Steven Tyler a dat 6 milioane $ pe cocaină. Şi a supravieţuit: azi împlineşte 70 de ani!

29 martie, 2018
Steven bun jpeg

Legendarul solist al formaţiei Aerosmith împlineşte azi 70 de ani! Ok! îi urează "La mulţi ani!" aşa cum i-ar plăcea flamboaiantului rocker, povestind câteva lucruri ciudate sau excentrice din colorata lui viaţă trăită la maximum...

image

# A cheltuit 6 milioane de dolari pe cocaină. Da, Steven a tras dacă nu munţi, nişte dealuri de coca pe nas. Iar asta a recunoscut-o singur în autobiografia lansată în 2012. Sigur nu e cam mare suma? "La modul realist spun că am cheltuit 5 sau 6 milioane pe droguri. La fel de bine ai putea spune că am tras pe nas jumătate din Peru, dar nu mai contează!", a mărturisit Steven, care, din cauza cocainei, ajunsese să mai şi uite din cântece. Ba chiar unul dintre concerte a fost oprit atunci când Tyler a leşinat după primele 3 cântece... "În anii aceia, ne drogam cu toţii. Era un mod de viaţă. Ok, poate eu m-am drogat mai mult ca alţii..", spune Steven, recunoscând că succesul Aerosmith se datorează stupefiantelor. De altfel, el şi chitaristul Joe Perry s-au drogat atât de mult încât erau porecliţi gemenii toxici. "Drogurile m-au tras în jos. Dar m-au şi ridicat. Fără ele, Aerosmith n-ar fi putut realiza tot ce-a realizat!". Dependent de droguri până în 1988, rockerul a alunecat din nou pe panta stupefiantelor în 2000, revenindu-şi, finalmente, în 2010. Întrebat de faimosul Dr. Oz de câte ori a fost la dezintoxicare, Steven nici n-a vrut să mai răspundă. Probabil că a pierdut şirul internărilor... Cu aşa viaţă, e un record că Tyler a atins vârsta de 70 de ani. La mulţi ani, încă o dată!

# A furat 2.000 de dolari de la nişte gangsteri. Staţi puţin? Nu făcea suficienţi bani încât să nu fie nevoit să fure? Ei bine, se pare că pe vremuri, Steven alunecase puţin pe panta cleptomaniei, din dorinţa de adrenalină şi distracţie. Pe asta a povestit-o chitaristul formaţiei Aerosmith, Joe Perry, în memoriile lui publicate în 2014. Aşa se face că, la un moment dat, rockerii s-au trezit pe cap cu trei gangsteri înarmaţi, acuzându-l pe Tyler că le-a furat din valiză 2.000 de dolari. "Nu erau bani în valiza voastră, doar nişte haine murdare", s-a apărat Steven, dându-se, în acelaşi timp, de gol că le inspectase valiza. "Continuă să minţi şi eşti mort!", l-au ameninţat gangsterii. "Eu mă gândeam că toată tărăşenia s-ar putea sfârşi urât de tot", scrie Joe Perry. "Atunci prietenul nostru, Gary Cabozzi, se avântă între noi, manevrând cu elan o sabie enormă. Unul dintre gangsteri a scos atunci pistolul. Ai două secunde să mă-mpuşti până când intru-n tine cu sabia. Să te văd dacă apuci să mă termini înainte să te termin eu. Şi grăbeşte-te, fiindcă poliţia e pe drum, i-a spus Gary, privindu-l cu cei mai ameninţători ochi de care cred c-a fost în stare în viaţa lui. Gangsterii s-au speriat. Cabozzi a câştigat atunci, dar 20 de ani mai târziu am aflat că, într-adevăr, Steven le furase gangsterilor acei 2.000 de dolari.

