Szobi Cseh şi Sergiu Nicolaescu n-au mai apucat să se împace

1 august, 2014

Când regizorul român a murit anul trecut, în ianuarie, cascadorul, care lucrase ani de zile cu el în perioada comunismului, a regretat că cei doi nu şi-au mai vorbit după ce s-au acuzat reciproc că ar fi fost turnători la securitate.

Când regizorul român a murit anul trecut, în ianuarie, cascadorul, care lucrase ani de zile cu el în perioada comunismului, a regretat că cei doi nu şi-au mai vorbit după ce s-au acuzat reciproc că ar fi fost turnători la securitate.

Scandalul dintre Szobi Cseh şi Sergiu Nicolaescu a pornit în 2011, când regizorul a afirmat că şi-a văzut dosarul de Securitate şi că, printre cele 20 de nume întâlnite acolo, l-a găsit şi pe cel al lui Szoby Cseh. Nicolaescu susţinea, la acea vreme, că, "în mod cert", fostul cascador l-a turnat: „Pe mine mă suspecta, pentru că lucram cu străinii. Niciodată Szoby Cseh n-a fost un om deştept. Mai degrabă un prostănac“.

Vrând, însă, să dea uitării cele întâmplate, Sergiu Nicolaescu a spus că nu-i poartă ranchiună lui Szoby Cseh: „Au trecut mai mult de 20 de ani şi am trăit anumite lucruri împreună. Ce să ne mai legăm de el? Au fost atâţia oameni implicaţi“, a mai declarat regizorul. De altfel, Sergiu Nicolaescu spunea că cei mai mulţi dintre turnătorii lui i-au fost colegi. „Majoritatea erau din echipele de filmare de la Buftea, actorii mai puţin“, spunea regizorul explicând cum funcţiona sistemul înainte de 1989.

Simţindu-se nedreptăţit că Nicolaescu l-a arătat cu degetul, Szobi Cseh, el însuşi implicat într-un scandal legat de acuzaţia de colaborare cu fosta Securitate, el a vorbit despre notele semnate cu numele de cod Sabin. „Sergiu Nicolaescu a ieşit şi a spus că l-am turnat şi pe el. Domnule, în primul rând, nu poate să fie nimeni, dar absolut nimeni atât de prost încât să-l toarne pe dracu' la dracu'! El era mult mai mult decât un securist! Toată lumea, şi direcţia studioului, stătea drepţi în faţa lui“, declara el atunci într-un interviu pentru publicaţia „Ring“.

Cascadorul a mai afirmat că nu a dat în viaţa lui o notă informativă, deşi a semnat angajamente. "Mulţi au semnat angajamente, pentru că altfel nu scăpau de securist, dar nu au dat nimic. La mine există, pentru că şefii lor informau, spuneau că ne-a dat subiectul "Sabin", adică eu, informaţii preţioase care vor fi valorificate. N-am dat aşa ceva în viaţa mea! Nu există nici măcar o notă!"

Foto: arhiva ADHRecente pe Ok! Magazine

Blake Lively și Ryan Reynolds, Getty (1) jpg
Michael Douglas, Foto Getty (4) jpg
Kamala Harris, vicepreședinte SUA, Profimedia (3) jpg
FotoJet Demi (1) jpg
Clint Eastwood Christina Sandera GettyImages 464219426 jpg
FotoJet J LO jpg
The Crown Elizabeth Debicki Diana foto Charlotte Hadden jpg
FotoJet Lidl jpg
Joe Biden s a retras   Casa Albă  (1) jpg
Adelina Pestrițu și Virgil Șteblea la nunta de lemn la 5 ani de la casatorie (6) jpeg
Neveste disperate profimedia 0137124947 jpg
Emilia Popescu 1 jpg
Mihai Constantin, Liceenii vs Tatutu jpg
Kate Hudson, Matthew McConaughey, Profimedia (1) jpg
Melania și Donald Trump FotoJet (1) jpg
Jennifer Lopez în Hamptons, Profimedia (5) jpg
Laura Cosoi și familia sa jpg
Eva Longoria, Pprofimedia (4) jpg