Dive cu sex appeal. Cine trecea proba costumului de baie în Vechiul Hollywood?

8 iulie, 2022

Marilyn Monroe spunea că trupul omului e făcut pentru a fi văzut, nu ascuns de haine, și cine suntem noi s-o contrazicem?! Sex simbolurile de altădată își etalează formele apetisante și secretul frumuseții lor nemuritoare.

image

Odată cu venirea verii, celebritățile renunță tot mai mult la haine și inhibiții, iar, dacă privim în urmă, la divele din Vechiul Hollywood, avem ce admira – siluete desăvârșite, obținute prin metode cât mai naturale, și o atitudine îndrăzneață. Pe vremea când operațiile estetice nu făceau (încă) legea la Hollywood, actrițele care aveau toată populația masculină la picioarele lor superbe apelau la diete drastice sau la mici trucuri de înfrumusețare care să le evidențieze trăsăturile.

Se pare că Marilyn Monroe, de pildă, se menținea în formă cu... sex, vorba lui Alfred Hitchcock: „Marilyn Monroe are scris «sex» pe frunte!”. Practicat dimineța, la prânz și seara, amorul fizic i-ar fi tonifiat musculatura și-ar fi topit surplusul de kilograme. Totuși, e posibil să fie o simplă legendă, ca multe altele care circulă despre una dintre cele mai râvnite femei din toate timpurile, însă, nici nu-i exclus ca diva să fi fost dependentă de atenția pe care i-o acordau bărbații. Și unele femei, pentru că nu putem face abstracție de aventurile avute cu Joan Crawford, Barbara Stanwyck, Marlene Dietrich și Elizabeth Taylor.

Pe lângă toate ședințele de yoga și Pilates pe care le făcea pentru a se menține la 56kg și parametri ideali de 92-60-92, Monroe făcea adesea și băi de câte trei ore după ce-și ungea tot trupul cu vaselină. Rezultatul? O piele catifelată… numai bună de pipăit, nu-i așa? „Femeile au două arme: mascara și lacrimile”, obișnuia să spună Marilyn. „Doar să nu le folosim pe amândouă în același timp”, adăuga cu umor. Totuși silueta ei clepsidră a fost marele ei atu. Pentru a-și pune în valoare bustul, Monroe cosea în corset sau sutien pernuțe push-up, iar, pentru privirea ei misterioasă și seducătoare, folosea din plin gene false.

Dacă Marilyn îndrăznea să apară în public cu rochia ridicată și lenjeria intimă la vedere (vezi scena faimoasă din filmul Seven Year Itch – 1954), Brigitte Bardot (87) a făcut furori în costum de baie, la Saint-Tropez. De fapt, actrița franceză devenise Cea mai fotografiată femeie din lume când încă nu jucase în niciun film. Paparazzi se întreceau s-o prindă în cadru în timp ce Bri poza sumar îmbrăcată pe plaja de pe Coasta de Azur. Ce spectacol oferea sex simbolul care încingea mințile bărbaților cu proporțiile divine ale trupului ei!

image

Vedeta a refuzat toată viața să facă sport și nici n-a apelat la operații estetice pentru a-și estompa ridurile și alte urme vizibile ale trecerii timpului. Nu. Ea a fost naturală din cap până-n picioare, lucru care a făcut-o de-a dreptul irezistibilă în ochii celor peste 100 de iubiți pe care i-a avut, printre care Warren Beatty, Jimi Hendrix, regizorul Roger Vadim și, de ce nu?!, Marilyn Monroe. Blondina a povestit, în autobiografia ei, cum starul din Gentlemen Prefer Blondes (1953) a sedus-o într-un vestiar, în 1956. Cele două dive și-au consumat momentele de maximă pasiune chiar în timpul unei recepții date în onoarea Reginei Elisabeta a II-a! Pfff, ce nebunie, câtă libertate de exprimare într-o perioadă în care până și un biet sărut era cenzurat pe marele ecran, pentru a nu șoca audiența! „Mi-am dăruit tinerețea și frumusețea bărbaților”, a recunoscut starul din And God Created Woman (1956), care a urmat exemplul altei femei fatale din showbiz-ul de altădată, Elizabeth Taylor.

