Relaxați și în haine lejere, soții Iohannis au mers în safari împreună cu gazdele lor din Kenya

16 noiembrie, 2023

Zi plină de aventură pentru Klaus Iohannis și soția sa, care au fost invitați să descopere frumusețile naturale ale Africii.

Klaus Iohannis și soția sa, în prima din cele 4 state africane din turneu. Kenya Wildlife Service
Klaus Iohannis și soția sa, în prima din cele 4 state africane din turneu. Kenya Wildlife Service

După primirea oficială de la Nairobi, unde Klaus Iohannis a avut o întrevedere cu președintele kenyan William Ruto, iar Carmen Iohannis s-a întreținut cu Prima Doamnă a acestei țări, Mama Rachel Ruto, a urmat cea mai palpitantă zi pentru cuplul prezidențial român, cea a excursiei în savană.

Îmbrăcați lejer și mai bine dispuși ca oricând, soții Iohannis păreau că au așteptat cu nerăbdare venirea acestei zile, în care au avut ocazia să meargă într-un safari, însoțiți de gazdele lor. Echipați cu pantaloni casual, cămăși albe, bocanci și ochelari de soare și aflați sub pază militară, președintele și soția sa au avut drept ghizi în Parcul Național Nairobi pe ministrul pentru Protejarea Naturii din Kenya, Alfred Nganga Mutua, şi pe directorul general al Kenya Wildlife Service, Erustus Kanga.

Unic în lume prin faptul că aduce aproape de mediul urban o biodiversitate variată, Parcul Național Nairobi este una dintre cele mai importante rezervații naturale ale Africii. Astfel, aventura prezidențială s-a lăsat cu discuții despre protecția mediului, provocările schimbărilor climatice și conservarea biodiversității. Căci, din păcate, animale precum rinocerul negru și trei rase de antilope se află pe lista critică a speciilor africane în pericol de extincție.

Potrivit informațiilor furnizate de Administrația Prezidențială, Kenya este un stat cu un profil solid de implicare la nivel național și internațional în domeniul protecției mediului, fiind gazda Programului Națiunilor Unite pentru Mediu, a Summitului climatic COP12 în 2006 și, foarte recent, a Summitului African pentru Climă.

Citește și:

Imagini inedite cu Carmen Iohannis în Nairobi! Ce ținute a etalat în vizita din Kenya

Preşedintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, se află, din data de 23 noiembrie, într-un turneu oficial în patru state africane. Astfel, după vizita de stat în Kenya, urmează cele din Tanzania şi Republica Cabo Verde (Republica Capului Verde), precum şi oprire în Senegal.

FOTO: Administrația Prezidențială, Kenya Wildlife ServiceRecente pe Ok! Magazine

Klaus Iohannis în cadrul vizitei oficiale din Belgia Foto Fb Klaus Iohannis jpg
Brad Pitt și Jennifer Aniston, Profimedia (1) jpg
Jessica Simpson colaj  jpg
Celine Dion sufera de o boala neurologica foarte rara jpg
Catalina Ponor a doua oara insarcinata   Instagram, The Art Place (5) jpg
Nico alias Nicoleta Matei si fiica sa, Alexandra Matei   Facebook (1) jpg
Naomi Campbell, Profimedia (3) jpg
Carmen Iohannis si Klaus Iohannis in vizita in Cabo Verde, la Palatul Prezidential   Instagram (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck, Bennifer, Profimedia (5) jpg
Ilinca Vandici DSC 6510 (1) jpg
FotoJet (34) jpg
Cosmin Natanticu   Antena 1 (4) jpg
Prințesa Diana The Crown foto Netflix jpg
Paris Hilton și fiul ei Phoenix foto Instagram jpg
Jennifer Lopez, Profimedia jpg
banner rona hartner png
rona hartner
brad pitt jpg