Relaxați și în haine lejere, soții Iohannis au mers în safari împreună cu gazdele lor din Kenya

16 noiembrie, 2023

Zi plină de aventură pentru Klaus Iohannis și soția sa, care au fost invitați să descopere frumusețile naturale ale Africii.

Klaus Iohannis și soția sa, în prima din cele 4 state africane din turneu. Kenya Wildlife Service
Klaus Iohannis și soția sa, în prima din cele 4 state africane din turneu. Kenya Wildlife Service

După primirea oficială de la Nairobi, unde Klaus Iohannis a avut o întrevedere cu președintele kenyan William Ruto, iar Carmen Iohannis s-a întreținut cu Prima Doamnă a acestei țări, Mama Rachel Ruto, a urmat cea mai palpitantă zi pentru cuplul prezidențial român, cea a excursiei în savană.

Îmbrăcați lejer și mai bine dispuși ca oricând, soții Iohannis păreau că au așteptat cu nerăbdare venirea acestei zile, în care au avut ocazia să meargă într-un safari, însoțiți de gazdele lor. Echipați cu pantaloni casual, cămăși albe, bocanci și ochelari de soare și aflați sub pază militară, președintele și soția sa au avut drept ghizi în Parcul Național Nairobi pe ministrul pentru Protejarea Naturii din Kenya, Alfred Nganga Mutua, şi pe directorul general al Kenya Wildlife Service, Erustus Kanga.

Unic în lume prin faptul că aduce aproape de mediul urban o biodiversitate variată, Parcul Național Nairobi este una dintre cele mai importante rezervații naturale ale Africii. Astfel, aventura prezidențială s-a lăsat cu discuții despre protecția mediului, provocările schimbărilor climatice și conservarea biodiversității. Căci, din păcate, animale precum rinocerul negru și trei rase de antilope se află pe lista critică a speciilor africane în pericol de extincție.

Potrivit informațiilor furnizate de Administrația Prezidențială, Kenya este un stat cu un profil solid de implicare la nivel național și internațional în domeniul protecției mediului, fiind gazda Programului Națiunilor Unite pentru Mediu, a Summitului climatic COP12 în 2006 și, foarte recent, a Summitului African pentru Climă.

Citește și:

Imagini inedite cu Carmen Iohannis în Nairobi! Ce ținute a etalat în vizita din Kenya

Preşedintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, se află, din data de 23 noiembrie, într-un turneu oficial în patru state africane. Astfel, după vizita de stat în Kenya, urmează cele din Tanzania şi Republica Cabo Verde (Republica Capului Verde), precum şi oprire în Senegal.

FOTO: Administrația Prezidențială, Kenya Wildlife Service



Recente pe Ok! Magazine

Alexandre Eram jpg
FotoJet Victoria jpg
FotoJet Liam jpg
eliza spencer amelia spencer jpg
Kathy Bates, Profimedia (4) jpg
Radu Vâlcan la analize jpg
Theo Rose si Anghel Damian s au casatorit   FOTO Instagram  (1) jpg
Jennifer Aniston, Profimedia (3) jpg
Kate și Lila Moss colaj jpg
FotoJet Lima jpg
Emmanuel Macron, Regina Mathilde, Regele Philippe al Belgiei si Brigitte Macron la Palatul Elysee   profimedia 0921067478 jpg
colaj vedete OK jpg
Jennifer Garner cu Samuel, Profimedia (1) jpg
Brooke Shields, Profimedia (6) jpg
Courtney Sixx and Cindy Crawford, Profimedia (1) jpg
Pamela Anderson GettyImages 2177501839 jpg
Fran Demi Moore Sheryl Crow colaj jpg
Adrian Nartea Foto Mihai Stetcu jpg