Rochia norocoasă a lui Elizabeth Taylor, găsită după 61 de ani! Cum arăta diva în singura seară în care a purtat-o

27 noiembrie, 2022

Rochia Christian Dior pe care Elizabeth Taylor a purtat-o la Oscarurile din 1961 a lipsit până de curând chiar începând cu acea seară, în care actrița a câștigat statueta de aur pentru „Cea mai bună actriță”, cu rolul ei din „BUtterfield 8”.

image

Liz a purtat rochia creată de designerul Marc Bohan cu o pereche de mănuși lungi, albe, ca în genul celor purtate la operă, și cercei cu perle. Cel care a însoțit-o pe diva hollywoodiană la ceremonia fustuoasă a fost soțul ei de-atunci, Eddie Fischer.

Conform celor relatate de casa de licitație Kerry Taylor, rochia vedetei a fost găsită în această vară, la mai bine de 60 de ani de când fusese pierdută. Unde a fost găsită? Într-o valiză în Londra, unde Taylor și Richard Burton dețineau o casă pe care o frecventau adesea.

O prietenă de-ale regretatei actrițe și fostă angajată a sa, Anne Sanz, le-a spus celor de la casa de licitații că rochia – care este realizată dintr-un șifon gălbui, în partea superioară, și o fustă voluminoasă brodată – a fost purtată o singură dată de Elizabeth Taylor. Însă superstarul hollywoodian o considera norocoasă și o lua cu ea peste tot în călătoriile pe care le avea de făcut, cu toate că n-a mai purtat-o niciodată de-atunci.  

Tot Sanz precizează că, în anii ’70, Taylor se săturase să care cu ea multe bagaje, în care avea numeroase ținute, așa că a început să le ofere cadou – inclusiv rochia din 1961 – lui Anne. Abia acum, după 61 de ani, rochia care a făcut istorie a fost găsită într-o valiză de plastic, alături de alte obiecte care-i aparținuseră lui Burton.

Rochia va fi scoasă la licitație pe 6 decembrie 2022 și suma care se așteaptă să fie încasată pentru ea este între 42.000 de dolari și 72.000 de dolari.

Ținuta respectivă este neprețuită nu numai pentru că a fost purtată de Elizabeth Taylor – care s-a prăpădit în 2011, la 79 de ani –, dar și pentru că este parte din istoria Oscarurilor, datorită discursului pe care actrița l-a susținut în ea.

image
Mai multe pentru tine...

Liz a câștigat primul ei Oscar atunci când a purtat rochia din 1961, după mai mulți ani în care se aștepta să plece acasă cu mult râvnita statuetă de aur, pentru roluri precum cele din filmele „Cat on a Hot Tin Roof”, „Suddenly, Last Summer” și altele, dar fusese ignorată de fiecare dată. Ei bine, atunci când a primit, în sfârșit, Oscarul, actrița care avea numai 29 de ani atunci era șocată.

„Nici nu știu cum să-mi exprim fericirea după tot acest timp”, a spus uluită actriță în fața audienței. „Cred că tot ce pot face este să spun «Mulțumesc!». Vă mulțumesc din toată inima mea!”, a continuat vedeta cu ochi violeți pe același ton uimit.

Umărește galeria foto de mai jos pentru a vedea cum arăta Elizabeth Taylor în rochia sa pierdută în 1961 și găsită abia în 2022!

Foto - GettyImages, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Anne Hathaway, superbă în Valentino, Getty (2) jpg
Salma Hayek, Profimedia (1) jpg
Roman și Elisei PNG
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
Campioni români la Sportivul Anului 2022 jpg
Pamela Anderson despre placerile in 3 ale lui Jack Nicholson   Profimedia jpg
Corina Ungureanu jpg
Cindy Crawford, Getty (2) jpg
Damian Drăghici 2 jpg
Pamela Anderson, Getty (1) jpg
Angelina Jolie  sursa   Profimedia jpg
GettyImages Pique jpg
echipa gimnastelor Diana Bulimar si Larisa Iordache a fost eliminata de la America Express   Antena 1 (3) jpg
premiile oscar jpeg
Paris Hilton copil  sursa   Instagram, GettyImages jpg
Jenna Ortega GettyImages 1442142599 (3) jpg
WRS (2) jpg
Kylie Jenner si Naomi Campbell in show ul de moda Schiaparelli jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}