Ritualul de îngrijire recomandat tenului gras

14 martie, 2022
1 ten9 jpg jpeg

În ultimul timp, atenţia pasionatelor de beauty s-a îndreptat, mai degrabă, către asigurarea unei îngrijiri corecte a tenului, lăsând pe un imediat loc secund produsele de machiaj. Pentru că fiecare tip de piele se diferenţiază prin anumite caracteristici unice, rutina de îngrijire se construieşte pe baza necesităţilor sale.

Astfel, devine din ce în ce mai important să acorzi atenţia cuvenită pielii, să descoperi ce tip de ten ai, astfel încât produsele alese să acţioneze în favoarea ta.

Caracterizat prin exces de sebum, un aspect mereu lucios, puncte negre şi acnee, tenul gras pare să fie o enigmă pentru multe persoane, din cauza faptului că seborea are multe cauze. Pe de o parte, secreţia de sebum în exces se datorează moştenirii genetice, dereglărilor hormonale, stresului sau chiar alegerii unor produse nepotrivite. Dacă în primul caz nu putem face schimbări majore, avem posibilitatea să înţelegem particularităţile tenului nostru printr-o vizită la medicul dermatolog. O persoană specializată în domeniu este capabilă să-ţi ofere informaţii corespunzătoare cu privire la caracteristicile pielii.

 

Cum recunoaştem tenul gras?

Tenul gras iese în evidenţă prin luciul inestetic, care se instalează pe toată suprafaţa tenului. Dacă observi zone uleioase la puţin timp după ce ai curăţat tenul, cel mai probabil te confrunţi cu o piele grasă. Printre caracteristicile de bază, amintim aspectul încărcat, punctele negre, porii dilataţi, dar şi predispoziţia la apariţia acneei. Cu toate acestea, producţia de sebum deţine un avantaj substanţial: cu trecerea timpului, ridurile şi liniile de expresie vor fi mai puţin vizibile.

O substanţă gălbuie, cu o textură uleioasă, produsă în mod natural de corp, sebumul face parte din echipa de protecţia a tenului, care luptă constant împotriva efectelor negative produse de factorii externi, precum umezeala sau razele U.V. Practic, producţia de sebum formează o barieră ce împiedică uscarea pielii, indiferent de anotimp.

Dacă sebumul aduce o serie de beneficii notabile în favoarea sănătăţii pielii, de ce tenul uleios constituie o problemă? Ei bine, din cauze hormonale, dobândite din familie sau pe bază de stres, producţia de sebum îşi măreşte considerabil volumul, iar atunci când ia contact cu urme de murdărie sau celule moarte, formează un dop de grăsime în interiorul porilor. Rezultatul? Acnee, puncte negre şi pori dilataţi.

 

Cum se îngrijeşte tenul gras?

Specialiştii în domeniu recomandă curăţarea tenului de minimum două ori pe zi, dimineaţa şi seara, folosind un produs pe bază de acid salicilic. Un acid beta-hidroxi, acidul salicilic acţionează asemenea unui exfoliant blând, îndepărtând cu succes celulele moarte, murdăria, praful ori resturile de machiaj. Trecută de multe ori cu vederea, loţiunea tonică astringentă îndeplineşte mai multe roluri benefice simultan:

  • Usucă acneea;
  • Hidratează pielea;
  • Menţine producţia de sebum sub control.

Producţia sporită de sebum nu asigură hidratarea pielii. Din acest motiv, este important să alegem o cremă tratament destinată îngrijirii tenului gras, cu o textură pe bază de apă sau gel. Spre exemplu, crema hidratantă şi seboregulatoare rilastil acnestil înlătură imperfecţiunile, lăsând în urmă un ten mat. Ultimul pas recomandat în orice rutină de îngrijire este aplicarea unei creme cu factor de protecţie ridicat.

 

Ce produse de machiaj sunt potrivite tenului uleios?

Faptul că ai un ten problematic nu înseamnă că trebuie să renunţi la includerea produselor cosmetice în rutina zilnică. În funcţie de nevoile pielii tale, foloseşte crema hidratantă ca bază pentru machiaj, aplică un fond de ten cu acoperire mică şi un strat fin de pudră matifiantă, utilă pentru a absorbi excesul de sebum care poate apărea de-a lungul zilei.

Ţine mereu cont de particularităţile tenului tău, deoarece nevoile sale se schimbă în funcţie de anotimp, nivelul de stres acumulat şi starea de sănătate. Alege întotdeauna produse de îngrijire cu ingrediente blânde, fără parabeni sau sulfaţi.

Sursă foto: Shutterstock.



Recente pe Ok! Magazine

Iuliana Tudor (2) jpg
Nicole Kidman întinerită, GettyImages (1) jpg
Nicu Sârghea, toboșarul trupei VUNK Foto   Vunk   Facebook jpg
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
Dan Grecu a murit   COSR 2 Marius Urzică jpg
Jennifer Garner si Ben Affleck profimedia 0880706932 jpg
Cosmina Păsărin, Alin Gălățescu, Magda Coman, Camelia Șucu la Voices of Disability   PR jpg
White Brunch jpg
Cindy Crawford în Mexic, Profimedia (2) jpg
Ana Bodea JPG
FotoJet Ben (1) jpg
banner cristina cioran png
Donald Trump Jr  și Kimberly Guilfoyle, GettyImages (3) jpg
Iulia Vântur în roșu jpg
Salma Hayek și François Henri Pinault,  GettyImages (4) jpg
Roxana Ciuhulescu jpg
Blue Ivy Carter, fiica lui Beyonce si a lui Jay Z   profimedia 0944940833 jpg
Donald Trump și Jill Biden, GettyImages (4) jpg