Actrița cu ochi violeți și-a început cariera de mică, iar aventurile amoroase tot precoce. Posesoarea unui piept „apocaliptic”, după cum îi denumea Richard Burton sânii, nu se chinuia cu diete draconice, dimpotrivă, servea cine bogate în șuncă, ouă, pui prăjit, sosuri și Jack Daniels. Mai mult, nu urma niciun program de excerciții fizice care să-i mențină formele atrăgătoare: „La acea vreme, erau foarte puține femei care făceau sport în mod regulat”.

Cum se menținea în formă?

Înota ocazional, călărea, făcea plimbări și cam atât. În schimb, adora machiajul. Petrecea zilnic câte o oră și jumătate machindu-și ochii, apoi o jumătate de oră își contura doar buzele, după cum ne informează fostul ei asistent personal Tim Mendelson, și odată aplicate toate produsele cosmetice, se băga în cadă, pentru ca întregul machiaj să se stabilizeze pe chipul ei perfect. Pe lângă faptul că fermeca pe oricine cu nuanța violetă a ochilor, Liz suferea de o mutație genetică, denumită distichiază, care nu făcea decât să-i accentueze privirea. Adică avea crescute două rânduri de gene, ceea ce o scutea de purtarea genelor false. Ha, ce noroc!

Joan Collins (89) a trebuit să muncescă puțin mai mult decât superba Liz Taylor pentru a impresiona publicul larg. Înoată și-n ziua de azi aproape zilnic, ridică greutăți mici, la indicațiile prețioase ale unui instructor bine plătit, dansează pe melodii vesele și nu iese din casă nemachiată. De fapt, nici prin casă nu stă fără să-și aplice rapid un fond de ten sau creionul dermatograf care-i accentuează privirea. A învățat de la make-up artistul lui Marilyn Monroe, Allen „Whitey” Snyder, să-și facă acel smokey eyes emblematic și se declară pe veci adepta perucilor și-a ținutelor de gală, care-i scot în evidență picioarele și decolteul.

Mai multe pentru tine...

O să spuneți că starul serialului Dynasty n-a egalat-o niciodată pe Monroe în frumusețe și succes. Iar tatăl ei v-ar da perfectă dreptate. „La 18 ani, am fost votată Cea mai frumoasă fată din Marea Britanie, de către Asociația Fotografilor, iar tata n-a avut altceva de zis decât: «Sunt șocat! E o fată drăguță, dar nimic special!»” Totuși, Joan s-a născut frumoasă, lucru care a fost evident pentru cei cinci soți pe care i-a avut și pentru toți iubiții ei celebri, precum Paul Newman, Nicky Hilton, Warren Beatty, Harry Belafonte, Ryan O’Neal și Dennis Hopper. Nu degeaba mama ei pusese o pancardă pe care scrisese „Nu pupați!” pe căruciorul ei când era mică!

Autodidactă

Collins se machiază singură încă de la 21 de ani, nu-și expune niciodată tenul la soare și și-a creat singură toate rochiile purtate vreodată pe covorul roșu și în serialul care-a scos-o din anonimat, Dynasty. „În adolescența mea, nu prea exista machiaj și nici proceduri de înfrumusețare nu erau. Era destul de dur pentru femei din punctul acesta de vedere!”, explică diva care a învățat singură cum să se facă plăcută. „Sunt o ciocoholică! Dar cred în moderație”, ține să precizeze cea care n-a avut nicio opreliște în viața amoroasă, în ciuda tuturor abuzurilor de care au fost în stare foștii ei parteneri de dormitor.  

foto - Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg
CRBL și Elena, Instagram PNG
Cum sa te imbraci stilat si confortabil in timpul calatoriilor Top 3 sfaturi jpg
FotoJetDouglas jpg
Shannen cu batic jpg