi, Alemanno a participat la decorarea primarului general Sorin Oprescu de către ambasadorul italian la Bucureşti Mario Cospito. Edilul Capitalei a fost invitat la sediul Ambasadei Italiei, cu ocazia zilei naţionale a Republicii Italiene, şi a primit ordinul „Steaua Solidarităţii Italiene“ în grad de Mare Ofiţer.

image

Cum era de aşteptat, de la eveniment n-a lipsit nici Ramona Bădescu, iniţiatoarea acestei întâlniri, care a făcut oficiile de onoare. Ea l-a însoţit pe primarul Alemanno pe tot parcursul vizitei sale, care a curpins o plimbare prin centrul istoric al Bucureştiului, o deplasare la pădurea Băneasa, în cadrul programului de igienizare demarat cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, o vizită la centrul de îngrijire a copiilor şi bătrânilor „Don Orione” şi o masă festivă la un restaurant cu specific românesc din zona Lipscani.

image

Tot în semn de prietenie faţă de poporul de sorginte latină, Alemanno a inaugurat Piaţa Roma din Bucureşti, pe locul fostei Pieţe Sf. Gheorghe. Giovanni Alemanno i-a oferit primarului Capitalei o replică în miniatură a Statuii Lupoacei, la mai bine de 100 de ani de când bucureştenii au primit din partea Romei copia celebrului monument „Lupa Capitolina”, mutată vineri în centrul istoric. Sorin Oprescu a „dat la schimb” Cheia Bucureştiului, ca simbol al recunoştintei şi al bunei colaborări între cele doua oraşe.

Foto:Recente pe Ok! Magazine

FotoJetMoni jpg
Alexandru Arsinel
cage jpg
Adrian Mutu si Alexandra Dinu (1) jpg
Pique si Shakira Getty jpg
tatoiu3 facebook jpg
Jennifer Lopez sexy (2) jpg
Coolio (2) jpg
Gwyneth Paltrow 50 ani (5) jpg
robert cormier heartland2 jpg
shakira gerard pique profimedia 0358577468 jpeg
Kelly Osbourne insarcinata (2)   Instagram jpg
Shnia Twain   Instagram (1) jpg
Victoria Beckham   Instagram (3) jpg
FotoJet (32) jpg
razvan41 jpg
John Travolta jpg
Gigi Hadid vs Camila Morrone la show ul Versace de la Milano   Profimedia jpg