# A fost respins de o singură femeie în toată viaţa lui. Cine să fi avut acest tupeu să-i spună "Nu" faimosului cuceritor? "Sunt al dracului de insistent când curtez o femeie. Sunt foarte senzual. Îmi plac poeziile", mărturisea el. Şi totuşi, dacă o ia pe ulei, Steven poate şoca cu insistenţa lui. Artista rock Joan Jett a trăit-o pe pielea ei când s-a trezit cu Steven gol puşcă la usşa camerei sale de hotel la ora 2 noaptea. "Scumpule, mie nu-mi plac chestiile enorme!", i-ar fi răspuns Joan, trântindu-i uşa în nas. Enorme, Steven? Să-l credem? Fiindcă episodul e relatat în autobiografia lui. Şi trebuie să recunoaştem că a întors-o astfel încât să iasă cu fruntea sus, chiar prea sus, din acest refuz.

# Regula lui de aur: ultimele 10 zile din turneu fără sex! Şi nu era doar regula lui, ci a tuturor membrilor Aerosmith. Care, fie vorba-ntre noi, împărţeau multe momente  cu sex în aceeaşi cameră, ba chiar în acelaşi pat, fiecare cu câte o groupie... Totul se termina, însă, în ultima săptămână din turneu, când băieţii voiau să se recupereze pentru iubitele şi nevestele care-i aşteptau acasă. "Ne abţineam în ultimele 10 zile astfel încât să ne-ntoarcem acasă cu farfuria plină de ciorbă. Altfel, eram suspecţi pentru ele...", spune Steven.

# A fost devastat de avortul iubitei sale de 16 ani... E vorba despre groupie girl Julia Holcomb, care avea 16 ani atunci când s-a mutat cu un Steven Tyler de 27 de ani, în culmea succesului. Se întâmpla în 1975, iar Steven le-a cerut părinţilor fetei dreptul de a-i fi acesteia tutore legal. Totul s-a sfârşit, însă, când Julia a rămas însărcinată şi a făcut avort. "Pentru mine a fost o criză majoră. Creşti o relaţie frumoasă cu o femeie, dar apare o sarcină despre care mulţi te conving că-ţi va distruge viaţa. Mergi la doctor şi vezi cum îi bagă un ac în buric, iar copilul iese mort. Şi tu priveşti asta... Am fost devastat. Mă gândeam: Iisuse, ce-am făcut?!".

#Nu şi-a cunoscut fiica, pe Liv Tyler, până când aceasta a împlinit 12 ani. Mama frumoasei actriţe este poate cea mai de succes groupie din toate timpurile, fosta Playboy Playmate, Bebe Buell - cea care le-a fost muză şi lui Mick Jagger, Rod Stewart şi Elvis Costello. După ce a născut-o pe Liv, Bebe nu şi l-a dorit pe Steven în preajma lor din cauza abuzulu de droguri al artistului.

foto: arhivăRecente pe Ok! Magazine

Irina Columbeanu foto OK Magazine DSC 5772 (3) jpg
Mirela Oprisor aka Aspirina din Las Fierbinti si Marius Manole la Intrebarea Mesei Rotunde de la Acasa T   Acasa TV (3) jpg
Eva Pavel, Apel la consilier de la Kanal D (1) jpg
Ben și Jen casă, Profimedia jpg
Lauren Sanchez și Jeff Bezos, Profimedia (1) jpg
Andreea Berecleanu nașă (1) jpg
Michael Douglas cu Dylan și Carys, Profimedia (2) jpg
FotoJet Anca Lungu jpg
dallas jpg jpeg
Sharon Stone jpg
Violet Affleck, Profimedia (1) jpg
angela similea
Bon Jovi, GettyImages jpg
FotoJet Gere jpg
FotoJet Courteney Cox jpg
Keanu Reeves și iubita sa, Alexandra Grant la MotoGP Grand Prix in Germania   profimedia 0888003884 jpg
banner gabriela cristea png
Michael Douglas și Catherine Zeta Jones, iulie 2024, Profimedia (6) jpg